پیام به ملت ایران و نیروهای نظامی به مناسبت روز ارتش
ارتش آنچنان مردمی است و در خدمت مردم است، و مردم آنچنان با ارتش منسجم و پیوند ناگسستنی دارند که هر دو یک واحد را تشکیل می دهند و روز ارتش روز مردم است، لکن انتخاب یک روز برای ارتش به منظور تجلیل بیشتر و تقدیر، سزاوارتر و نمودارِ تکریم از چهرۀ سلحشور و رزمندۀ آنان است. ملت عظیم الشأن ایران روز ۲۹ فروردین را به عنوان روز مبارک ارتش به آنان تبریک می گویند. امسال با سپاس بی حد به درگاه خداوند تعالی با پیروزیهای بزرگ که ارتش و سایر قوای مسلح نصیب ملت ایران نموده اند و با افتخار جاویدی که در فتوحات، به ویژه «فتح مبین» برای کشور اسلامی آفریدند تبریکها بیشتر و جدّیتر و توأم با سرافرازی است. جاوید باد قوای مسلح و ارتش؛ و سرافراز باد کشور بقیة الله اعظم ـ ارواحنا لمقدمه الفدا ـ که اینچنین سربازان متعهد و فداکار دارد .
صحیفه امام، ج ۱۶، ص ۲۰۰
ضرورت همکاری مردم با دولت در رفع مشکلات
همین شما هستید که باید با دولت همکاری بکنید. دولت تنها نمی تواند که این جنگ را اداره کند. شما ملتید که در صحنه حاضرید و همین شما هستید که باید با دولت همکاری بکنید. دولت تنها نمی تواند که این جنگ را اداره کند. شما ملت هستید که می توانید دنبال او باشید و از پشت جبهه ها کمک کنید و باید بکنید. کشور خودتان است، کشور اسلامی است، اسلام در خطر است، وقتی این طور است همۀ ما باید و موظفیم که کمک کنیم به آنها؛ هرکس به اندازه ای که می تواند کمک بکند به آنها. آوارگانی که از جنگ آمده اند در جاهای دیگر زندگی می کنند، شما بنشینید بگویید دولت همه کار را بکند، یا هلال احمر همه کار را بکند، نمی توانند بکنند همۀ کارها را. کار آسانی نیست، شما هم باید کمک بکنید همه باید کمک بکنند و ان شاءالله ، می کنند.
صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۱۰۱
سخنان امام خمینی (س) پیرامون پشتیبانی حکومت توسط ملت
پشتوانۀ یک حکومتی ملت است. اگر یک ملتی پشتوانۀ حکومتی نباشد این حکومت نمی تواند درست بشود. این نمی تواند برقرار باشد.
صحیفه امام، ج ۱۱، ص ۴۵۹
ضرورت احساس وظیفه مردم در امور کشور
خود این مردم یک رئیس جمهور درست کردند و نخست وزیر هم آن کسانی که وکیل آقایان بوده اند درست کرده اند و همه از خود این مردم، یک کسی را نیاورده اند که فلان السلطنه یا فلان الدوله یا از امریکا آمده باشد یا از فرانسه آمده باشد. حالا الآن همۀ حکومت و مجلس و چیز و اینها از خود این مردم است.
صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۹۴
پیام رادیو ـ تلویزیونی امام خمینی (س) به ملت ایران و مسلمانان جهان به مناسبت حلول سال جدید و عید نوروز
حلول سال جدید را به همۀ مسلمین جهان خصوصاً ملت قهرمان ایران و قشرهای مختلف ملتمان، و آن کسانی که در جبهه ها دارند برای اسلام خدمت می کنند، کسانی که در پشت جبهه ها خدمت می کنند و خانوادۀ شهدا وخود معلولین و وابستگانشان و به همه تبریک عرض می کنم.
صحیفه امام، ج ۱۹، ص ۱۹۴
نامه محبت آمیز امام خمینی (س) به همسرشان
خانم خدیجه ثقفی به «قدس ایران» ملقب است، ایشان دختر آیت الله میرزا محمدثقفی و همسر امام خمینی (س) بودند.
ایشان پس از صبر بر دشواری های مبارزه و پیروزی انقلاب و تحمل بار غم از دست دادن شهید آیت الله مصطفی خمینی، همسر و همراه خود حضرت امام (س) و نیز حجت الاسلام و المسلمین حاج احمد خمینی پس از تحمل ۷ ماه بیماری در اول فروردین ماه سال ۱۳۸۸ دار فانی را وداع گفتند، پیکر ایشان در مرقد مطهر امام خمینی به خاک سپرده شده است."
جنایات دودمان پهلوی
من از عواطف شما ملت ایران تشکر می کنم. من شما ملت رنجدیده را فراموش نمی کنم. من از عهدۀ تشکر شما برنمی آیم. من از خدای تبارک و تعالی سلامت و سعادت ملت ایران را خواستارم.
ملت ایران با جان و خون خود اسلام را زنده کرد، تجدید حیات کرد برای اسلام و مسلمین؛ کوششهای قریب سیصد سالۀ استعمار و اجانب را خنثی کرد. قریب سیصد سال اجانبْ تبلیغات کردند: تبلیغات بر ضد اسلام، تبلیغات بر ضد همۀ ادیان، تبلیغات بر ضد روحانیت. در زمان این پدر و پسر این تبلیغات اوج گرفت. این عمال اجنبی در این پنجاه و چند سال تمام حیثیات ملت ما را پایمال کردند. این پدر و پسر خیانتها کرده اند که روی تاریخ را سیاه کرده است. این پدر و پسر جنایتهایی در ایران کرده اند که ما نمی توانیم عُشر او، صد یک او را بیان کنیم. اینها ملت ما را به اسارت کشاندند؛ اینها خزاین ما را به یغما برده اند؛ اینها نیروی انسانی ما را از بین بردند.
صحیفه امام، ج ۶، ص ۲۶۹
دستاوردهای ایمان و وحدت کلمه
ایمانتان را حفظ کنید آقا! ایمان به خدا را حفظ کنید، وحدت کلمه را حفظ کنید، این نهضت را حفظ کنید. ما هرچه داریم از این ایمان و وحدت کلمه [است]. آنها ایمان را از ما می خواستند بگیرند و وحدت کلمه را. کوشش کردند برای این دو تا، و خدای تبارک و تعالی نخواست و با ما بود و متحول کرد یک مملکت و یک ملتی که اعتنا به مسائل دینی نداشت. متحولشان کرد به طوری که همه توجه دارند. همه با ایمان به میدان آمدند.
صحیفه امام، ج ۶، ص ۳۴۷
علی اکبرهاشمی رفسنجانی در شهریور ۱۳۱۳ در رفسنجان متولد شد و در ۱۹ دی ۱۳۹۵ در سن ۸۲ سالگی در تهران چشم از جهان فرو بست. او از ۲۵ مرداد ۱۳۶۸ تا ۱۲ مرداد ۱۳۷۶ چهارمین رئیس جمهور ایران بود و پیش از آن، اولین رئیس مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۸ بود. وی از سال ۱۳۶۸ تا زمان درگذشت، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده داشت.
انبیا و تشکیل حکومت اسلامی
خیال می کنند که حضرت عیسی فقط یک معنویاتی می گفته است، ایشان هم همین طور بوده؛ از اول بنا بوده بر این که معارضه کند. آن وقتی که متولد شده، تازه متولد شده است، می گوید که من کتاب آوردم. قرآن این را نقل می کند که تازه متولد شده بود، وقتی که مادرش به واسطۀ آن تهمتهایی که می زدند ـ یهود بَرِش می زدند ـ ناراحت بود؛ همچو که متولد شد، گفت که نه، غصه نخور اگر کسی آمد پیشت باهات صحبت بکند، تو بگو که من صایمم ـ و صایم بوده لابد ـ و بروید از آن بچه بپرسید. اینها آمدند، حضرت تازه متولد شده بود. آمدند بنا کردند به حضرت مریم حرفهای نامربوط زدن. حضرت مریم هم اشاره کرد به او که بروید آنجا. گفتند: ما چه جور با این [بچه] تکلم کنیم؟ بعد ایشان شروع کرد که خدا به من کتاب داده است. ببینید چی می گوید! این مسئله کتاب دادن معلوم می شود یک مسائلی قبل از این است که ایشان متولد بشود. «کتاب بِهِم داده، به من توصیه کرده چه بکنم، چه بکنم»؛ همان مسائل را می گوید. یک همچو حضرت عیسایی نمی نشیند تو خانه و مسئله بگوید تا چه بشود. اگر مسئله می خواست بگوید و مسئله گو بود، دیگر چرا دارش می کشیدند؟! دیگر چرا اذیتش می کردند؟!
صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۴۱۱
پیام به اهالی آبادان درباره آتش سوزی سینما رکس
دریافت خبر بسیار فجیع به آتش کشیدن چند صد نفر هموطنان ما با آن وضع حساب شده موجب تأثر و تأسف شدید گردید. من گمان نمی کنم هیچ مسلمانی بلکه انسانی دست به چنین فاجعه وحشیانه ای بزند جز آنان که به نظایر آن عادت نموده اند و خوی درندگی و وحشیگری، آنان را از انسانیت بیرون برده باشد. من تا کنون اطلاع کافی ندارم؛ لکن آنچه مسلّم است این عمل غیرانسانی و مخالف با قوانین اسلامی از مخالفین شاه که خود را برای حفظ مصالح اسلام و ایران و جان و مال مردم به خطر مرگ انداخته اند و با فداکاری از هم میهنان خود دفاع می کنند ـ به هر مسلکی باشند ـ نخواهد بود.
صحیفه امام، ج ۳، ص ۴۴۵
علی اکبرهاشمی رفسنجانی در شهریور ۱۳۱۳ در رفسنجان متولد شد و در ۱۹ دی ۱۳۹۵ در سن ۸۲ سالگی در تهران چشم از جهان فرو بست. او از ۲۵ مرداد ۱۳۶۸ تا ۱۲ مرداد ۱۳۷۶ چهارمین رئیس جمهور ایران بود و پیش از آن، اولین رئیس مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۸ بود. وی از سال ۱۳۶۸ تا زمان درگذشت، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده داشت.