دانشگاه در جامعه ما همواره مبدا تحول است. این دیدگاهی بود که حضرت امام (س) همواره موضع و انتظارش را از جامعه روشنفکر و تحصیل کرده در آن نشان می داد. در این باره به سراغ دکتر نجفقلی حبیبی، رییس اسبق دانشگاه علامه طباطبایی رفته ایم. مردی که هنوز در میان سیاست مداران فرهنگی، دلش برای امام می تپد، وقتی از امام (س) و رفتارهایش سخن می گوید اشک در چشمانش جاری می شود و دغدغه های امام را درباره دانشگاه بسیار پراهمیت توصیف می کند.
انقلاب فرهنگی از چالش برانگیزترین موضوعات سال های ابتدایی انقلاب اسلامی است این اقدام با هدف هماهنگ کردن نظام دانشگاهی که فضایی متفاوت از جامعه اسلامی انقلابی آن سال ها را از سر می گذراند برنامه ریزی شد تا دانشگاه را با مسیر انقلاب هماهنگ کند. برای ارزیابی این رویداد به گفتگو با عبدالمجید معادی خواه نشستیم. معادیخواه که در آن دوره نمایندگی مردم تهران در نخستین مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت در کابینه شهید باهنر، مهدوی کنی و کابینه اول مهندس موسوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشت اما سال هاست که عرصه سیاست را رها کرده و با مدیریت بنیاد تاریخ انقلاب اسلامی ایران به عرصه پژوهش در تاریخ روی آورده است.
در ابتدا توضیحی در زمینه شرایط سال های اول انقلاب در دانشگاه ها بفرمایید که موجب ضرورت انقلاب فرهنگی گردید؟
در میزگرد پرتال امام خمینی برر سی شد
انقلاب فرهنگی از چالش برانگیزترین موضوعات سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی است این اقدام با هدف هماهنگ کردن نظام دانشگاهی که فضایی متفاوت از جامعه اسلامی انقلابی آن سال ها را از سر می گذراند برنامه ریزی شد تا دانشگاه را با مسیر انقلاب هماهنگ کند. پرتال امام خمینی برای ارزیابی این رویداد میزگردی را با حضور سه تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس که خود از مولودات انقلاب فرهنگی است ترتیب داده است که در ادمه متن گفتگوی این سه استاد دانشگاه را خواهید خواند. دکتر علی محمدحاضری و دکتر غلامرضا جمشیدی ها اساتید گروه جامعه شناسی و دکتر وحید احمدی نیز که عضو هیئت علمی گروه برق و الکترونیک است از جمله دانشجویان انجمن های اسلامی بوده است که در سال های ابتدایی انقلاب درگیر انقلاب فرهنگی گردیدند وی در کمیته های اجرایی ستاد انقلاب فرهنگی نیز عضویت داشته است: