اسلام و اقلیتهای مذهبی
اقلیتهای مذهبی که از صدر اسلام، بعد از فتح اسلام، بین مسلمین بودند، اینها غیر از آن مشرکینی که توطئه گر بودند یا بعضی از اقشاری که توطئه می کردند و می خواستند وضع بشر را به هم بزنند، اینهایی که از اقلیتهای مذهبی بودند، تمام در اسلام احترام داشتند ... در یکی از قضایا ـ که لشکری از معاویه شاید بود ـ آمد و یک خلخالی از پای یک زن یهودیه ربود ـ به حسب نقل ـ حضرت امیر فرمودند که من شنیدم که آمدند و یک خلخالی از ذمیه ای ربوده اند؛ و اگر انسان بمیرد ـ قریب به این معنا ـ این اشکالی برایش نیست! اینطور عنایت داشتند به حفظ مصالح همۀ اقشار.
صحیفه امام، ج ۷، ص ۲۸۹
تحقیر بنیادهای ظلم و طاغوت با عمل و اخلاق اسلامی
شما باید خیال کنید خودتان که در یک مملکتی وارد شدید و می خواهید این مملکت را مثل مملکت خودتان تربیت کنید. و می خواهید اسلام را در آنجا هم صادر کنید. صدور اسلام به این است که اخلاق اسلامی، آداب اسلامی، اعمال اسلامی آنجا طوری باشد که مردم توجه به آن بکنند. و از امور مهمه داشتن یک نشریه در هر سفارتخانه هست. نشریه، نه مثل نشریه های زمان طاغوت. نشریه، یک نشریۀ اخلاقی ـ اسلامی و در آن درج بشود مسائلی که در ایران گذشته است. شما می بینید که الآن در همه جای دنیا تقریباً به ضد جمهوری اسلامی تبلیغات می شود. تبلیغات همه جانبه، چه دستگاههای تبلیغات غرب با همۀ وابستگان و چه دستگاه تبلیغات شرق با همۀ وابستگانش. این برای این است که اینهااز جمهوری اسلامی وحشتزده شده اند.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۴۸۶
مجاهدت بانوان در پیشبرد مقاصد اسلامی
ملتی که بانوانش در صف مقدم برای پیشبرد مقاصد اسلامی هست آسیب نخواهد دید. ملتی که [بانوانش] در میدانهای جنگ با ابرقدرتها و با مواجه شدن با قوای شیطانی قبل از مردها در این میدانها حاضر شده اند پیروز خواهد شد. ملتی که شهید در راه اسلام، هم از بانوان دارد و هم از مردها و شهادت را هم بانوان طلب می کنند و هم مردها، آسیب نخواهد دید.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۱۲۸
هشدار دربارۀ توطئۀ مشترک گروهکهای ضدانقلاب
گناهی بزرگتر از این نیست که خدای ناکرده در مقابل ضد خدا و ضد مردم ساکت باشید و پاداشی بالاتر از حضورتان در مقابل ضدانقلاب نمی باشد. آرامش را حفظ نمایید و در حفظ وحدت و اخوت اسلامی کوشش نمایید.
صحیفه امام، ج ۱۴، ص ۴۷۵
لحظات آخر زندگی امام راحل وداع با ایشان و تشییع توسط امت اسلامی
لحظات آخر زندگی امام راحل در بیماراستان قلب جماران، دیدار یاران و نزدیکان و تلاش تیم پزشکی برای احیای مرد بزرگ تاریخ ایران
منطق ملت ما، منطق مؤمنین، منطق قرآن است: اِنا لله ِ وَ انّا اِلَیْهِ راجِعُونَ
صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۱۳۴
حضور امام در جمع خانوادگی و لحظه جانگداز وداع خانواده با ایشان در بیمارستان
لحظات حضور امام راحل در بیمارستان و عزاداری در حسینیه ی جماران
ماه مبارک رمضان، ماه نبوت
و ماه شعبان معظم است؛ برای اینکه ماه ادامۀ همان معنویات ماه رمضان است. این ماه مبارک رمضان جلوۀ لیلة القدر است.
صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۲۴۸
سخنرانی امام خمینی (س) در جمع مسئولان و کارکنان وزارت پست به مناسبت میلاد حضرت مهدی(عج) انجام شده است. موضوع سخنرانی برداشتهای مختلف از انتظار فرج بوده است.
در این سخنرانی حضرت به بررسی انتظار فرج و معنای صحیح آن و روشنگری در رابطه با اینکه قدرتهای بزرگ با تبلیغ معنای غلط از انتظار به دنبال اهداف خود هستند میپردازند.
صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۱۳-۱۷
توجه به جنگ و شرکت آگاهانه در انتخابات
به زن و مرد و آن کسی که به حد رأی دادن قانونی رسیده واجب است این مسئله که در پای صندوقهای تعیین رئیس جمهور حاضر بشوند و رأی بدهند. چنانچه سستی بکنید، کسانی که می خواهند این کشور را به باد فنا بدهند، ممکن است پیروز بشوند. باید همۀ شما، همۀ ما، زن و مرد، هر مکلف همان طور که باید نماز بخواند، همان طور باید سرنوشت خودش را تعیین کند
صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۲۸
مردم، تعیین کننده سرنوشت انتخابات
از اموری که لازم است امروز تذکر بدهم شاید بعد دیر بشود، قضیۀ انتخابات است. همان طوری که مکرر من عرض کرده ام و سایرین هم گفته اند، انتخابات در انحصار هیچ کس نیست، نه در انحصار روحانیین است، نه در انحصار احزاب است، نه در انحصار گروههاست. انتخابات مال همه مردم است. مردم سرنوشت خودشان دست خودشان است. و انتخابات برای تأثیر سرنوشت شما ملت است.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۳۶۷
برتری یک روز کارگر بر یک عمر سرمایه دار
من این روز مبارک کارگر را بر شما و همۀ کارگرانی که در طول تاریخ رفته اند و خواهند آمد، تبریک عرض می کنم. مبارک باد بر شما قشر عزیزِ عامل ارزشهای بزرگ انسانی! و مبارک باد بر شما و بر همۀ ملت ما این روز مبارک! که بحمدالله امروز کشور ما طوری است که روز کارگر، روز همه است و روز ارتش روز همه است و روز زن، روز همه است و همه با هم منسجم اند و یک واحد الهی را متحقق کرده اند. آن وحدتی را که خدای تبارک و تعالی امر فرموده اند، بحمدالله ، در قشرهای ملت مسلمان ایران متحقق شده است و اگر یک اقلیت ناچیزی هم باشد، در این اکثریت مستهلک است.
صحیفه امام، ج ۱۶، ص ۲۳۲
بعثت، منشأ تحول علمی ـ عرفانی در عالم
مسئلۀ مبعث و ماهیّت آن و برکات آن چیزی نیست که بتوان با زبانهای الکن ما از آن ذکری کرد؛ و به قدری ابعاد آن زیاد است و جهات معنوی و مادی او زیاد است که گمان ندارم بتوان حول و بر او هم صحبت کرد. مسئلۀ بعثت یک تحول علمی ـ عرفانی در عالم ایجاد کرد که آن فلسفه های خشک یونانی را که به دست یونانیها تحقق پیدا کرده بود و ارزش هم داشت و دارد، لکن مبدل کرد به یک عرفان عینی و یک شهود واقعی برای ارباب شهود. لسان قرآن که از برکات بعثت است، از برکات بزرگ بعثت رسول خداست، لسانی است که سهلِ ممتنع است.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۴۳۰-۴۳۱
پیام امام خمینی (س) به ملت ایران در مورد شرکت در انتخابات
همان طور که قبلاً تذکر دادم مردم در دادن رأی به اشخاص واجد شرایط آزاد هستند، و هیچ کس را حق الزام کسی نیست. و من امیدوارم که ملت شریف ایران در این امر مهم الهی که منحرفان از هر چیزی بیشتر با آن مخالفت کرده و می کنند و این نیز از اهمیت آن است، یکدل و یک جهت در روز انتخابات به سوی صندوقها هجوم برند و آرای خود را به صندوقها بریزند. و امید است علمای اعلام ـ کثّرالله امثالهم ـ هم خود شرکت نمایند و هم ملت را ارشاد فرمایند.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۱۳۳
قبول مسئولیت برای خدمت نه کسب قدرت
باید افراد متوجه این معنا باشند، کسانی که واقعاً دلشان برای اسلام می تپد و برای کشورشان، متوجه این باشند که پست، میزان نیست، مقام میزان نیست، مقام ریاست جمهوری، این میزان نیست. مقام نخست وزیری یا رئیس دولت بودن یا رئیس مجلس بودن، اینها چیزی نیستند، این مقامات تمام می شود؛ آنی که هست خدمت است. آدم متعهد در هرجا باشد، اگر دید خدمتش خوب است آن جا، بیشتر دلگرم است. ممکن است که یک نفر؛ مثلاً، فرض کنید که نخست وزیر بوده است، لکن اگر این نخست وزیر ببیند که در یک جایی کار بهتر می کند، آدم متعهدی است می رود آن جا. یک نفر در دادستانی مقام داشته است، وقتی دید که یک کسی از خودش بهتر می تواند کار کند برود آنجا، برایش فرق نکند؛ یعنی، هدفش این باشد که خدمت بکند، نه هدفش این باشد که مقام داشته باشد.
صحیفه امام، ج ۱۹، ص ۳۶۵