حضرت امام خمینی(س) از ۱۲ بهمن ۵۷ تا خرداد ۶۸ امام ۳۷۱۳ دیدار عمومی و خصوصی داشت؛ دیدارهایی مردمی که بعضا امام در آنها سخنرانی می کردند و بعضا صرفا به ابراز احساسات مردم پاسخ می دادند.
در پی درگذشت والده گرامی آقای محمدرضا حشمتی پیام تسلیتی از سوی دکتر علی کمساری منتشر شد.
روز سرنوشت سازی است. می خواهید زمام کشور را به یک کسی بدهید که مؤثر است در مقدرات کشور شما. سهل انگاری نکنید، و به پای صندوقها بروید. (صحیفه امام؛ ج۱۱، ص۳۹۳)
یادگار امام تأکید کرد: همه نسبت به سرنوشت خودشان حساس باشند و واقعا انتخابات را جدی بگیرند. مشارکت بالا و انتخاب یک رئیس جمهور با رأی بالا برای حل مشکلات کشور بسیار مهم است.
یادگار امام در ابتدای کلاس درس خود در حرم امام خمینی(س)، گفت: به هیچ عنوان نباید هیچ کس نسبت به این انتخابات بی تفاوت باشد؛ همه باید شرکت داشته باشند و نامزد اصلح شان را انتخاب کنند. کسانی که راه و رسم سیاست را می دانند، متوجه هستند که مشکلات داخلی، معیشت، مشکلات خارجی و هرگونه معضلی که در کشور وجود دارد را یک دولت قدرتمند برآمده از آراء مردم می تواند حل کند. می تواند مذاکره کند و پشت میز مذاکره لازم نیست امتیاز بدهد و با قدرت توفنده ای که مردم می دهند می تواند مشکلات را حل کند.
امام خمینی در دیدار با مسئولان نظام جمهوری اسلامی فرمودند: مسئله غدیر، مسئله ای نیست که بنفسه برای حضرت امیر یک مسئله ای پیش بیاورد، حضرت امیر مسئله غدیر را ایجاد کرده است
از سوی حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی کمساری، ریاست موسسه، دکتر مرتضی عمرانی به سمت معاون توسعه مدیریت و منابع موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منصوب گردید.
سید حسن خمینی گفت: انتخابات به عنوان یکی از مظاهر حرکت ملی و حرکت مردمی، برای جمهوری اسلامی، ایران، فردای این مملکت و حل مشکلات، مثل آب برای ماهی است. حضور مردم یک امر بسیار مهم است که ان شاء الله واقع شود.
یادگار امام در مراسم تجدید میثاق وزیر و کارکنان وزارت جهاد کشاورزی با آرمان های امام خمینی(س)، گفت: قدرت مرهون مولفه های مختلفی است، اما هیچ عاملی به اندازه پشتیبانی مردم برای دولت قدرت نمی آورد. هرکس دلش به حال خودش، اقتصاد، فقر و گرانی مملکت می سوزد، نسبت به حضور در انتخابات و تشکیل یک دولت قدرتمند مسئول است و نسبت به این مسأله با حساسیت برخورد کند. اینکه چه کسی می آید در درجه دوم از اهمیت است، مهم پشتوانه بزرگ ملت برای دولت است.
روز عرفه یکی از روزهای برگزیده و با عظمت اسلامی است. عرفه همچنان که از نامش پیداست، روز آشنایی و عرفان است. در روز عرفه انسان باید خود را بشناسد، خدای خود را بشناسد و به هدف آفرینش معرفت پیدا کند. یکی از زیباترین نیایش های روز عرفه مناجات امام حسین (ع) در این روز شریف و در صحرای عرفات می باشد. آن بزرگوار با عباراتی شیوا و جملاتی زیبا با آفریدگار هستی راز و نیاز می کند و عالی ترین درجات عرفان را در بیابان عرفات به نمایش می گذارد.
چهره ای که از آیت الله(امام) خمینی در افغانستان و ایران معرفی شده و بیشتر برجستگی دارد بعد فقاهت و سیاست اوست، مردی که به عنوان رهبر انقلاب اسلامی ایران و یک مجتهد جامع الشرایط عصرش شناخته می شود؛ اما بعد دیگر شخصیتی او که یک ادیب، شاعر و عارف هست، کمتر مورد توجه قرار گرفته است
حجت الاسلام محمدکاظم تقوی، مدیر تحقیقات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) تاکید کرد: پیام ها، بیانیه ها و سخنرانی امام راحل را باید به عنوان یک گنجینه از جمله آثار علمی ایشان تلقی کرد؛ زیرا این مسائل توسط یک اسلام شناس عالی مقام نگارش و یا بیان شده و از آنها بسیاری از موازین اسلامی استخراج می شود. وقتی سیر تحصیلی و کارنامه ۵۰ ساله تدریس در علوم مختلف اسلامی و تالیفات و آثار قلمی امام راحل را در طول حیات با برکت ایشان در یک چشم انداز کلان ببینیم می توانیم شخصیت علمی امام را ترسیم کنیم.
آیت الله کاظم قاضی زاده استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به دیدگاه اصلی امام در اندیشه سیاسی و رابطه دین و سیاست و مشروعیت نظام اسلامی، بیان کرد: امام از دو چیز احتراز داشتند؛ یکی سیاست گریزی دیندارانه و سیاست بازی بی دینانه؛ ایشان قبل از اینکه با شاه درگیر شوند با سیاست گریزان دیندار مشکل داشتند. مثلا شیخ عبده در اواخر به جایی رسید که گفت من به خدا پناه می برم از سیاست و سیاستمدار؛ هر حرفی که در سیاست تلفظ می شود و از هر انسانی که در مورد سیاست می اندیشد و حرف می زند به خدا پناه می برم ولی امام در منشور روحانیت فرمودند در ابتدای نهضت اگر کسی سخن از سیاست می گفت گویی مرتکب معصیت کبیره شده و آخوند سیاسی از نظر آنان آخوند بی دین است لذا امام در برابر این تفکر ایستاد و البته برخی هم چون نمی خواستند هزینه ورود به سیاست را بپردازند ورود به سیاست را مخالف دین می دانستند.
آئین اختتامیه هفدهمین جشنواره سراسری شعر روح الله عصر پنج شنبه 17 خرداد با حضور مسئولین فرهنگی هنری ، شعراء ، فرهیختگان و علاقه مندان در محل سالن همایشهای اتاق بازرگانی اصفهان برگزار گردید.
مسأله انتخابات یک مسأله شرعی است و صرفا یک مسأله سیاسی نیست و حضرت امام مسأله «جمهوری اسلامی» را از روایات استخراج کردند. ایشان از روایت به روایت تمسک می کنند. اینکه جمهوری اسلامی اوجب واجبات است و باید حفظ شود و باید حکومت اسلامی به صورت جمهوری باشد-مثل همه جمهوری ها- و اسلامی باشد و احکام اسلام را رعایت کند، این ها را از متن روایات استخراج می کنند و می فرمایند: «مردم وظیفه دارند همان گونه که نماز می خوانند و روزه می گیرند، حکومت را تشکیل بدهند و حکومت باید مستند به خود مردم باشد (یعنی جمهوری)»
دفتر امور بانوان موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) جشنواره سراسری «خمینی ای امام» با موضوع هنر، ادب و رسانه برگزار می کند.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.