حقیقت همیشه زنـده؛ سیری در زندگی و سیره امام خمینی
قسمت اول : ولادت و دوران تحصیل
امام خمینی در یکم مهر ماه ۱۲۸۱ هجری شمسی در خمین به دنیا آمدند. کودکی ایشان به شدت تحت تاثیر شهادت پدرشان بود. پس از شهادت پدر ایشان تحت سرپرستی مادر و عمه مکرمه شان دوران کودکی را سپری نموده و در مکتب خانه آخوند ملا ابوالقاسم خراسانی به تحصیل پرداختند.
این نهضت ادامه دارد...
ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی (س)
همدلی با روح الله
جلوه هایی از زیست مومنانه ی حضرت امام خمینی (س)
گریه و اشک برای جدا شدگان از انقلاب
گوینده: رضا محمود آبادی
بارها شاهد گریه ها و اشک های امام برای جدا شدن افرا از جریان انقلاب بودم و میدیدم وقتی که روحانیون سیاستمداران جوانان شبزده و التقاطی راه خودشان را از فرهنگ انقلاب جدا می کردند امام چگونه گریه می کردند و چگونه تلاش میکردند که آنها را به مسیر تقوا و فضیلت دعوت می کردند در بعضی موارد من از واسطه های مکرری بودم که از طریق امام پیغام می فرستادم امام به آنها التماس می کرد که شما راه خودتان را از مردم و توده های میلیونی جدا نکنید.
حجت الاسلام انصاری کرمانی، برداشت هایی از سیره امام، ج۲، ص ۲۱۲
بیان علاقه شدید امام خمینی به نوه اش سید علی از زبان سید احمد خمینی یادگار امام
در روزهای آخر حیات ایشان نوه کوچک امام (سید علی خمینی) که خدمت ایشان می رسیدند دستور دادند که این نوه پیش ایشان نیاید. این دستور ایشان در کتاب چهل حدیث اینگونه نقل شده است که شیطان در لحظات آخر زندگی توسط شخصی که فرد خیلی آن را دوست دارد او را می آورد و مقابل او قرار میدهد و آن موجب می شود که فرد بدون یاد خدا از دنیا برود.
امام برای این که این مسئله برای ایشان پیش نیاید کسی که خیلی دوست میداشتند را دستور دادند که در اتاق راه ندهند.
دهمین رویداد ملی، فرهنگی و آموزشی
طریق جاوید (امام خمینی، انقلاب اسلامی و انتخابات چالشهای مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰)
مراسم اختتامیه دهمین رویداد ملی فرهنگی ـ دانشجویی طریق جاوید به همت مرکز دانشجویی فرهنگی امام، انقلاب اسلامی و ولایت فقیه وابسته به جهاد دانشگاهی دوشنبه ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۰ با سخنرانی حجت الاسلام سیدحسن خمینی تولیت حرم مطهر امام(س)، دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و جمعی از جهادگران و دانشجویان برگزار شد.
تولیت حرم امام راحل در این مراسم با تأکید بر اینکه عدالت را به حوزه های اقتصادی و یا موارد دیگر تنزل دادن اشتباه و به نوعی ناقص معنا کردن آن است، گفت: توزیع فرصت های پیشرفت باید یکی از مهمترین اهداف در موضوع عدالت و مشروعیت باشد.
سخنرانی در جمع مسئولان نظام در عید سعید فطر (مصادیق و مراتب شکرگزاری)
لزوم حفظ جمهوری اسلامی با اتحاد و برادری
با حفظ برادری شما به اینجا رسیدید و با حفظ برادری باید جلو بروید. اگر خدای نخواسته خللی حاصل بشود در این برادری، چه در خود تهران، چه در خارج تهران، هر جا باشد، چه بین روحانیون، چه بین مردم، چه بین جناحهایی که هستند، اگر ـ خدای نخواسته ـ یک وقت یک خللی واقع بشود شکست همراه اوست. شما فکر این را بکنید که حافظ اسلامید، نه حافظ خود. شما باید حفظ اسلام را بکنید، آن هم نه در زمان خود، همان طوری که انبیاء عظام دنبال این بودند که بعد از خودشان تا آخر حافظ باشند، تکلیف است برای همۀ ما که ما این جمهوری که به اینجا رسیده است تا آخر حفظ کنیم. تا آخر حفظ کردن این است که هر روز محکم کنیم برادری خودمان را، سر اغراض جزئیه که زود می گذرد، لطمه ای خدای نخواسته به اسلام وارد نکنیم، لطمه ای به جمهوری اسلام وارد نکنیم. اشکال اگر هست به من و دیگران، اشکال را باید گفت، لکن نباید تضعیف کرد دولت را، نباید تضعیف کرد قوۀ مقننه را، قوۀ قضاییه را، روحانیت را، اینها جرم است، اینها گناه نابخشودنی است. شما توجه باید بکنید، ملت ما توجه بکنند که یک ملتِ با هم، هیچ قوه ای بر آنها غلبه نخواهد کرد...
صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۵۶-۵۷
سخنرانی در جمع اعضای شوراهای اسلامی روستاها (ابر قدرت ها، منشأ مشکلات دنیا)
شکستهای مفتضحانۀ صدام در جبهه های جنگ
در قضیۀ خرمشهر، توجه کردید که قضیۀ خرمشهر، مدتها انکار این می کردند که خرمشهر گرفته شده است از آنها. هم صدام می گفت که این حرفها نیست، ما چقدر از اینها کشته ایم، چه کرده ایم، چه کرده ایم و هم بوقهای تبلیغاتی دنبال او، این حرف ها را می زدند. کم کم که آنهمه اسیر گرفتند و نشان دادند و اینها، آنوقت می گوید که ما به ارتش قدرتمند خودمان دستور دادیم که شما فتح خودتان را کرده اید و حالا عقب نشینی کنید، دیگر ما فتحمان تمام شد.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۸۳
سخنرانی در جمع اعضای شوراهای اسلامی روستاها (ابر قدرت ها، منشأ مشکلات دنیا)
شکستهای مفتضحانۀ صدام در جبهه های جنگ
شما ببینید که صدام چه کار ناشایسته ای کرد که امروز در دام افتاده است و نمی داند چه کند. مَثَل صدام، مَثَل آن کسی بود که ادعای پهلوانی می کرد و هر وقت که می رفت بیرون، یک کسی پیدا می شد او را کتک می زد یا زمین می زد، برمی گشت مادرش را کتک می زد. صدام در هر جبهه ای که سیلی خورده است و در هر جبهه ای که شکست خورده است، دنبال آن، یک دسته از این عراقیهای بی چاره ای [را] که در تحت ظلم او هستند و دست و پا می زنند، از آنجا بیرون کرده است یا به حبس کرده است و با سلاحهای دور زن، خودش این افراد محروم جامعه را، این شهرهای عربی نشینی که محروم هستند، اینها را هدف قرار می دهد یا شهرهای دیگر ایران را. این همان مسئله است. هر وقت شکست می خورد، یک همچو قضیه ای هست. الآن هم که شکست فاحش را خورده است، منتظر باشید که باز اگر ـ خدای نخواسته ـ بتواند، او در شهرهای مرزی یک جنایتی بکند و دوستان و منافقین هم در داخل. و این برای این است که اذهان را از آن شکست بلکه بتواند منصرف کند.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۸۲
سخنرانی در جمع اقشار مختلف مردم (گرفتاری ایران و مسلمین)
صهیونیسم، دشمن سرسخت اسلام
همۀ همّ و غم بعضی از این کشورها این شده است که در ایران اسلام را می خواهند پیاده کنند. ایرانی که از اول فریاد زده است که ما باید فلسطین را، قدس را آزاد کنیم، هر روزی برایش یک نغمه ای می سازند و هر روزی یک بساطی درست می کنند که ایران با ـ مثلاً ـ اسرائیل بست و بند دارد! چه داعی دارید شما که از اسرائیل اینطور توهین می بینید، اینطور اهانت می کند، اینطور حیثیت شما را پایمال می کند، بلندیهای جولان را غصب می خواهد بکند و می گوید من اعتنا به هیچ قدرتی ندارم، یک همچو جرثومۀ فسادی را شما باید با اتفاق خودتان از بین بردارید. اگر از بین برندارید، این یک مادۀ سرطانی است که سرایت می کند به جاهای دیگر، اکتفا به جولان نمی کند، رأی آنها این است که اسرائیل از همۀ نژادها بالاتر است و از فرات تا نیل هم مال اوست و همۀ این جاها باید برگردد به اسرائیل و شما نشستید سر یک امور جزئی و سر یک امور خیلی ناچیز با هم دعوا می کنید و همه همّتان را این قرار دادید که نبادا ایران یک وقتی یک حرفی بزند. ایران که همۀ ارگانهایش فریاد می زنند که ما نظری نداریم به دولتهای دیگری و ملتهای دیگری، الا
سخنرانی در جمع فرمانده و پرسنل نیروی دریایی ارتش (لزوم نابودی اسرائیل)
لزوم بیداری و اتحاد ملتها
این مصیبتها را ما به کجا باید عرض کنیم، جز به ساحت مقدس خدای تبارک و تعالی؟ شکایت از این حکومتها را به کجا ببریم جز به ساحت مقدس خدای تبارک و تعالی؟ ما چطور شکایت کنیم از آنهایی که ایران را که ایستاده است و می خواهد در مقابل همۀ قدرتها بایستد و اسلام را محقق کند در دنیا، در مقابل این، طرح جهاد می دهند و [در مقابل] اسرائیل، که به جنگ با اسلام برخاسته است و با صراحت می گوید که از نیل تا فرات مال من است و حرمین شریفین را از خود می داند، سکوت کرده اند؟ ما این دردها را کجا ببریم؟ این مصیبتها را پیش کی طرح کنیم؟ این سکوتهای مرگبار را، این سکوتهایی که تأیید می کند جنایتکاران را، این سکوتهایی که تشویق می کند ستمکاران را، باید به کی عرضه کنیم، و از کی بخواهیم که عنایت کند و این سکوتها را بشکند؟ جمعیتتان کم است؟ ثروتتان کم است؟ نفتتان ناچیز است؟ زمینهایتان کم است؟ مراکز مهمی که در [مراکز] سوق الجیشی بسیار معتبر است، شما دستتان نیست؟ همۀ امکانات هست، لکن یک چیز نیست و آن ایمان است. ایمان نیست.
سخنرانی در جمع میهمانان خارجی در جشن پیروزی انقلاب (مظلومیت مسلمین)
فریاد یا للمسلمین
در حدیث شریف رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ هست که «اگر مسلمی فریادی بزند «یا لَلمُسلِمین» و اجابت نکنند از او، مسلم نیستند آنها» و من از اینجا فریاد می کنم: یا لَلمُسلِمین! ای مسلمانهای جهان! ای دولتهای مدعی اسلام! ای ملتهای مسلمان جهان! به داد اسلام برسید، به داد مظلومینی که در فشار قدرتهای بزرگ هستند برسید، به داد این بچه های کوچکی که مادرها و پدرهای خودشان را از دست داده اند برسید، به داد این کشورهایی که مورد هجوم ابرقدرتها واقع شده اند برسید.
صحیفه امام، ج ۱۶، ص ۳۵-۳۶
سخنرانی در جمع سفرا و کارداران کشورهای خارجی (هشدار به کشورهای منطقه)
آزادی خواهی ملت و تبلیغات دشمنان
قدرتهای بزرگ باید طرز تفکرشان را عوض کنند. باید بدانند که دنیا عوض شده است. دنیا دنیای سابق نیست. دنیای سابق نیست که یا انگلستان باید بر همه دنیا حکومت کند یا اروپا یا امریکا و یا شوروی. دنیا امروز نمی پذیرد این را. باید آنها تعدیل کنند کارهای خودشان را. دنیا نمی پذیرد که دو قدرت تمام دنیا را از بین ببرند. دنیا نمی پذیرد که یک اقلیت تمام کشورها را ببلعد. باید اینها در کارهای خودشان یک تجدیدنظر بکنند.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۳۲۱
حکم تنفیذ ریاست جمهوری آقای خامنه ای
حکم تنفیذ ریاست جمهوری آقای خامنه ای
آقای رئیس جمهور و سایر دست اندرکاران و دولتمردان در جمهوری اسلامی باید بدانند که ملت شریف ایران بر همۀ آنان محبت و منت دارند، چراکه این ملت فداکار است که در اول انقلاب با نثار خون جوانان خود و زحمات طاقت فرسا پیروزی را به دست آورد و همه را از زندانها و تبعیدها و انزواها و اختناقها نجات داد و حکومت را از ستمگران بازستاند و به آنان تحویل داد. و همین ملت است که از اول پیروزی تاکنون در صحنه بوده و از کشور و ارتش و سپاه و سایر قوای مسلح و دولت و مجلس و شورایعالی قضایی و دادگاهها پشتیبانی نموده، و با کمک و همت همین ملت، دشمنان داخل و خارج را سرکوب و حزب الله را به جای احزاب و گروههای شیطان نشاند. و هم اینانند که با شوق و شعف به آقای رئیس جمهور بیش از شانزده میلیون رأی دادند و بر کرسی ریاست جمهوری نشاندند؛ و هم اینانند که به خواست خداوند تعالی قادرند کشور را حفظ و از شرّ شیاطین نجات دهند؛ و اینانند که بر همۀ ماها و شماها حق دارند و همه می بایست دیْن خود را به آنان ادا کنیم و در خدمت ملت خصوصاً مستضعفین که سنگینی این جمهوری به دوش آنان بوده و بدون کوچکترین توقعی در خدمت اسلامند، با
سخنرانی در جمع مسئولان نظام در عید سعید فطر (مصادیق و مراتب شکرگزاری)
تلاش برای اصلاح درون و باطن
امیدوارم که این عید سعید برای همۀ مسلمین عید به معنای واقعی باشد و برای ملت ایران برکات عید از جانب خدای تبارک و تعالی نازل شود. عید واقعی آن وقتی است که انسان رضای خدا را به دست بیاورد.
صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۵۳
شرح امام خمینی (س) از الصراط المستقیم
شرح امام خمینی (س) از الصراط المستقیم
صراط که در روایات هست که «ادقّ» از مو، مثلًا تاریکتر است از شب، چه و چه، و در بعض روایات هست که صراط از متن جهنم می گذرد؛ یعنی توی آتش عبور می کند، آتش محیط است، نه رو. ملاحظه کنید آنجا باید عبور کرد، و در این دنیا از همین جا صراط است تا غیر متناهی و این صورت در آن عالم به آن نحو نمایش پیدا می کند.
در این راه که دارید، توجه کنید که مستقیم باشد، صراط مستقیم باشد، شرقی و غربی نباشد.
صحیفه امام؛ ج ۱۹، ص ۳۷۷
گوینده: مژده لواسانی
سخنرانی در جمع شورای مرکزی کمیته های امداد (مستمندان در صف مقدم جامعه)
محرومان و مستضعفان حامیان واقعی انقلاب و اسلام
اگر نبودند این محرومان جامعه که دلبستگی به این دنیا به آن طوری که بالاتریها به خیال خودشان دارند، اگر نبود همت این محرومان و همت این روستائیان و همت این جنوب شهریها، اگر نبود این، نه رژیم سابق ظلمش از بین رفته بود و نه ما در مقابل مشکلات می توانستیم مقاومت کنیم. همۀ اینها از برکات اینهایی هستند که شما به امداد آنها برخاسته اید؛ و آنها لایق این هستند که ما با تواضع به خدمت آنها برویم و برای آنها خدمت کنیم؛ همۀ ما خدمتگزار آنها باید باشیم. آنها به ما منت دارند که ما را از این قیدی که ابرقدرتها به دست و پای ما بسته بودند نجات دادند. آنها بر کشور ما منت دارند که اسلام عزیز را در این کشور حاکم کردند. ما و شما برای آنها کاری نمی کنیم، آنها ما را رساندند به آنجایی که بتوانیم در مقابل همۀ قدرتها بایستیم و سرفراز باشیم که ما نه در طرف شرق هستیم و نه در طرف غرب هستیم و نه احتیاجی به وابستگی آنها داریم.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۴۲۵-۴۲۶
شرح امام خمینی (س) از الصراط المستقیم
شرح امام خمینی (س) از الصراط المستقیم
چنانچه در این راه مستقیم، که راه اسلام است، وارد بشوید، شما تا آخر عمرتان و همه کسانی که نماز تا آخر عمر خوانده اند از خدا هی خواسته اند، روزی چند مرتبه خواسته اند که اهدِنَا الصِّراطَ المُستَقِیمَ ؛ که ما را به صراط مستقیم هدایت کن. وقتی هدایت هدایت کن، وقتی هدایت شد به آخر رساندنش هم می شود. عمده این است که وارد بشود انسان در آن راهی که باید سیر بکند، چه سیرهای معنوی و چه سیرهای مادی که آنها هم معنوی است به یک معنا.
صحیفه امام؛ ج ۱۷، ص ۱۷۴
گوینده: مژده لواسانی
سخنرانی در جمع پرسنل کمیته های مرکزی انقلاب (ضرورت دفاع از کشور)
دفاع در مقابل دخالت قدرتها در امور کشور
تا مجتمع نشوید، تا دستتان را به هم ندهید، تا اخوت اسلامی را حفظ نکنید، نمی توانید در مقابل این قدرتها بایستید. تمام شیرۀ جان شما را می کشند و می برند و ملت شما را آن طور ضعیف و زبون و بیچاره می کنند و همه نشسته اید هی منتظرید که امریکا برایتان کار بکند. همان طوری که ما ننشستیم که امریکا یک کاری برای ما بکند. ما نشسته ایم که امریکا اگر بخواهد شیطنت کند جلویش را بگیریم، نشسته ایم که اگر شوروی بخواهد کاری بکند جلویش را بگیریم، دفاع بکنیم از خودمان. ما دنبال این نیستیم که امریکا برای ما کار بکند. «ما امریکا را زیر پا می گذاریم» در این امور؛ نمی گذاریم که دخالت در امور ما بکند، نمی گذاریم کسی دیگر هم دخالت بر ما بکند.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۴۰۴
شرح امام خمینی (س) از الصراط المستقیم
شرح امام خمینی (س) از الصراط المستقیم
غایت تربیت، حرکت در «صراط مستقیم» است. و منته الیه این صراط مستقیم؛ کمال مطلق است، الله است. دعوت شده است که ما تحت تربیت انبیا برویم و تحت تربیت بزرگان از اولیا واقع بشویم، تا آنها ما را هدایت کنند به راه مستقیم. و هر روز چندین مرتبه از خدای تبارک و تعالی بخواهیم که ما را هدایت کند به صراط مستقیم، نه راه چپ و نه راهِ راست. غَیرِ المَغضُوبِ عَلَیهِم وَ لَا الضَّالِّینَ ما باید توجه به این معنا داشته باشیم که موجودی هستیم که اگر خودرو بار بیاییم؛ بدترین موجودات و منحطترین موجودات هستیم. و چنانچه تحت تربیت واقع بشویم و صراط مستقیم را طی بکنیم، می رسیم به آنجا که نمی توانیم فکرش را بکنیم؛ آن جایی که بحر عظمت است، بحر کبریایی است.
صحیفه امام؛ ج ۱۴، ص ۱۵۳- ۱۵۴
گوینده: مژده لواسانی
شرح امام خمینی (س) از الصراط المستقیم
شرح امام خمینی (س) از الصراط المستقیم
این صراط مستقیمی را که انبیا جلو راه بشر گذاشتند و نبی اکرم آخرین انبیا و اشرف همه، آن راه را جلو مردم گذاشتند، و مردم را دعوت به این صراط مستقیم کردند و هدایت کردند به راه انسانیت و خروج از همه انحای کفر و الحاد و خروج از همه ظلمات به نور مطلق، باید شما جوانها همان راه را ادامه دهید تا اینکه پیرو رسول اکرم و در مکتب حضرت صادق پیروانی شایسته باشید.
صحیفه امام؛ ج ۱۴، ص ۱- ۲
گوینده: مژده لواسانی
شرح امام خمینی (س) از الصراط المستقیم
شرح امام خمینی (س) از الصراط المستقیم
آنها می خواهند ملت را، ملتها را، اجتماع را، افراد را هدایت کنند، راه ببرند در همه مصالحی که از برای انسان متصور است، از برای جامعه متصور است. همانی که در قرآن صراط مستقیم گفته می شود، اهدِنَا الصِّراطَ المُستَقِیمَ ما در نماز می گوییم. ملت را، اجتماع را، اشخاص را راه ببرد به یک صراط مستقیمی که از اینجا شروع می شود و به آخرت ختم می شود. الی الله است.
صحیفه امام؛ ج ۱۳، ص ۴۳۲
گوینده: مژده لواسانی