در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
دوران 37 ساله سلطنت محمدرضا شاه، شیوه حکومتی او بر اساس اصل قدرتمندانه و پدرسالارانه استوار بوده است، اگرچه در سال های 1320 تا 1332 مجلس و هیأت دولت در بازی سیاسی مملکت نقش بازی می کردند؛ اما محمدرضا شاه پس از بازگشت - بعد از کودتای 28 مرداد 1332 - به مسند قدرت، دست به سرکوب شدید زد و امید هرگونه مشارکت فراگیر مردم را در حیات سیاسی از میان برد و دیکتاتوری محض تشکیل داد.
امام خمینی در روز 25 مرداد 1359 در جمع مسئولان قضایی کشور با تاکید بر اهمیت قضاوت و لزوم نظم در امور، فرمودند: قوّه قضاییه ما هم به دست یک اشخاصی افتاد که من گمان نمی کنم در تمام افرادی که متصدّی قضا بودند، یک نفرشان صالح باشد. اگر گفته می شود که در بین اینها یک اشخاصی بودند که- مثلًا - یک قدری متدیّن بودند، لکن صالحیّت برای قضا غیر از تدیّن است؛ امر مهمی است که شاید در اسلام کمتر چیزی مورد توجه بوده است مثل قوّه قضاییه.
هیأتی از مقامات سوریه روز 24 مرداد ماه 1358 در قم با حضرت امام دیدار کردند. امام در بیانات کوتاهشان در این دیدار به موضوع منشأ ضعف در مسلمین پرداخته و فساد در ممالک اسلامی را زاییده حکومتهای آنها دانستند.
اماما، این جانبه هدیه ای ناقابل را که ذخیره نموده و ده ها فکر و خیال برای مصرف آن جهت رفاه خود و فرزندانم داشتم به منظور رفع نیاز جبهه های جنگ تقدیم می نمایم و همچنین نذر نموده ام که حقوق شش ماه خود را تقدیم نمایم. لذا اکنون هدیه مذکور (یک قطعه دستبند طلا) را به همراه مبلغ سی هزار ریال (حقوق یک ماه) تقدیم و بقیه را نیز تحویل خواهم داد.
این قوه مثل آتش کم کم اشتعال پیدا می کند و رو به اشتداد می گذارد تا اینکه تنورش سوزان و نایره اش سخت فروزان شود و عنان را از دست انسان به کلی بگیرد و نور عقل و ایمان را خاموش کند.
در پی بالا گرفتن درگیری ها در پاوه و انتشار اخباری مبنی بر کشتار مردم و پاسداران توسط نیروهای مهاجم، بنیانگذار جمهوری اسلامی با صدور فرمانی خواهان اعزام نیرو به این منطقه شد.
مسافر حرم امن الهی با لبیک لبیک، به همۀ بتها نه می گوید و فریاد «لا» بر همۀ طاغوتها و طاغوتچه ها می کشد و در طواف دل از دیگران تهی می کند و جان را از خوف غیر حق پاک می سازد و به موازات عشق به حق از بتهای بزرگ و کوچک و طاغوتها و وابستگانشان برائت می جوید. در لمس «حَجَرالاسود» بیعت با خدا می بندد، که با دشمنان او و رسولانش و صالحان و آزادگان دشمن باشد و به اطاعت و بندگی آنان، هر که باشد و هر جا باشد، سر ننهد و خوف و زبونی را از دل بزداید که دشمنان خدا و در رأس آنان شیطان بزرگ زبونند، هر چند در ابزار آدمکشی و سرکوبی و جنایتشان برتری داشته باشند.
حضرت باقرعلیه السلام به علم و دانش و فضیلت و تقوا معروف بود و پیوسته مرجع حلّ مشکلات علمی مسلمانان به شمار می رفت.
سلام بر آنهایی که از همه چیز گذشتند تا ما به هر چه می خواهیم برسیم. سلام بر آنهایی که قامت راست کردند تا قامت ما خم نشود. سلام بر آنهایی که به نفس افتادند تا ما از نفس نیافتیم. سلام بر آنهایی که رفتند تا ما بمانیم سلام بر مردان خدا... سلام بر شهدا
بر اساس جهان بینی اسلامی انسان آفریده و برگزیده خدا است و بر فطرت توحید سرشته شده است. به طور کلی اسلام کرامت را از حقوق خدادادی می داند. از سوی دیگر از دیدگاه اسلام از لوازم کرامت انسان تقوای فردی و اجتماعی است.
نمی توان انکار نمود که در کنار اقشار مختلف مردم، علماء موثرترین نیروی سیاسی نهضت مشروطه و عامل اصلی قیام مردم و رهبر حرکت بودند.
در مطلب پیشین اشاره شد که از میان رهبران انقلاب های جهان، تنها نام چند تن جاودانه مانده است که امام خمینی از جمله آنهاست. دلایل گوناگونی برای این پدیده می توان شمرد؛ همانند ایثار و از خودگذشتگی امام خمینی که شماره پیش توضیح داده شد. در این شماره نیز به یکی از ویژگی های اخلاقی امام خمینی، یعنی فروتنی اشاره می کنم.
گزیده ای از رهنمودها و سخنان حضرت امام خمینی (س) در خصوص نماز جمعه، اهمیت آن و وظایف ائمه جمعه
حج از مهم ترین فرائضی است که بر مسلمین قرار داده شده است. ائمه (ع) به طرق گوناگون بر اهمیت و جایگاه آن تأکید داشته اند و در این میان نهج البلاغه مستثنا نیست. کلمات و سخنان فراوانی از مولا علی (ع) در نهج البلاغه گزارش شده است که اهمیت و ضرورت این فریضه را در اسلام بیان می دارد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.