لزوم حفظ آرامش و حلّ اختلافات
حضرت رضا ـ سلام الله علیه ـ در آن ابتلائاتی که داشت و در آن مصیبتهای معنوی که برایش وارد می شد، بدون اینکه یک اختلافی ایجاد کند، با آرامش، راه خودش را به پیش می برد. مقید بود به اینکه آرامش ملت را حفظ کند.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۴۲۷
تقوا؛ رمز پیروزی و برتری
پیغمبر اکرم از همین جمعیت پایین بود، از همین توی جمعیت پا شد و قیام کرد. اصحاب او از همین مردم پایین بودند؛ از این طبقۀ سوم بودند. آن طبقۀ بالا بالا مخالفین پیغمبر اکرم بودند. از همین توده پیدا شده است و برای همین جمعیت، همین ملت قیام کرده است و به نفع همین ملت احکام آورده است: اِنَّ أَکرَمَکمْ عِنْدَالله ِ أتقیکم.
صحیفه امام، ج ۶، ص ۳۱۳-۳۱۴
۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۰ برابر با دهم می۲۰۰۱ "فیدل کاسترو" رهبر کوبا صبح روز پنجشنبه با حضور در جماران، از منزل امام خمینی (س )، حسینیه و نگارستان جماران دیدن کرد.
"حسن خمینی" فرزند یادگار امام (ره) در این بازدید ضمن خوشامدگویی به رهبر کوبا، توضیحاتی در خصوص زندگی امام (س)، ملاقات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با مردم و مسوولان به "کاسترو" ارایه کرد.
رهبر کوبا، در این بازدید که یک ساعت به طول انجامید، با زندگی ساده امام (س) آشنا شد و بارها آن را مورد تحسین قرارداد.
"کاسترو " در حالی که لباس نظامی به تن داشت، ضمن اینکه با دقت به وسایل ساده زندگانی امام (ره ) نگاه می کرد، سوولات مختلفی از نحوه زندگی امام (س) از حسن خمینی کرد.
رهبر کوبا، بارها از شخصیت امام خمینی (س ) تجلیل کرد و ایشان را "رهبری استثنایی" خواند.
کاسترو ضمن تجلیل از شخصیت امام خمینی (س) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گفت: ایشان شخصیت بسیار محترم و استثنایی
بودند.زندگانی رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران بسیار مرا تحت تاثیر قرارداده و شخصیت ایشان برای من بسیار جالب است.
کاسترو اظهار امیدواری کرد که این تصویر زندگی ایشان (امام ) برای
همیشه حفظ و باقی بماند. ایشان (امام ) ۹ سال در این منزل اقامت کرد و این مدت سالهای سرنوشت سازی برای ایران بود. ایشان از اینجا کشور را اداره کرد و بذر تقوا و قهرمانی در میان مردم پاشید.
عدم شناخت دشمن از اسلام و جامعۀ اسلامی
این پاسدارها را کی رفته دعوتشان کرده که بیایید پاسداری کنید؟ این کمیته های سرتاسر کشور را کی رفته دعوتشان کند که بیایید کمیته درست کنید؟ این دانشجو و دانشمند و نمی دانم اجزای دیگر این کشور را کی رفته بسیجشان کرده؟ این بانوان را کی بسیج کرده که در همۀ شئون کشور دخالت می کنند و دخالت بجایی هم می کنند؟ اینها را کسی [دعوت نکرده]، اینها را خدا دعوت کرده است. اینها لبیک برای خدا دارند می گویند.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۲۷
برکات و درسهای نهضت امام حسین (ع)
حضرت سید الشهدا- سلام اللَّه علیه- به همه آموخت که در مقابل ظلم، در مقابل ستم، در مقابل حکومت جائر چه باید کرد. با اینکه از اول می دانست که در این راه که می رود، راهی است که باید همه اصحاب خودش و خانواده خودش را فدا کند و این عزیزان اسلام را برای اسلام قربانی کند، لکن عاقبتش را هم می دانست. اگر نبود این نهضت؛ نهضت حسین- علیه السلام- یزید و اتباع یزید اسلام را وارونه به مردم نشان می دادند. و از اول، اینها اعتقاد به اسلام نداشتند و نسبت به اولیای اسلام حقد و حسد داشتند.
سید الشهدا با این فداکاری که کرد، علاوه بر اینکه آنها را به شکست رساند و اندکی که گذشت، مردم متوجه شدند که چه غائله ای و چه مصیبتی وارد شد. و همین مصیبت موجب به هم خوردن اوضاع بنی امیه شد، علاوه بر این، در طول تاریخ آموخت به همه که راه همین است. از قلّت عدد نترسید، عدد، کار پیش نمی برد، کیفیت اعداد، کیفیت جهاد، اعدای مقابل اعدا، آن است که کار را پیش می برد. افراد ممکن است خیلی زیاد باشند، لکن در کیفیت ناقص باشند یا پوچ. و افراد ممکن است کم باشند، لکن در کیفیت توانا باشند و سرافراز.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۵۲-۵۳
موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات شرکت کرده است. در این غرفه پرتال امام خمینی (س)، پایگاه خبری جماران و نشریات موسسه به نمایش گذاشته شده است.
تشریح قانون «کاپیتولاسیون»
قانونی در مجلس بردند؛ در آن قانونْ اولاً ما را ملحق کردند به پیمان وین؛ و ثانیاً الحاق کردند به پیمان وین تا مستشاران نظامی، تمام مستشاران نظامی امریکا با خانواده هایشان، با کارمندهای فنی شان، با کارمندان اداری شان، با خدمه شان، با هر کس که بستگی به آنها دارد، اینها از هر جنایتی که در ایران بکنند مصون هستند! اگر یک خادم امریکایی، اگر یک آشپز امریکایی، مرجع تقلید شما را در وسط بازار ترور کند، زیر پا منکوب کند، پلیس ایران حق ندارد جلوی او را بگیرد! دادگاههای ایران حق ندارند محاکمه کنند، بازپرسی کنند، باید برود امریکا! آنجا در امریکا اربابها تکلیف را معین کنند!
دولت سابق این تصویب را کرده بود و به کسی نگفت. دولت حاضر این تصویبنامه را در چند روز پیش از این برد به مجلس و در چند وقت پیش از این به سنا بردند و با یک قیام و قعود مطلب را تمام کردند، و باز نفسشان درنیامد.
در این چند روز، این تصویبنامه را بردند به مجلس شورا و در آنجا صحبتهایی کردند، مخالفتهایی شد، بعضی از وکلای آنجا هم مخالفتهایی کردند، صحبتهایی کردند لکن مطلب را گذراندند؛ با کمال وقاحت گذراندند!
صحیفه امام، ج ۱، ص ۴۱۵-۴۱۶