سرگرم کردن خردسالان و پیداکردن داستانهایی مناسب برای آنها کار آسانی نیست. به خصوص که بیشتر نویسندگان، برای کودکان مینویسند و هر کسی زیر بار سختیهای نوشتن برای سنین زیر شش سال نمیرود؛ اما ماهنامه «دوست خردسالان» شماره 541 پُر از داستانها و شعرهای مناسب سنین خردسالی است.
در مقدمه این نشریه آمده است: «این مجموعه ویژه خردسالان طراحی شدهاست. علاوه بر جنبههای آموزشی، تفریحی و سرگرمی، افزایش مهارتهای علمی خردسالان از اهداف اصلی آن است. بریدن، جداکردن، رنگ آمیزی کردن، حتی خط خطی کردن و هرگونه فعالیت پیش بینی نشده از طرف خردسال، میتواند به ایجاد ارتباط، اعتماد به نفس، شادی و رشد خلاقیت او کمک کند. او را در شیوه استفاده از مجله آزاد بگذاریم. برای هر قسمتی که خواهان کمک یا راهنمایی شما هستند، یاری شان کنید.»
این ماهنامه فرهنگی و آموزشی با داستانهایی درباره اخلاق و ویژگیهای اخلاقی پسندیده، تغذیه مناسب و پاکیزگی، در زمینه آموزش به خردسالان راهگشاست. به جز این موارد، بازیهایی همچون جورچین آرامگاه حافظ و «نگاه کن، پیدا کن» میتواند والدین را در سرگرم کردن خردسالان یاری دهد.
احساسات کودک امروز: حس میکنم امام همسایه دیوار به دیوار ما بوده اند
ماهنامه «دوست کودکان» شماره 592 با طرحی از یک اتومبیل مملو از چمدان و وسایل بازی، نوید سفرهای تابستانه را به کودکانی که تعطیلات تابستانی خود را میگذرانند، میدهد. وجود مطالبی درباره تعطیلات تابستانی و حتی طرز تهیه لواشک آلو نیز دلیلی بر این مدعاست.
با این حال، موضوعاتی همچون واژههای قرآنی، مسائل مذهبی، خاطرات انقلاب و خاطرات دفاع مقدس در آن مورد توجه قرار گرفتهاند. به جز بخشهایی از این ماهنامه که درسهایی از امام خمینی(س) را برای کودکان در قالب داستانهای سرگرمکننده بیان کردهاند، بخش ویژهای برای نامههای کودکان به امام نیز در نظر گرفته شده است. در این بخش کودکان میتوانند برای امام نامه بنویسند، هر چیزی را که دوست دارند. در یکی از نامههای منتشر شده در این شماره از مجله کودکان، امیر از یزد نوشتهاست: «من چندین سال بعد از رحلت امام به دنیا آمدهام؛ اما حس میکنم ایشان همسایه دیوار به دیوار ما بودهاند؛ آشنا و صمیمی.»
معرفی کتاب، بخش مهمی بوده که مسئولان نشریه آن را فراموش نکردهاند. در صفحه «زنگ کتاب» بخش کوتاهی از چهار کتاب «قایم موشک و قایم مارمولک»، «داستانهای یه قل دوقل»، «حال زمین خوب نیست» و «نذری من و عروسکم» به عنوان معرفی آن منتشر شده است.
در صفحه بگو و بخند هم لطیفههای خندهداری وجود دارد که کودکان میتوانند آنها را حفظ کنند و با تعریف کردن آنها برای دوستانشان، شادیآفرین باشند.
توصیه امام به نوجوانان: ای عزیز بکوش صاحب عزم و دارای اراده شوی
از آنجا که اهمیت گروه نوجوانان و نقش مطالعه در شکلگیری شخصیت آنها بیشتر از گروههای سنی خردسال و کودک است، ماهنامه «دوست نوجوانان» در شماره 253 نیز پُر و پیمانتر از سایر ماهنامههای مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام است. ابتکار این نشریه برای انتشار یادداشتهای نوجوانان با موضوعات جدی در ابتدای هر شماره نیز قطعا در جلب مخاطبان مؤثر خواهد بود.
اولین مطلب این مجله با عنوان «گوشی نو مبارک» با ذکر یکی از احادیث ذکر شده در شرح چهل حدیث امام خمینی(س) و سخن ایشان تحت عنوان «ای عزیز! بکوش تا صاحب عزم و دارای اراده شوی.» نوجوانان را از کار کردن بیش از اندازه با گوشی موبایل باز داشته است.
این نشریه با آسیبشناسی اینترنت و بازیهای رایانهای همچنین استفاده نادرست از برخی شبکههای اجتماعی، نوجوانان را در مسیر بهره بردن از مزایای تکنولوژیهای جدید راهنمایی کرده است.
انتشار مطلبی درباره سایت فیدیبو که پنجرهای به کتاب در دنیای مجازی است، نمونهای از پیشنهادات «دوست نوجوانان» برای استفاده بهینه از اینترنت و تکنولوژی است. به کمک این سایت، نوجوانان تبلت بهدست میتوانند کتابهای مورد علاقه خود را خریداری کنند و همه جا به همراه خود ببرند.
بیتردید، یکی از راهکارهای راهنمایی نوجوانان به سمت استفاده درست از تکنولوژی، دعوت آنها به مطالعه کتاب است. این شماره از نشریه دوست نوجوانان، با معرفی آثار «سعیده موسویزاده» شاعر و گفتوگو با «علی خاکبازان» مترجم کتابهای کودک و نوجوان، سعی در تشویق نوجوانان به مطالعه خارج از فضای اینترنت داشتهاست.
تصویرسازی حرفهای و استفاده از رنگهای شاد نیز در بالابردن جذابیت بصری این شماره از نشریه دوست نوجوانان مؤثر بوده و این نشریه را در رساندن پیام خود موفقتر خواهد کرد.
علاقهمندان میتوانند جدیدترین شمارگان نشریههای دوست خردسالان، دوست کودکان و دوست نوجوانان را از باجههای روزنامه فروشی تهیه کرد.
منبع: جماران
.
انتهای پیام /*