آبان ماه 1390
November 2011

  بازگشت به پرتال گاهنامه شماره 22
 
 

متن کامل منشور برادری امام خمینی(س)

هنوز یک دهه از آغاز نظام اسلامی انقلابیون سال 57
نگذشته بود که روحانیون رده‌بالای نظام، در نهادی با
عنوان جامعه روحانیت مبارز، با اختلافاتی غیرقابل اغماض روبرو
شدند و راه باقیمانده را، راه جدایی یافتند. گروهی ماندن در
جامعه روحانیت کهنسال را به صلاح خود ندانستند و در تلاشی
دیگر، مجمع روحانیون را بنیاد گذاشتند. رهبر کبیر انقلاب این زایش
تاریخی شاگردان خویش را مبارک دانست و مجمع روحانیون مبارز از دل جامعه روحانیت اعلام موجودیت کرد. جریان جدیدی که معادلات سیاسی را در انتخابات پیش روی مجلس سوم به نفع خود تغییر داد و همچنین در رخدادهای سیاسی کشور نقش تاثیرگذاری پیدا کرد. امام ضمن تایید این انشقاق، به نگارش توصیه نامه ای روشنگرانه به این دو جریان دست یازید، نامه ای که عطف به محتوای آن به "منشور برادری" شهرت یافت. امام خمینی در این نامه تاکید کردند که « اگر در این نظام کسى یا گروهى خداى ناکرده بى‏جهت در فکر حذف یا تخریب دیگران برآید و مصلحت جناح و خط خود را بر مصلحت انقلاب مقدم بدارد، حتماً پیش از آنکه به رقیب یا رقباى خود ضربه بزند به اسلام و انقلاب لطمه وارد کرده است.»

ادامه...





حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری : ضرورت چند صدایی بودن جامعه تاکید امام در منشور برادری بود

رقابت ها و اختلافات جناح های سیاسی در سال های پایانی حیات پربرکت حضرت امام خمینی(س) موجب شده بود تا بسیاری از دوستدران انقلاب اسلامی در شناخت و تحلیل این اختلافات دچار سردرگمی هایی شوند و از آینده انقلاب بیمناک باشند و نامه ای از حضرت امام که به منشور برادری معروف شده است حاصل همین فضاست. این پیام که به طور صریح به موضوع اختلافات گروه ها و جناح های سیاسی در جمهوری اسلامی می پردازد در شرایط فعلی جامعه می تواند حاوی پیام های کلیدی و ارزشمندی باشد.

ادامه...

گفت و گو

عماد افروغ : امام حتی تخطئه را از مواهب الهی می دانستند

23 سال پس از صدور منشور برادری از سوی امام خمینی(س)، سراغ یاران امام و بزرگان انقلاب رفته ایم تا مراد رهبر کبیر را از «وحدت» و «اختلاف» بپرسیم و چاره چالش های فراروی وحدت ملی و امنیت سیاسی را در برهه ای از حساس ترین دوران نظام جمهوری اسلامی از آنها بخواهیم .

آنچه در پی می آید، با دکتر عماد افروغ، متعلق به طیف اصول گرایان است. افروغ که از نمایندگان دوره هفتم مجلس شورای اسلامی است در این گفتگو از لزوم وحدت در جامعه و همچنین فاصله تخریب و انتقاد سخن گفت . مشروح این گفت و گو را در پی می خوانید :

ادامه...

در این شماره می خوانید

img1
  حجت الاسلام و المسلمین هادی خامنه ای: به مردم نمی توان چیزی را تحمیل کرد

ادامه...

img1
حجت‌الاسلام حبیب‌الله موسوی:عمل به پیام امام در منشور برادری لازم و ضروری است

ادامه...


  حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی: وحدت به معنای یکسان سازی آرا نیست

ادامه...

img1   مسعود ادیب: جامعه بدون تحمل یکدیگر و شنیدن صداهای متنوع، نمی‌تواند به حیات خودش ادامه بدهد

ادامه...