عصر شعر «خورشید جماران» با حضور شاعران برجسته استانی و کشوری در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آزادگی، آزاد منشی و آزاداندیشی را درس امام به ملت ایران عنوان کرد و افزود: امام در شرایطی که تحجر و جزم گرایی در حوزه های علمیه ما کم نبود، فقه پویای شیعه را تحرک بخشید و فقه حکومتی را تبیین کرد و با همین نگاه جمهوری اسلامی را پایه گذاری فرمود.
یک نویسنده و شاعر برجسته کشور ضمن بیان اینکه چاپ دیوان امام باعث جلب توجه بسیاری از مردم به این بخش از شخصیت ایشان شد، تصریح کرد: چاپ دیوان امام یک موضوع پژوهشی جدید را مطرح ساخت و آن توجه به فقهای شاعر بود. به خاطر فقدان اطلاعات عمومی نسبت به توجه فقها به ادبیات و شعر به نظر می آمد باید پایه پژوهش های بعدی بر سر روشن شدن این موضوع اتفاق بیفتد که خوشبختانه تألیفاتی در دست چاپ است.
مطالعه امام، خیلی زیاد بود. من واقعاً وقتی وارد اتاق می شدم، می دیدم توی کتاب گم هستند. ایشان نشسته بودند و یک میز جلویشان بود. به بلندی یک متر دورشان کتاب بود که ایشان اصلاً گم بودند توی این کتابها. شاید مثلاً بعضیها شوخی می کردند، می گفتند: هنوز آقا بلند نشدند از جایشان، دوستان که می آمدند آقا را ببینند همیشه توی آن اتاق بودند. فقط وقتی چای می خواستند با قاشق می زدند توی نعلبکی یا به استکان چایی.
معاون هنری و معاون پژوهشی سابق موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در پنجمین روز نمایشگاه بین المللی کتاب از غرفه این موسسه بازدید کردند.
مجموعه 17 جلدی یاران امام خمینی (س) در آیینه اسناد ساواک به همت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) ظهر یکشنبه 20 اردیبهشت در سرای اهل قلم نمایشگاه بین المللی کتاب رونمایی شد.
مسئول واحد خمین مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) گفت: نمایشگاه فرصت خوبی است تا نسل جوان با آثار امام و آثاری که در مورد امام است آشنا شوند، اما واقعیت قصه این است که امروزه جوانان به جای کتاب از ابزارهای اطلاع رسانی دیگری استفاده می کنند و آنچنان که باید و شاید با کتاب مأنوس نیستند. لذا باید فکری کرد.
حضرت امام در پیام نوروزی خویش در اول فروردین 1359 به جدّ به این امر پرداخته و سپس در اول اردیبهشت همان سال در دیدار با اقشار مختلف مردم و اعضای انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه ها به تشریح چگونگی اسلامی شدن دانشگاه ها پرداختند که زمینه ساز انقلاب فرهنگی و به تبع آن تعطیلی دانشگاه ها از 15 خرداد 59 تا 27 آذر 1361 به منظور انجام اصلاحات لازم گردید و به میزان زیادی به سالم سازی محیط دانشگاه ها کمک کرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در آئین اختتامیه جشنواره سراسری سه گانه سرفصل با محوریت امام خمینی(س) که در دانشگاه اراک برگزار شد ضمن تأکید بر لزوم توجه به سیره معیشتی، اخلاقی، عرفانی و معنوی معمار کبیر انقلاب، گفت: چاپ و توزیع آثار امام(س) می تواند در نشر و تفکرات ناب و الهی آن حضرت بین جوانان و نوجوانان بسیار حائز اهمیت باشد.
رییس پژوهشکده امام خمینی(س) در مراسم افتتاحیه کارگاه های آموزشی این پژوهشکده درباره وصیت نامه الهی- سیاسی امام خمینی(س) گفت: یکی از مهمترین اهداف امام از تدوین این وصیت نامه تقدیس و پاک سازی بستر عالم برای حرکت بسوی خدواند متعال است و آموزش این وصیت نامه در راستای این ماموریت است که به معرفت الهی که غایت وجودی انسان است برسیم.
«یک قرن زندگی پرماجرا» سال شمار زندگی بانوی انقلاب اسلامی همسر حضرت امام خمینی به قلم سید علی قادری که با مشارکت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) منتشر شده است.
از کتاب « یاد و یادگار »، خاطراتی از دیدار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدّظلّه العالی) با همسر مکرّمه حضرت امام (قدّس سرّه الشرّیف) در مراسم بزرگداشت بانوی انقلاب در هفته مقام زن رونمایی شد.
کتاب «بانوی انقلاب به روایت اسناد» که با مشارکت سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) تدوین و منتشر شده است، در محل اجلاس سران رونمایی می شود.
مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بین المللی شعر «یار و یادگار» با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در حسینیه جماران برگزار شد.
امید است خداوند تعالى با الطاف کریمه خود با ما تهیدستان و روسیاهان رفتار فرماید. امید است خدمت هاى شما که به قول خودتان پر زحمت و کم استفاده است در پیشگاه مقدس مقبول باشد که ارزش همان است و بس. کوشش کنید اکنون که با توده جوان محتاج به هدایت سر و کار دارید آنها را نجات دهید از این منجلاب، و معنویات را با زبان شیرین خودتان به آنها بفهمانید.
در همان ایام برنامه ای به نام گل های جاویدان از تلویزیون پخش می شد که موسیقی را با تمام آلات آن نمایش می دادند و امام (س) هم آن را تماشا می کردند. عده ای از متحجرین مخالف پخش آن بودند و می خواستند نظر امام (س) را به خود نزدیک نشان دهند ولی امام (س) دستور دادند که در حسینیه جماران و در حضور ایشان، سرود «ای مجاهد شهید مطهر» را با تمام آلات موسیقی و با گروه کر، به صورت زنده اجرا کنند تا به مخالفین پاسخ دهند.