علی اکبرهاشمی رفسنجانی در شهریور ۱۳۱۳ در رفسنجان متولد شد و در ۱۹ دی ۱۳۹۵ در سن ۸۲ سالگی در تهران چشم از جهان فرو بست. او از ۲۵ مرداد ۱۳۶۸ تا ۱۲ مرداد ۱۳۷۶ چهارمین رئیس جمهور ایران بود و پیش از آن، اولین رئیس مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۸ بود. وی از سال ۱۳۶۸ تا زمان درگذشت، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده داشت.
فصل در بیان علاج غضب است به قلع اسباب آن
حسن خلق پیامبر اسلام
و از طرق عامه منقول است که پیغمبر خدا، صلّی الله علیه و آله، وقتی غضب می فرمود، اگر ایستاده بود می نشست، و اگر نشسته بود به پشت می خوابید، غضبش ساکن می شد.
شرح چهل حدیث(اربعین حدیث)، ص ۱۴۱
فصل در توجیه عرفانی از آیه شریفه
تعبد پیامبر
در حدیث است که رسول خدا، صلّی الله علیه و آله، از هیچ مجلسی بیرون تشریف نمی برد مگر آنکه بیست و پنج مرتبه استغفار می کرد.
شرح چهل حدیث، ص ۳۴۲-۳۴۳
مقاومت در مبارزهای طولانی
پیغمبر اکرم (ص) وقتی که به رسالت مبعوث شد و شروع به تبلیغ کرد یک طفل هشت ساله (حضرت امیر (ع)) و یک زن چهل ساله (حضرت خدیجه) به او ایمان آوردند جز این دو نفر کسی را نداشت و همه میدانند که چقدر آن حضرت را اذیت کردند و کارشکنیها و مخالفتها نمودند. لیکن مایوس نشد، و نفرمود کسی ندارم. ایستادگی کرد و با قدرت روحی و عزمی قوی از. هیچ. رسالت را به اینجا رسانید که امروز هفتصد ملیون جمعیت تحت لوای او هستند
ولایت فقیه، ص ۱۳۶
پیام به ملت ایران به مناسبت شهادت آقای دستغیب
شهادت برای فرزندان اسلام و ذریۀ پیامبر عظیم الشأن ـ صلی الله علیه و آله ـ و اولاد فاطمه ـ علیهم السلام ـ و یادگاران حسین ـ سلام الله علیه ـ در راه هدف و اسلام عزیز و قرآن کریم چیزی غیرعادی و پدیده ای غیرمعهود نیست.
صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۴۱۷
آیت الله سید عبدالحسین دستغیب شیرازی در ۱۸ آذر ۱۲۹۲ ـ ۱۰ محرم ۱۳۳۲ در شیراز متولد شد. درس را از مکتب خانه شروع کرد و با فراگیری قرآن و نصاب و خواندن چند کتاب منظوم و منثور فارسی دوره مکتب را پشت سر گذاشت. پس از آن شروع به تحصیل علوم اسلامی نمود و درسهای ابتدایی حوزه علمیه را نزد پدر خواند. پس از فوت پدرش، تحصیلات را در مدرسه خان شیراز ادامه داد و نزد اساتیدی همچون شیخ اسماعیل، ملا احمد دارابی و ملا علی اکبر ارسنجانی دوره مقدماتی و سطح را به پایان رساند. در سال ۱۳۱۴ به نجف رفت و در طول هفت سال به درجه اجتهاد نایل آمد. محمدجواد انصاری همدانی، از اساتید اخلاق و عرفان وی بود که با حسنعلی نجابت شیرازی، در همدان به حضور او می رفتند.
پیام امام خمینی (س) به ملت مسلمان ایران به مناسبت نیمۀ شعبان، میلاد مسعود حضرت مهدی موعود (عج)
حضرت خاتم الاوصیا و مفخرالاولیا حجت بن الحسن العسکری ـ ارواحنالمقدمه الفداء ـ بر مظلومان دهر و مستضعفان جهان مبارک باد. و چه مبارک است میلاد بزرگ شخصیتی که بر پا کنندۀ عدالتی است که بعثت انبیا ـ علیهم السلام ـ برای آن بود. و چه مبارک است زادروز ابرمردی که جهان را از شرّ ستمگران و دغلبازان تطهیر می نماید و زمین را پس از آنکه ظلم و جور آن را فرا گرفته پر از عدل و داد می نماید و مستکبران جهان را سرکوب و مستضعفان جهان را وارثان ارض می نماید. و چه مسعود و مبارک است روزی که جهان از دغلبازیها و فتنه انگیزیها پاک شود و حکومت عدل الهی بر سراسر گیتی گسترش یابد و منافقان و حیله گران از صحنه خارج شوند و پرچم عدالت و رحمت حق تعالی بر بسیط زمین افراشته گردد و تنها قانون عدل اسلامی بر بشریت حاکم شود.
صحیفه امام، ج ۱۴، ص ۴۷۲
امامان شیعه و نهضتهای شیعی
می گویند مردیکه از [مدینه] برمی دارد امام ـ علیه السلام ـ را می آورد در اینجا، یا حضرت عسکری را در سامرا چندین سال نگه می دارد و تحت فشار و در نظام، در عَسْکر ... در جُند ایشان را نگه می دارد و محبوس است امام ـ علیه السلام ـ در آنجا.
صحیفه امام، ج ۴، ص ۲۱
کوشش در علم آموزی و کسب تخصص ها
باید کوشش در راه علم و به دست آوردن تخصص در رشته های مختلفه اساس فعالیت دانشجویان عزیز باشد؛ که نیازمندیهای میهن به دست خود آنها برآورده و کشور ما با کوشش شما خودکفا شود. مع الأسف در دوران گذشته اساس بر آن بود که ما را در هر چیز وابسته کنند؛ و با ملت ما آن کنند که دستش برای هر چیز پیش دیگران دراز باشد. شما عزیزان کوشش کنید که از این وابستگی بیرون آیید و احتیاجات کشور خودتان را برآورید. و از نیروی انسانی و ایمانی خودتان غافل نباشید، و از اتّکال به اجانب بپرهیزید؛ و استقلال خود را در تمام ابعاد بیمه کنید. و از هیاهوی غرب و غربزدگان نهراسید که خداوند متعال با شماست.
صحیفه امام، ج ۱۰، ص ۸۰-۸۱
بیانات آقایان: حجت الاسلام والمسلمین خسروی (مدیر کل آموزش قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و حجت الاسلام والمسلمین هوشیاری (مدیریت ویرایش و نشر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی دفتر قم) پیرامون سنت حسنه وقف