تعبیر امام راحل از زندگی دنیوی به شب یلدا

یکی چون من عمری در ظلمات حصارها و حجابها مانده است و در خانه عمل و زندگی جز ورق و کتاب منیت نمی‏ یابد و دیگری در اول شب یلدای زندگی سینه سیاه هوسها را دریده است و با سپیده سحر عشق عقد وصال و شهادت بسته است.

عناوین مطالب جامعه

خداحافظی معنی دار امام

خداحافظی معنی دار امام

با اینکه حضرت امام چندین بار به علت کسالت های مختلف در این بیمارستان بستری شده بودند ولی عکس العمل معظم‏ له در آستانه درِ ورودی بیمارستان با حاج احمد آقا خمینی حاکی از معنی و آینده ‏نگری دیگری بود. زیرا امام عزیز در بدو ورود به بیمارستان به طور غیر منتظره و ناگهانی حاج احمد آقا را در آغوش گرفتند و گردن ایشان را بوسیدند. صحنه‏ ای که نشان از فراق و جدایی و در ضمن علاقه و همبستگی داشت.

نخستین علائم بیماری امام خمینی (س)

نخستین علائم بیماری امام خمینی (س)

از حضرت امام تقاضا کردم اجازه فرمایند فوری آزمایشهایی جهت علت خونریزی انجام دهم و ایشان پذیرفتند و نیز اجازه خواستم صبح روز بعد قبل از رفتن به حمام نیز رادیوگرافی از دستگاه گوارش انجام شود. چون خونریزی گوارشی بخصوص در سنین بالا همیشه برای ما معنی دار بوده و باید به صورت یک امر اورژانس با آن برخورد شود، از برادران دفتری و مسئول ملاقات های حضرت امام تقاضا کردم، ملاقاتهای خصوصی و عمومی را قطع کنند.

پیوند قلبها در ارتباط امام و امت زمینه ساز تعالی تمدن اسلامی

پیوند قلبها در ارتباط امام و امت زمینه ساز تعالی تمدن اسلامی

مهمترین و بالاترین عمل صالح امام، تشکیل حکومت اسلامی بود. بعضی نماز را عمل صالح می دانند؛ بعضی دیگر روزه را، دعا را یا زیارت را. امام همۀ اینها را داشت؛ اما امام یک کاری کرد و یک عملی را انجام داد که بالاترین عمل بود و آن همین تأسیس حکومت اسلامی است و بر روی آن به حدی تأکید کرد که حفظ آن را از اوجب واجبات دانست. یعنی حفظ این نظام از نماز واجبتر است، نگهداری این نظام از حج واجبتر است.

امام به کسی مجال نمی ‏دادند بگوید مبلغ و مروّج شمایم

امام به کسی مجال نمی ‏دادند بگوید مبلغ و مروّج شمایم

امام به کسی مجال نمی ‏دادند بگوید مبلغ و مروّج شمایم و با اینگونه بیانات که ممکن بود احیاناً از بعضی ناآشنایان به روحیه آن بزرگوار سر بزند، برخورد مخصوصی داشتند که طرف را از بیان خود نادم می ساختند. آقای بزرگواری از اصفهان به خدمتشان مشرف شده بود و به خیال خود می ‏خواست برساند که مردم منطقه را به شما ارجاع داده‏ ایم، امام بلافاصله جمله‏ ای فرمودند که طرف فهمید آقا از بیان ایشان خوشش نیامده است.

شناسنامه جدید امام

شناسنامه جدید امام

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مقرر گردید، شناسنامه‏ های کلیه اتباع ایرانی تعویض و شناسنامه ‏های جدید با آرم جمهوری اسلامی جایگزین شود.

امام به حاج آقا مصطفی گفتند مثل سایر شاگردها مطالعه کن

امام به حاج آقا مصطفی گفتند مثل سایر شاگردها مطالعه کن

حضرت امام در کلاس درس با حاج ‏آقا مصطفی مانند سایر شاگردان برخورد می ‏کرد. یادم هست حاج‏ آقا مصطفی اشکال کردند امام پاسخ دادند. باز ایشان چندین مرتبه اشکال را ادامه دادند تا اینکه حضرت امام عصبانی شدند و گفتند: «آقا مطالعه کن، مثل سایر شاگردها مطالعه کن»

سالروز وفات اسوه صبر و ایثار

سالروز وفات اسوه صبر و ایثار

فداکاری و ایثار عقیله بنی‎هاشم هم در طول تاریخ مثال زدنی است؛ زینب کبری (س) وقتی احساس کرد مسئولیت بزرگ جهاد در راه خدا و پیکار و مبارزه با بی دینان به دوشش آمده است و در این راه باید از مال و منال و شوهر و زندگی و فرزند بگذرد، حتی اگر لازم شود از دادن جان نیز دریغ نکند، با کمال شهامت و فداکاری از خانه و کاشانه و شوهر و زندگی دست می کشد.

مقام حضرت علی (ع) در نگاه امام خمینی (س)

مقام حضرت علی (ع) در نگاه امام خمینی (س)

ابعاد متفاوت و گوناگون شخصیت امیر المؤمنین (ع) در جنبه های مختلف انسانی، عرفانی و حکمی، حکومت مداری و اجتماعی، پارسائی، فروتنی و تواضع، حشر و نشر با توده مردم و به ویژه محرومین، معرفت ناب و اخلاص در عمل و بسیاری خوبیهای دیگر در منظر امام خمینی (س) از چنان جایگاه و موقعیتی برخوردار است که در حد «اعجوبه معجزه ‏آسا» بروز می کند و به ویژه در بعد عدالت و دادگری، چنان است که «اعجوبه عالم» قلمداد می شود.

مطهری پرتوی از وجدان بیدار و روح سرشار از عشق به مکتب بود

مطهری پرتوی از وجدان بیدار و روح سرشار از عشق به مکتب بود

حضرت امام خمینی (س) در پیامی به مناسبت نخستین سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری فرمودند: سالروز شهادت شهیدی مطهر است که در عمر کوتاه خود اثرات جاویدی به یادگار گذاشت که پرتوی از وجدان بیدار و روح سرشار از عشق به مکتب بود. او با قلمی روان و فکری توانا در تحلیل مسائل اسلامی و توضیح حقایق فلسفی، با زبان مردم و بی‏قلق و اضطراب، به تعلیم و تربیت جامعه پرداخت.

یادگاری از امام

یادگاری از امام

یک روستایی با واسطه از من خواسته بود که از امام بخواهم یکی از لباس هایی را که امام در آن نماز خوانده ‏اند به او بدهند. طبیعی بود که طرح مسأله برای من کمی سنگین بود. در فرصتی پس از انجام کارهای مربوط در آن شرفیابی، مطلب را عرض کردم. امام احساس کردند با سنگینی مطرح می ‏کنم.

نگاهی به پیوند اعضا از دریچه فتاوای امام خمینی(س)

نگاهی به پیوند اعضا از دریچه فتاوای امام خمینی(س)

از جمله مواردی که در عصر حاضر مورد توجه فقیهان واقع شده و ضرورت پاسخ گویی به آن در فقه استدلالی و فتوایی رخ نموده، پیوند اعضاء از بدن افراد زنده و یا مردگان به مرگ مغزی است. حضرت امام در روز 7 اردیبهشت 1358 در زمان اقامت در قم در مصاحبه ای با رادیو تلویزیون آموزشی در پاسخ به استفتاء یکی از بیماران کلیوی درباره پیوند اعضاء چنین پاسخ دادند: در صورتی که پیوند، اسباب نجات یک نفر از موت بشود به حسب شرع مانع ندارد.

امام خمینی: حضرت امیر (ع) در حقیقت یک موجود هزار بُعدی است

امام خمینی: حضرت امیر (ع) در حقیقت یک موجود هزار بُعدی است

حضرت امام روز 6 اردیبهشت 62 در دیدار با جمعی از پرسنل نیروی هوایی بیان داشتند: در هر بُعدی اگر کسی بخواهد مَثَل بزند، به ایشان مَثَل می‏ زند. در بُعد زهد و علم، و در بُعد رحمت به مستضعفین و مستمندان. و در بُعد جنگ و شجاعت، و خلاصه در همه ابعاد به ایشان مَثَل زده می‏ شود. و در حقیقت یک موجود هزار بُعدی است و ما باید تابع یک همچو فردی باشیم. به آن اندازه ‏ای که می ‏توانیم باید از ایشان تبعیت کنیم.

موضع تند امام درباره مجاهدین خلق

موضع تند امام درباره مجاهدین خلق

امام در حالی که به کتابی روی میز اشاره می کردند، فرمودند: گزارش بد کدام است. مگر این کتاب را شما برای من نیاورده اید؟ این کتاب به غیر از آن کلمه «بنام خدا» بقیه اش همه مبانی «مائو» است. شما نمی فهمید، این افکار التقاطی است که این ها کار ما را عقب انداختند، نهضت را عقب انداختند.

چگونگی تقسیم زمین موروثی حضرت امام بین فقرا و مستمندان شهرستان خمین

چگونگی تقسیم زمین موروثی حضرت امام بین فقرا و مستمندان شهرستان خمین

نحوه انعکاس موضوع به محضر امام و برخورد ظریف و قاطع و عبرت آموز معظم له با این قضیه که در نهایت سادگی و در فاصله زمانی کوتاهی بدون هیچ تشریفات زائد اداری صورت گرفته است، می تواند به عنوان یک سند ارزنده تاریخی در مقایسه با عملکرد و روابط شخصی همه زمامداران کشورها با مردم خود، مورد سنجش و مقایسه قرار گیرد و محال است که رهبران حقیقی مردم، روشی جز این داشته باشند یا چیزی غیر این بخواهند.

امام خمینی (س) و احیای حقوق و کرامت زن

امام خمینی (س) و احیای حقوق و کرامت زن

امام خمینی از آغاز نهضت اسلامی و احیای دین در عصر حاضر زنان را از غرب زدگی و تجددمآبی و تقلید از فرهنگ وارداتی برحذر می داشت و از طرف دیگر بر خلاف سنت رایج زنان را به عرصه اجتماع وارد کرد و در طول مبارزه با رژیم پهلوی و در جریان دفاع مقدس از حضور جدّی آنان در عرصه های سیاسی ـ اجتماعی، نه تنها دفاع کرد بلکه از زنان جامعه به دلیل این حضور و احساس مسئولیت تقدیر و تشکر می کرد؛ البته ایشان همواره بر حفظ شئون اسلامی تأکید داشتند.

بازدید ۲۲ هزار گردشگر نوروزی از بیت تاریخی امام (س) در خمین

بازدید ۲۲ هزار گردشگر نوروزی از بیت تاریخی امام (س) در خمین

مسئول مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) در خمین گفت: از ابتدای تعطیلات نوروزی امسال بیت قدیمی امام راحل در خمین پذیرای ۲۲ هزار گردشگر بوده که ۱۲۰ نفر آن ها گردشگران خارجی است.

بازدید  70 هزار گردشگر داخلی و خارجی از اماکن منتسب به امام خمینی(س) در ایام نوروز

بازدید 70 هزار گردشگر داخلی و خارجی از اماکن منتسب به امام خمینی(س) در ایام نوروز

معاون فرهنگی و هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی گفت: بیش از هفتاد هزار گردشگر داخلی و خارجی در ایام نوروز 94 از اماکن منتسب به حضرت امام در قم، جماران و خمین بازدید کردند.

شرح نشاط و سرور در اندیشه و سیره حضرت امام خمینی(س)

شرح نشاط و سرور در اندیشه و سیره حضرت امام خمینی(س)

امام خمینی(س) با استناد به حدیثی از حضرت عسگری(ع)، هنگام نشاط و بهجت را بهترین فرصت برای کسب معارف و علوم، برشمردند. (اذا نشطت القلوب فاودعوها، و اذا نفرت فودعوها) و این دستور جامعی است. که فرموده اند که در هنگام نشاط و بهجت قلوب، ودیعه به آنها بسپارید؛ و در وقت نفار و گریز، آنها را راحت بگذارید. پس در کسب معارف و علوم نیز این ادب را باید منظور داشت و قلوب را با کراهت و تنفر وادار به کسب نکرد.

صفحه 12 از 61 < قبلی | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | بعدی >