به مناسبت سالروز میلاد حضرت فاطمه(س)
سپاس خدای باری تعالی را که صحن و سرای نورانی مصطفی (ص) را با عطر عصمت یاس معطر ساخت و دامن عفیف خدیجه کبری (س) را با پرتو نور محمدی منور نمود. همانا اوست که طلوع خجسته اش کوثر نبوت شد و نخل وجودش بر زن مظلوم جاهلیت سایه افکند. او فاطمه شد تا رهروانش را از آتش برهاند و صدیقه، تا «اولئک هم الصدّیقون» را معنا کند. با آیۀ تطهیر طاهره شد و نفس مطمئنه اش با «ارجعی الی ربک» راضیه.
در جریان بیماری و رحلت جانگداز یادگار گرامی حضرت امام خمینی(س) علاوه بر پیامهای تسلیت خارجی، نامه ها و پیامهای بسیار زیادی از سراسر کشور اعم از تقاضای اهداء قلب و اعضاء بدن یا تسلیت و ابراز همدردی به بیت معظم حضرت امام خمینی رسید حضور، ضمن تشکر و قدردانی از نامه های مخلصانه این عزیزان، نظر خوانندگان گرامی را به قسمت هایی از این نامه ها جلب می نماید.
بانو خدیجه ثقفی در فراق فرزندش
روزگار آرام می گذشت و روزهای تنهایی و بدون امامِ بانو قدس ایران با دید و بازدیدها و رفت و آمدهای فرزندان دلخوش کننده بود. ناگاه حادثه ای غیر مترقبه رخ داد که حتی تصورش برای کسی فراهم نبود. صبحگاه روز 21 اسفندماه 1373 خبر ناگواری در بیت امام از جانب سرکار خانم دکتر فاطمه طباطبایی همسر حاج سید احمد آقا به برادران محافظ رسید که متأسفانه حال حاج احمد آقا خوب نیست و سریعاً باید به بیمارستان منتقل شود.
فانی اُچوآ اُچوآ
به عنوان فردی دانشگاهی و بعد به خاطر حرفۀ روزنامه نگاری، به حرکتهای «فمینیسمِ» دهۀ هفتاد و هشتاد تعلق داشتم، تمامی زنان نسل مرا، هم در اروپا و هم در امریکا تحت تأثیر قرار دادند، و در سطوح کلی، تنفر نسبت به مردان و زندگی در هرج و مرج و بی نظمی را به ما آموختند؛ هر زنی در ایجاد قواعد و قوانین اخلاقی که می خواست، آزاد بود.
شغل روزنامه نگاری ام، مرا به موقعیت زنان شرق، علاقه مند کرد، بویژه زنانِ جهانِ مسلمان که به خاطر نفرت غرب به شرق و نفرت به انقلاب اسلامی، از نظر افتاده بودند.
برگرفته از مقاله ایمان محور کرامت انسان جهانی
قرن بیست و یکم را عصر احیای دین و معنویت دانسته اند؛ چرا که بسیاری از مکاتب حاکم جاذبه خود را از دست داده و اسلام حیاتی دوباره پیدا کرده است. امروزه جهان بیش از هر زمان دیگر، آماده پذیرش دین، معنویت و اخلاق است و سرخوردگی بشر از مکاتب ساختگی عامل اساسی این امر است. امروزه بازگشت جهانی، اندیشه های دینی و افول سکولاریزم، از مهم ترین رویدادهایی است که ایجاد شده اند.
حجت الاسلام و المسلمین سیداحمد خمینی
اسلام دین کامل و جامع و جهانشمول است و برای ادارۀ جهان به عنوان آخرین دین عرضه شده است. ما معتقدیم که اسلام می تواند به بهترین شکل جهان را اداره کند. احکام اولیه متکفل این امر است. احکام ثانویه که مسلماً خود از اسلام است برای موارد اضطرار و حل معضل اجتماع و مسلمانان است.
نقش زنان در عالم از ویژگی های خاصی برخوردار است، صلاح و فساد یک جامعه از صلاح و فساد زنان در آن جامعه سرچشمه می گیرد. زن یکتا موجودی است که می تواند از دامن خود افرادی به جامعه تحویل دهد که از برکاتشان یک جامعه بلکه جامعه ها به استقامت و ارزش های والای انسانی کشیده شوند.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، نامه ای از یکی از علاقمندان منتشر کرد که حاوی گلایه و سؤالی درباره مشکلات معیشتی مردم از یادگار امام بود.
حجت الاسلام و المسلمین محمد علی انصاری
حجت الاسلام و المسلمین محمد علی انصاری که با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران گفتگو می کرد در پاسخ به این پرسش که "روزنامه جوان روز 4 شنبه مصاحبه ای را با جناب اقای شجونی ترتیب داده که در آن مطالبی علیه جنابعالی ، بیت حضرت امام و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام مطرح شده است .
دکتر کریم زارع
من امام را جزو تأثیرگزارترین انسان های تاریخ زمان خودمان می دانم، همان طور که حضرت محمد (ص) تأثیرگزارترین انسان تاریخ از ابتدا تا کنون است . امام (س) هم ولایت فقیه را نوشتند و هم عمل کردند، خیلی ها مطلب نوشتند، ولی نتوانستند خودشان اجرا کنند، امام هم ولایت فقیه را نوشتند، و هم عمل کردند، و جالب این است که شباهت عجیبی به پیامبر عظیم الشأن دارد. ده سال پیامبر عظیم الشأن در مدینه منوره حکومت اسلامی تشکیل داد، و امام هم حدود ده سال خودشان حکومت را اداره کردند و تمام تلاششان را کردند، بنابر این من ایشان را ضمن احترام به تمام علمایی که بعد از ائمه ی معصومین آمدند، جزو تأثیرگزارترینشان در بعد اجتماعی و جهانی می دانم.
گشت و گذاری در خمین، زادگاه رهبر آزادگان جهان
در شهر کوچک خمین تنها یک در بر روی مردم باز است. تنها یکجا ملجأ محرومان است و دلها فقط در یک خانه آرام می گیرد و آنجا جایی جز بیت و منزل حاج آقا مصطفی خمینی نیست. خانه ای قلعه مانند که در پس دروازه محله سادات در شرق خمین واقع شده است، خانه ای نه چندان بزرگ که دو برج بلند در شمال و مشرق آن چشمها را به سوی خود می خواند.
.jpg)
محکومیت این حادثه قطعی است. نکات بسیار حساسی که در بعضی از این نوشتارها وجود دارد که در خور کمال توجه و دقت است.در اعلامیه بعضی از علمای بزرگ این اهانت و جریان زاییده افکار منافقان و محرکین این جریان دشمن نظام وانقلاب معرفی شده اند.جالب توجه است هر چند آن هیاهو و جنجال در سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی از قول مقام معظم رهبری به وسیله عده ای معدود صورت گرفت اما محرکین قطعا (در بیان آیت الله راستی کاشانی) از منافقین اند که این عده معدود را اغفال و در مقابل اسلام و نظام اسلامی قرار داده اند. ما از بررسی آراء مراجع و علما حوزه مقدسه علمیه به این نتیجه می رسیم که این ظلم آشکار(در بیان آیت الله جوادی آملی)که به وسیله جمعی اندک(در بیان مقام معظم رهبری، آیت الله وحید خراسانی،آیت الله مظاهری،آیت الله محقق داماد،آیت الله راستی کاشانی،آیت الله ملک حسینی،آیت الله مبشر کاشانی)انجام گردید باید جبران گردد(آیت الله صافی گلپایگانی و دیگران)و به نظر می رسد آن چه در درجه اول اهمیت است و خود بازدارنده از تکرار موارد مشابه در آینده است شناخت عاملین اولیه و محرکین این جریان است و این شناسایی برای هموار نمودن مسیر انقلاب اسلامی ضروری است.
بازنویسی خاطره خانم دکتر طباطبایی از ورود حضرت امام به قم در دهم اسفند 1357
گویی شهر همه یک چشم شده بود و آن چشم هم همه انتظار و چه انتظار شیرینی! چشمها همه پر التهاب بود و دردمند، دردمند از درد فراقی چندین ساله و گونه ها عطشناک اشک شوق، شوق حلاوت دیداری به شیرینی عشق و محبت و عشق را هیچگاه نمی شد اینچنین واضح و مجسم دید.
دکتر زهرا مصطفوی
تصاویر زنان و فرزندانی که قربانی جنون رژیم صهیونیستی شده اند این سؤال را به ذهن می آورد که باید چه کرد؟ و اگر نظام بین الملل به دلیل مشارکت در ایجاد و استمرار این رژیم از جنایات آنان حمایت می کند، جوامع جهانی برای تغییر این واقعیت چه باید بکنند؟ ... راه خروج از این بن بست 66 ساله چیزی جز راه امام خمینی نیست.
امام راحل عرفان را جدای از حضور در صحنه های مختلف اجتماعی نمی داند، بلکه آن را وسیله ای برای تحوّل و اصلاح جامعه و مردم معرفی می کند و عارف واقعی را کسی می داند که انگیزۀ او الهی باشد. آنچه سلوک عرفانی امام(س) را از ویژگی خاصی برخوردار می نماید، طی نمودن سفرهای چهارگانۀ معنوی که به صورت کامل است؛ به گونه ای که ایشان را از سایر عارفان ممتاز ساخته بود.
سیف اللّه صرّامی
تلازم مردم سالاری با رعایت حقوق مردم، نیازی به بحث و استدلال ندارد. این تلازم مخصوصاً در دموکراسی و مردم سالاری مورد نظر اسلام و امام خمینی(س) روشن تر است؛ چرا که در عین حال به همه جنبه های این حقوق که برخاسته از انسان شناسی دقیق و همه جانبۀ اسلام است توجه کامل دارد.
دکتر محمد حسن جمشیدی
امام خمینی نیز بر اساس نگرش خود نسبت به جهان هستی و جایگاه انسان در آن و نقشی که به او محول شده و هدفی که سیاست معطوف به آن است به تقسیم بندی یا بیان انواعی از سیاست می پردازد. انواع سیاست مورد نظر ایشان عبارت است از: 1ـ سیاست شیطانی؛ 2ـ سیاست حیوانی؛ 3ـ سیاست الهی.