شماره دو و سه، فصلنامه علمی، فرهنگی، تاریخی، سیاسی "ژرفا پژوه" ویژه زمستان و بهار 94-93، مشتمل بر مقالات تخصصی، توسط پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، به چاپ رسید.
مدیر قرآن وزارت علوم از برگزیده شدن ۵۰ مقاله از میان ۶۰۰ مقاله ارسالی به همایش بین المللی قرآن و امام خمینی (س) خبر داد.
سیزدهمین نشست شورای سیاست گذاری همایش بین المللی قرآن و امام خمینی (س) به میزبانی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد. این شورا، ۵ آبان ماه را به عنوان روز برگزاری این همایش بین المللی تعیین کرد.
من میل ندارم رادیو هر وقت باز می شود اسم من باشد مدتهاست که از این جهت متنفرم. راجع به خودم می گویم اگر قرار است عکس مرا بگذارید به جای آن عکس یک رعیت رابگذارید و زیرش بنویسید این رعیت چه کار مهمی کرده است. هر روز من یک مسئله ای را می گویم و هی تکرار می کنم که فلانی چه گفت این چه فایده ای دارد اما در هر گوشه کشور اگر اتفاقی افتاده باشد این خبر است و اخبار را برای مردم گفتن مفید است.
روزی در خانه حاج آقا مهدی در درکه بودم و آقای خمینی و دایی بزرگم هم تشریف داشتند، اینها گویا از قم آمده بودند. به هر حال شب آنجا بودیم. صبح پا شدیم رفتیم برای نماز. بعد از نماز سرم را روی سجده گذاشته بودم (امام) آمدند دستشان را روی من گذاشتند و فشار دادند و گفتند: چرا این قدر خودت را اذیت می کنی؟! یک قدری پاشو، بگو، بخند، بازی کن!
امام خمینی (س) در دیدار با مسئولان موسسه اطلاعات در صبح روز 26 مرداد 1359 بیان داشتند: مطبوعات باید یک مدرسه سیار باشند تا مردم را از همه مسائل بخصوص مسائل روز آگاه نمایند، و به صورتى شایسته از انحرافات جلوگیرى کنند، و اگر کسى انحرافى دید با آرامش در رفع آن بکوشد.
شاعران، به واسطۀ حساسیت فراوان و نحوۀ نگرش متفاوت و دقیقتر نسبت به اطراف خویش، معیارهایى را در سنجش خویش برمى گزینند که با حواس و ابزارهاى عاطفى عام، قابل قیاس نیست. این معیارها که شاعران را در جرگه اى خاص قرار مى دهد، مى تواند به مانایى کلام و اندیشه انجامیده و ضمن تأثیرپذیرى از حال و هواى اطراف، در نحوۀ نگرش، تفکر و برخورد عام با مسائل جانبى خویش تأثیرگذار باشد.
دوازدهمین جلسه هماهنگی همایش بین المللی قرآن و امام خمینی(س) با حضور دستگاه های مشارکت کننده در محل سازمان فعالیت های قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
کتاب الطهاره اثری است مشتمل بر مباحث مربوط به طهارت از ابواب فقه که به شیوه فقه استدلالی و اجتهادی در چهار مجلد و به زبان عربی تالیف گردیده است.
صبح روز هفتم مهرماه سال ۱۳۶۱ مسئولان خبرگزاری جمهوری اسلامی به دیدار امام رفتند. در این دیدار که کمال خرازی، سرپرست سازمان خبرگزاری و جمعی از سردبیران، معاونان، کارکنان و خبرنگاران این سازمان حضور داشتند، حضرت امام بر نقش مهم خبرگزاری ها در اطلاع رسانی و توجه به راستی و راستگویی در امر پوشش خبر تاکید نمودند. متن بیانات رهبر کبیر انقلاب اسلامی در این دیدار به شرح زیر است:
بسم اللَّه الرحمن الرحیم
آنچه در خبرگزاری ها مهم است کیفیت آن است؛ زیرا هر کدام که به راستی و راستگویی نزدیکتر باشند، شوق انسان را به گوش دادن بیشتر می کنند. در جمهوری اسلامی، باید صادقانه تمامی اخبار و خصوصاً مسائل مربوط به جنگ و نحوه برخورد دولت های بزرگ با ملت ایران، برای مردم بازگو شود. امروز کارهای ایران مورد توجه دنیا و خبرگزاری ها و مطبوعات و رادیوها و تلویزیون هاست و همه آنها مراقب هستند که چیزی پیدا نموده و با اضافات و دروغ پردازی ها به جمهوری اسلامی صدمه وارد سازند و با مصاحبه های صد در صد دروغ با افراد مغرض یا اظهار نظرهای بیمورد درباره افراد، می خواهند اذهان مردم را منحرف سازند. و یکی از چیزهایی که زیاد روی آن تبلیغ می کنند مسئله انقلاب و اسلام است چرا که مسلّم است اگر اسلام رشد پیدا کند جلوی خائنین را می گیرد. و اگر ما می گوییم که انقلاب باید صادر بشود، یعنی اسلام باید در همه جا رشد پید
نقش مطبوعات در کشورها منعکس کردن آرمانهای ملت است. مطبوعات باید مثل معلمینی باشند که مملکت را و جوانان را تربیت می کنند، و آرمان ملت را منعکس می کنند... باید مطبوعات آنچه که ملت می خواهند بنویسند؛ نه آنچه بر خلاف مسیر ملت است... ملت روزنامه ای را می خواهد که مطابق آرای خودش، مطابق آرای ملت، مطابق خواسته های ملت، رفتار کند.
معاون فرهنگی و هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در نشست مشترک معاونان فرهنگی این مؤسسه که در نمایندگی اصفهان برگزار شد، ضمن تشریح برنامه های معاونت متبوعش برای سال 94 خبر از برگزاری جشنواره فرهنگی «روح الله» در سطح ملی داد.
یازدهمین جلسه شورای سیاستگذاری همایش بین المللی قرآن و امام خمینی (س) به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.
مسجد جامعی درباره تفاوت امام با دیگران تصریح کرد: مرحوم امام به ابزارهای فرهنگی و هنری نیز توجه داشتند، چون متدینین آن زمان وجوه چندان مثبتی برای آنها قائل نبودند و سینما و هر نوع موسیقی را مهلک می دانستند. شجاعت امام در دفاع از هنر و هنرمندان و احترامی که برای ذات هنر قائل بودند، زمینه ساز رشد فرهنگ و هنر شد.
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در راستای ترویج هرچه بیشتر اندیشه های امام در دو بخش، در دوازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان حضور پیدا کرده است.
امسال غرفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در بیست و سومین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن با ارائه آثار متعددی حضور یافته است. برخی از این کتاب ها برای نخستین بار در این نمایشگاه عرضه شده است.
مدیرعامل موسسه عروج وابسته به نشر و تنظیم آثار امام خمینی (س) از عرضه 30 عنوان کتاب بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران درباره قرآن کریم در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم خبر داد.
کتاب استصحاب همچون کتابهای اصولی دیگر امام(س) از درخشندگی ویژه ای برخوردار است. زیرا از یکسو در بررسی روایات از افراط و تفریط می پرهیزد، و دقتهای فلسفی و سهل انگاری های عامیانه را کنار می گذارد و از سویی دیگر، در بحثها به شدّت از خلط و اشتباه جلوگیری می کند و مسائل حقیقی را از مسائل اعتباری تفکیک می نماید، و با کمال متانت و استواری به استدلال می پردازد، و سپس با دفاع از نظریۀ برگزیده، آنرا تحکیم و تعمیق می بخشد.