خانه سرود انقلاب اسلامی با محوریت پیام تاریخی حضرت امام خمینی (س) اولین فراخوان سرود «بانگ انقلاب» را منتشر کرد.
یکی از مدرسان ادبیات دانشگاه تهران با بیان اینکه زنده یاد طاهره صفارزاده، شاعر اندیشه و بیداری است، گفت: این شاعر و مترجم قرآن پس از دیدار با امام(س) تحول روحی عجیبی پیدا کرد که تبلور آن را می توان در آثارش دید.
در اندیشه سیاسی امام خمینی(س)، دفاع و جنگ و به طور کلی امور نظامی بر اساس مبانی اسلامی هیچگاه در قالب تهاجم به دیگران و مورد هجوم و سلطه قرار دادن دیگر سرزمینها و مردمان و قتل نفوس و غارت اموال و منابع آنها مطرح نشده است.
این پژوهش با تمرکز بر موضوع ایده دانشگاه اسلامی و بررسی و تحلیل آن از منظر امام خمینی(س) فراهم آمده است.
حضرت امام با توجه به مبانی فقهی و اندیشه ای خود، نگاهی نو و پویا به اجتهاد و به طور کلی مسائل گوناگون جامعه از منظر شریعت داشتند.
پنجاه و نهمین شماره از پژوهشنامه متین منتشر شد. ذمه از دیدگاه فقه امامیه، بررسی تبیین های پیش بینی ناپذیری انقلاب اسلامی، علل شکل گیری انقلاب اسلامی ایران و نظریه حکمرانی خوب، قلمرو انطباق نظام حقوق بین الملل بشر همگی با تکیه یا رویکرد بر اندیشه های امام خمینی(س) و همچنین مطالعه موردی حکومت پهلوی دوم در سال های 1332 تا 1357 عناوین مقالات این شماره پژوهشنامه متین است.
محقق در این رساله به سوال چیستی گفتمان سیاسی جامعه مدرسین در دهه شصت و چگونگی نسبت آن با گفتمان سیاسی امام خمینی(س) پاسخ داده است.
دوره آموزش «شرح چهل حدیث امام خمینی(س)» با حضور 100 نفر شرکت کننده در مؤسسه رهروان آل کساء(ع) تهران برگزار می شود.
به منظور شناسایی شاخصه های فرهنگی، کتاب «منشور فرهنگ از دیدگاه امام خمینی(س)» به همت موسسه ولاء منتظر به چاپ رسید.
حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی در دیدار با اعضای ستاد برگزاری جشنواره هنری «یار و یادگار» اظهار داشت: مسلما کار کردن برای امام، راه امام، اندیشه امام و همه کسانی که به این راه علاقه داشته و آن را راهی ممتاز در جهان امروز می دانند، کار واجبی است و این کار در اشکال مختلف مانند مراسم مذهبی، نمایشگاه، حضور در حرم و... می تواند انجام گیرد و انجام همه آنها ضروری است.
کتاب «نگاهی به اندیشه عرفانی امام خمینی(س)» به تحقیق و تالیف رضا حسینی فر، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران، توسط موسسه چاپ و نشر عروج منتشر شد.
از آنجاییکه موضوع حقوق بشردوستانه از جمله موضوعات بین المللی است که جزء مباحث روز ادبیات حقوق بشر بوده و نیز یکی از مسائل چالش زا در عرصه مناسبات بین المللی پیش روی ایران است و با توجه به دیدگاه و نگرش متفاوت جمهوری اسلامی که منبعث از اندیشه های حضرت امام(س) و مکتب اسلام است، این پژوهش سعی در تبیین اندیشه حضرت امام رضوان الله علیه در ارتباط با حقوق بشردوستانه دارد.
منظور از نظم بین المللی روابط حاکم بر جهان می باشد که بر اساس روابط سلطه شکل گرفته است. نظم بین الملل پس از جنگ جهانی دوم معادل تاریخی نظم دو قطبی است. امام از مخالفان نظم دو قطبی حاکم بر جهان بودند و آرا و افکار ایشان نظم موجود را به چالش کشید.
آقای بشارتی نقل می کردند و می گفتند که من یک بار رفتم خدمت حضرت امام که ایشان را ملاقات کنم وقتی که وارد حیات شدم دیدیم که رادیوی ترانزیستوری در دست امام بود گوششان را نزدیک رادیو کرده بودند و داشتند سرود شهید مطهری را گوش می کردند
پایان نامه کارشناسی ارشد «تأثیر تورم در ربای قرضی با رویکردی به مبانی امام خمینی(س)» به قلم "محمدجواد ولی زاده" به بررسی این پرسش می پردازد که: در دیوان و روابط مالی در شرایط تورمی، اگر در بازپرداخت دیون، میزان درصد تورم نیز در نظر گرفته شود و به میزان بازپرداخت اضافه شود چنین امری جایز است یا خیر.
تأویل در اندیشه قرآنی حکیم صدرالمتالهین شیرازی(ره) و حضرت امام خمینی(س) یک ضرورت به شمار می رود و معتقدند که که "تأویل" همان مرتبه کامل "تفسیر" است که مربوط به چهره ناپیدای امور است.
محقق در پایان نامه «بررسی مقایسه ای آراء امام خمینی(س) و خواجه عبدالله انصاری در مورد توبه و تفکر» به مباحث موجود ذیل تفکر و توبه پرداخته و در ادامه با استخراج آراء امام خمینی(س) و خواجه عبدالله انصاری از کتب مختلف ایشان به مقایسه و در نهایت تحلیل آراء پرداخته است.
کتاب «قطع و پیوند اعضاء از دیدگاه امام خمینی(س)»، نوشته سید سجاد ایزدهی، توسط انتشارات عروج، وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، منتشر شد.