در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
حضرت امام خمینی با قرائتی که از روحیه صدام حسین داشت، به گونه ای تصمیم گیری نمود که در پایان جنگ حتی یک وجب از سرزمین عزیزمان به چنگال بیگانه نیفتد
بارها تذکر دادیم که باید ایرانی بسازیم که بتواند بدون اتکا به امریکا و شوروی و انگلستان استقلال سیاسی، نظامی، فرهنگی و اقتصادی خویش را به دست گیرد.
من خوف این را دارم که مردم به واسطۀ امثال من به بهشت بروند؛ آنها برای خدا توجه به آقایان دارند، و ما هم و شما هم دعوت می کنید مردم را به خیر و صلاح؛ من خوف این را دارم که آنها برای خاطر ما و شنیدن حرف ما به بهشت بروند و ما برای خاطر اینکه خودمان مهذب نبودیم به جهنم. و آن خوف زیادی که من دارم این است که ما روبرو بشویم با آنها، ما در جهنم باشیم، آنها در بهشت باشند و اشراف به ما پیدا کنند. و این خجالت را انسان کجا ببرد که اینها برای خاطر ما به آن مقامات رسیده اند و ما برای خاطر هواهای نفسانی به این درجۀ سُفلی ... صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۱۳
شهید صدوقی سومین شهید محراب، نماینده امام خمینی(س) در استان و امام جمعه یزد بود. در آخرین نماز جمعه اش که مصادف با دهم ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ مطابق با یازدهم تیرماه ۱۳۶۱ بود، بعد از ادای فریضه جمعه، در حالی که جایگاه را ترک می کرد، منافقی قسی القلب به ایشان نزدیک شد و با به آغوش کشیدن آن پیر زاهد و منفجر کردن نارنجکی که در دست داشت، ایشان را به شهادت رساند
یک قدری تفکر در عید قربان و مسائل قربانگاهی حضرت ابراهیم است، ایثاری که او کرد و از خودگذشتگی ای که او کرد، تدبُّر در او و تدبُّر در مسائلی که در حج هست، مسائل حج و همۀ مسائل اسلام، به طوری بین ابعاد مختلفه جمع کرده است؛ بین عرفان و تعبد، بین سیاست و عبادت، بین مسائل اجتماعی و سایر مسائل. این اساس را درست کردند برای اینکه ما از آن اساس چیزی بفهمیم....صحیفه امام جلد ۱۹، ص ۳۵۱
سید احمد آقا دست به گوشی می شود. به اویی که پشت خط در مقر ستاد جنگ های نامنظم گوش به فرمان است، می گوید به مصطفی چمران بگویید امام دلتنگش است زود به تهران برگردد.
تفاهمنامه همکاری بین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) پیش از ظهر امروز(چهارشنبه 24 خرداد ماه) با حضور جمعی از مدیران شهرستان خمین و استان مرکزی و همچنین معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منعقد شد.
همه حواس ها به قلب امام بود. از نجف و قم گرفته تا تهران. غافل از آنکه سلول های سرطانی بی سر و صدا می تاختند و پیش می رفتند. بی آنکه حتی سر سوزنی خم به ابروی حضرت روح الله وارد کنند. یکباره اما ورق برگشت. آنها وقتی تجمع اصلی شان شکل گرفته بود خود را نمایاندند. حالا دکترها باید به سید احمد آقا این خبر تلخ را می رساندند اما چگونه؟
امام سنجه ای به انسان می دهند که آدمی انسانیت خود را با آن بسنجد می گوید و آن «سعادت خواهی برای همه است». برخی ویژگی های مطلوب از دیدگاه امام، «اول: توجه به خود در عین توجه به خداوند، دوم: خودشناسی و معرفت نفس، سوم: داشتن عزت نفس در عین تواضع، چهار: شکوفایی هویت الهی و استقلال فردی در عین زندگی اجتماعی» بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: هر کجا که نشستیم از دیگران بد گفتیم! هرچند که واقعا بد هستند و واقعا بی ربط هستند، اما ما برای مردم خودمان چه قدر قرآن تفسیر کردیم؟! جوانان را چه قدر با قرآن آشنا کردیم؟! ما اسلام و قرآن را به خوبی بیان نکردیم و اشکال از ماست.
فلسفه تکریم و گرامی داشت امام خمینی که با افکار بلند و روش خود مبارزات ضد استبدادی و ضد استعماری ملت آگاه و آزادیخواه و با ایمان ایران را، رهبری و به پیروزی انقلاب اسلامی رساند؛ زنده نگه داشتن اهداف و آرمان هایی است که او زبان رسا و گویای آن بود.
مراسم رونمایی از نسخه جدید نرم افزار مجموعه آثار امام خمینی، با حضور تولیت معزّز مؤسسه حضرت آیت الله سید حسن خمینی در حسینیه جماران برگزار می شود.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.