این مستند زندگی و زمانه مرحوم حاج سید احمد خمینی از آغاز کودکی تا دوران جوانی، دوران مبارزه با نظام ستم شاهی، همراهی با امام خمینی (س) از نجف تا نوفل لوشاتو و ورود به ایران، دوره ده ساله حیات امام (ره) در جمهوری اسلامی و نقش و تاثیرگذاری آن مرحوم پس از رحلت امام را بررسی می کند.
شیخ ابراهیم زکزاکی در پاسخ به اینکه چه ویژگی های از امام خمینی برای مردم نیجریه و حرکت انقلابی آن ها برجسته بود، فرمودند: «ما قبل از انقلاب ایران به این فکر می کردیم که چگونه می توان اسلام را به شکوه خود بازگرداند، خیلی ها فکر می کردند باید وارد حکومت شوند و آن را از درون تغییر دهند، برخی هم فکر می کردند باید اسلحه استفاده کنند و بجنگند. اما امام راه دیگری را به ما نشان داد و نشان داد که همه مردم می توانند ارتش باشند، لازم نیست در حکومت نفوذ کنید یا اسلحه به دست بگیرید. شما مردم را به قیام دعوت کنید و مردم را بیدار کنید، و هر زمان مردم بیدار شوند می توانند نظام را تغییر دهند، این چیزی است که ما از امام یاد گرفتیم.»
بیستم آذر ماه ۱۳۶۰ روز عروج ملکوتی عالم ربانی و معلم اخلاق، بلکه اخلاق مجسم شهید آیت الله دستغیب بوده که گرامی داشت و درس آموزی آن برای همگان لازم است. امام خمینی(س) مقدم بر فتح و ظفر ظاهری، قلوب را فتح کرده بود و بر دلها حکومت و سیطره داشت و در این عرصه همراهان و حواریونی همانند خود داشت که با ایمان های استوار و جانهایی پاک و اندیشه های روشن در طول سالهای مبارزه و پس از آن برای استقرار و استحکام نظام جمهوری اسلامی همه هستی و داشته های خود را با اخلاص کامل مصروف این مسیر الهی کردند.
آیت الله عباسعلی روحانی در سال ۱۳۲۸ در قریه حسین آباد اصفهان در خانواده¬ای مذهبی به دنیا آمد. پیش از دبستان برای یادگیری قرآن به مکتبخانه و سپس در دبستان و دبیرستان ملّی رضوی، تا کلاس نهم را به پایان برد. وی در کنار دروس دبیرستان؛ در جلسات قرائت و تفسیر و بیان احکام شرعی و وعظ و خطابه که توسط بزرگان و مشاهیر وعظ و منبر برگزار می شد، شرکت می کرد.او پس از کلاس نهم دبیرستان علیرغم مخالفت های نزدیکان وارد حوزه اصفهان شد و بقیه دوره دبیرستان را به صورت متفرقه خواند، و دیپلم گرفت.
شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی نیجریه که به ایران سفر کرده، به مناسبت ایام سالگرد حادثه تلخ زاریا، در گفتگوی تلویزیونی خود با صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، مقابل دوربین برنامه «جماران» شبکه یک سیما قرار گرفت.
اقدام برای تدوین قانون اساسی نظام جدید حاکم بر ایران در ذهن یاران امام نقش بست. آقای دکتر صادق طباطبایی در خاطرات خود می گوید: روزی با آقای دکتر حبیبی در یکی از قهوه خانه های پاریس نشسته بودیم.
شورای انقلاب، اولین نهادی است که در جریان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران تأسیس گردیده و ظاهرا تنها نهادی است که با پایان یافتن مأموریتش، انحلال یافت و از مدیریت کشور حذف شد.
در پی درگذشت آیت الله حاج شیخ محمدرضا رحمت از یاران قدیمی امام راحل پیام تسلیتی از سوی رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منتشر شد.
مسئله وکالت به یک تفکر فقهی سنگین در عرصه وجوه شرعی برمی گردد. از بعضی فقهای قدیم داریم که معتقد بودند وجوه شرعی را باید دفن کنیم و فقط حق مسلم امام زمان(عج) است که بعد از ظهور آن ها را دریافت کند: )وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا(.[۲] لذا وجوه را به نقود تبدیل می کردند و آن را در زمین دفن می کردند. اما این نظریه منسوخ است و آنچه ملاک کار است این است که مسئله سهمین رواج دارد.
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی با تسلیت درگذشت آیت الله رحمت نوشت: فقید سعید از زمره دوستان و یاران وفادار امام خمینی (س)در نجف اشرف بود و تا آخرین روزهای عمر در پایبندی به راه و آرمان امام ثابت قدم ماند و با حضور در دفتر امام ارادت خود را به آن راحل عظیم الشأن نشان داد.
شهاب الدین حائری شیرازی در نامه ای خطاب به سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، بابت انتساب دروغ به حضرت امام عذرخواهی کرد.
اجازه نامه ها را باید گنجینه هایی ارزشمند در حوزۀ فرهنگ و تمدن اسلامی و یکی از منابع اصیل و جدی در تدوین تاریخ گذشته مسلمانان و تاریخ علم آنان به شمار آورد؛ چرا که اجازه نامه ها، کشکولی از تاریخ، ادبیات، حدیث، فقه و فرهنگ عمومی جوامع اسلامی اند.