قم، ۱۳۵۸_ بیانات خطاب به آقای قاسم علی ظهیر نژاد و فرماندهان (پایداری در قبال مسئولیت)
اهم بیانات:
د و مسائل را آنطور که می خواهید به آنها پیشنهاد بکنید که حل بشود. کنار رفتن در یک موقعی که مملکت احتیاج دارد، این مخالف روح سربازی است. روح سربازی این است که آن روزی که مملکت محتاج است باید بیاید جلو. من هم ـ که یک سربازم ـ همین طور است، شما هم که یک سربازید همین طور است، آقایان هم همین طور. اگر بنا باشد یکوقتی که انقلابی پیدا شد، آقا بروند توی خانه شان بنشینند و مشغول مطالعه بشوند، من هم بروم توی خانه ام بنشینم و مشغول کار خودم بشوم، و شما هم بروید کنار، هر کسی کنار برود، این هم با روحیۀ انقلاب مخالف است، هم مخالف اسلام است، و هم مخالف روح سربازی است که در همۀ ما باید باشد.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۷۸ - ۲۸۱
***
قم، ۱۳۵۸_ نامه به آقای سید محمد هادی هاشمی (خنثی شدن توطئه ها با دید اسلامی و هوشیاری)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۸۲
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع گروهی از بانوان تهران و ... (مسئولیت مادری و معلمی)
اهم بیانات:
شما خانمها شرف مادری دارید، که در این شرف از مردها جلو هستید؛ و مسئولیت تربیت بچه در دامن خودتان دارید. اول مدرسه ای که بچه دارد، دامن مادر است. مادرِ خوب، بچۀ خوب تربیت می کند؛ و خدای نخواسته، اگر مادر منحرف باشد، بچه از همان توی دامن مادر، منحرف بیرون می آید. و چون بچه ها آن علاقه ای که به مادر دارند به هیچ کس ندارند، و در دامن مادر که هستند تمام ... آرزوهایی که دارند خلاصه می شود در مادر و همه چیز را در مادر می بینند، حرف مادر، خُلق مادر، عمل مادر، در بچه ها اثر دارد.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۸۳ - ۲۸۶
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع اعضای جامعه کلیمیان ایران (اسلام و اقلیت های مذهبی)
اهم بیانات:
ادیان به همۀ ابعاد بشر کار دارند، انسان خودش از قبل از اینکه بچه متولد بشود، ازدواج چه جور باید باشد ...؛ شرایط ازدواج چیست؛ چه زنی را باید انتخاب کرد؛ زن چه مردی را باید انتخاب بکند. برای اینکه خوب، این ازدواج کِشتی است برای پیدا شدن یک بشر. قبل از اینکه اصلاً ازدواجی باشد، پیش بینی اینکه این بچه وقتی که به دنیا می آید به طوری باشد که سلامت باشد و سلامت نفس داشته باشد؛ و لهذا توجه به این نیز قبل از ازدواج شده است: شرایط ازدواج؛ با چه شرایطی؛ بعد در حال حمل. قبل از حمل، در حالی که می خواهد این لقاح واقع بشود با چه شرایطی باید باشد و چه احکامی باید داشته باشد.
شما مطمئن باشید که در جمهوری اسلامی ظلم نیست. ما نه ظلم می کنیم، نه مظلوم می شویم. این چیزی است که اسلام به ما نشان داده: ظلم نکنید، مظلوم هم نشوید. تا می توانیم مظلوم نمی شویم؛ و هیچ وقت هم ظلم نخواهیم کرد
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۸۷ - ۲۹۱
***
.jpg?src=System)
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع مسلمانان پاکستانی و هندی مقیم ایران (جهان از آنِ مستضعفان)
اهم بیانات:
باید این نهضت در تمام عالم ـ نهضت مستضعف در مقابل مستکبر ـ در تمام عالم گسترده شود. ایران، مبدأ، و نقطۀ اول و الگو برای همۀ ملتهای مستضعف [باشد]. ملتهای مستضعف ببینند که ایران با دست خالی و با قدرت ایمان و با وحدت کلمۀ تمسک به اسلام، در مقابل قدرتهای بزرگ ایستاد و قدرتهای بزرگ را شکست داد
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۹۲ - ۲۹۴
***
جماران، ۱۳۶۰_ نامه به آقای سید حسین خمینی (سفارش به تحصیل علوم اسلامی)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۴، ص ۳۴۵
***
.
انتهای پیام /*