روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

عناوین مطالب ویژه نامه ها

وَالْفَجرِ وَلیالٍ عَشْر

وَالْفَجرِ وَلیالٍ عَشْر

از روز ورود امام در دوازدهم بهمن ماه ۱۳۵۷ تا پیروزی انقلاب اسلامی در ۵۷/۱۱/۲۲ ده روز طول کشید. این ده روز که روزهای تعیین کننده و بسیار اثرگذار در سرنوشت ملت بزرگ ماست به خاطر تحولات شگرف و الهی به دهه مبارک فجر شهرت یافت. دانشمندان می گویند زمان نسبی است. شب فراق با شب وصال ظاهرا برابر است ولی اصلا با هم یکسان نیستند. تحولات این ده روز بقدری سریع، عمیق، امیدوارکننده و افتخارآمیز بود که نظیر آن در طول تاریخ کشورمان بی نظیر و یا حداقل می توانیم بگوییم کم نظیر است. ذیلاً به اهم رخدادهای آن روزها ولی به صورت خلاصه می پردازیم. توضیحاً آنکه حضرت امام پس از بازگشت به کشور بعد از سخنرانی در بهشت زهرا غروب آن روز به مدرسه رفاه واقع در خیابان ایران منتقل شدند. فردای آن روز بنا به ملاحظات سیاسی و مردمی به مدرسه علوی در نزدیکی همان مدرسه نقل مکان کردند. پس از استقرار امام در مدرسه علوی، مردم مشتاق و متعهد و انقلابی کشورمان به دیدار رهبر و پیشوای خود می شتافتند. حضرت امام که آشکارا از دیدار مردم خرسند و خوشحال بودند با رهنمودهای کاربردی، مردم را در پیمودن تداوم راه سفارش می نمودند.

مشی سیاسی امام خمینی پیش از انقلاب اسلامی

مشی سیاسی امام خمینی پیش از انقلاب اسلامی

از مهمترین ویژگیهای بارز سیرۀ سیاسی امام خمینی، قاطعیت و شجاعت اوست که همواره از هدفداری و ایمان به آن سرچشمه می‏گیرد و این دو از ویژگی های تمام پیامبران و مصلحان بزرگ تاریخ بشر قلمداد می ‏گردد. این دو عنصر از عناصر مؤثر در پیروزی انقلاب اسلامی ایران است.

روایت سید احمد خمینی از ورود امام به میهن

روایت سید احمد خمینی از ورود امام به میهن

ما بلیت تهیه کردیم، در حدود 50 نفر ایرانی بودیم و 150 نفر هم خبرنگار خارجی با ما بودند که آمدیم به ایران. در ایران قرار شد که من اول پیاده شوم و وضع سالن را ببینم که چه جوری است. آمدم پایین و دیدم، و بعد با آقای عمو [مرحوم آیت الله پسندیده برادر بزرگ حضرت امام] برگشتیم به داخل هواپیما و به همراه امام پیاده شدم.

بازتاب ورود امام در رسانه های خارجی

بازتاب ورود امام در رسانه های خارجی

نکتۀ بدیع این استقبال که از دید خبرنگاران خارجی نیز دور نماند، این بود که در این مراسم، از پلیس و نیروهای انتظامی خبری نبود و مردم با رشد اجتماعی و بلوغ سیاسی خود توانستند بزرگترین استقبال قرن را ـ به تعبیر اغلب خبرگزاریها ـ اداره کنند

شاخصهای مکتب سیاسی امام

شاخصهای مکتب سیاسی امام

در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی و برای بازخوانی مجاهدت های امام خمینی در بنیانگذاری و تاسیس جمهوری اسلامی ایران گاهنامه را با موضوع "بهار در زمستان" طراحی و در اختیار علاقه مندان قرار داده شده است. به تناسب مطالب ارائه شده در این گاهنامه و بازخوانی مکتب سیاسی امام در برپایی خیمه انقلاب به مرور سخنان ارزشمند رهبر انقلاب در این باره پرداخته و مخاطبان گرامی را به مطالعه این گاهنامه دعوت می کنیم: «من می خواهم روی مکتب سیاسی امام تکیه کنم. مکتب سیاسی امام نمی تواند از شخصیت پُرجاذبه ی امام جدا شود. راز موفقیت امام در مکتبی است که عرضه کرد و توانست آن را به طور مجسم و به صورت یک نظام، در مقابل چشم مردم جهان قرار دهد. البته انقلاب عظیم اسلامی ما به دست مردم به پیروزی رسید و ملت ایران عمق توانایی ها و ظرفیت فراوان خود را نشان داد؛ اما این ملت بدون امام و مکتب سیاسی او قادر به چنین کار بزرگی نبود. مکتب سیاسی امام میدانی را باز می کند که گستره ی آن حتّی از تشکیل نظام اسلامی هم وسیع تر است.

شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران در آستانه تشکیل دولت موقت

شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران در آستانه تشکیل دولت موقت

بنا به نقل برخی منابع، هرچند از اولین روزهای ورود امام به ایران بحث تعیین دولت مطرح شد اما انتخاب بازرگان به ریاست دولت موقت در یک جلسۀ شورای انقلاب که در روز 14 بهمن 57 در دبیرستان رفاه محل اقامت امام تشکیل شد، با حضور امام ‏خمینی و توسط آیت‏ اللّه‏ مطهری پیشنهاد گردید و امام بعد از اینکه احساس کرد که اکثر اعضای شورا موافق چنین انتخابی هستند با آن موافقت کرد

ورود امام به میهن به روایت تصویر

ورود امام به میهن به روایت تصویر

تصاویر بهترین راوی استقبال بی نظیر مردم از رهبرشان در روز 12 بهمن هستند.

هاله ‏ای از روح خدا

هاله ‏ای از روح خدا

امام آمد. روح خدا، روح انقلاب، آمد. ایران، امروز، یک قلب بزرگ بود و با عاطفه، با احساس، با حق شناسی می تپید. حدود ساعت 5/9 صبح، سرانجام، هواپیمایی که جان خلق در آن سفر می کرد، بر زمین نشست.

استقبال از امام چگونه شکل گرفت

استقبال از امام چگونه شکل گرفت

حدود یک هفته بختیار مانع ورود حضرت امام شد. بچه ها شب و روز نداشتند، مانع تراشی بختیار خیر و برکتی هم داشت و آن اینکه ما فرصت تدارک بهتری برای ورود امام پیدا کردیم.

ورود امام در روز 12 بهمن  از زبان مقام معظم رهبری

ورود امام در روز 12 بهمن از زبان مقام معظم رهبری

برای ایشان در طبقه بالا اتاقی معیّن شده بود - که به نظرم تا همین سالها هم مدرسه رفاه، هنوز آن اتاق را نگه داشته اند و ایام دوازده بهمن، گرامی می دارند - به نحوی طرف پله ها رفتند تا به اتاق بالا بروند. نزدیک پاگرد پله که رسیدند، برگشتند طرف ما که پای پله ها ایستاده بودیم و مشتاقانه به ایشان نگاه می کردیم.

اولین سخنان امام پس از ورود به کشور

اولین سخنان امام پس از ورود به کشور

من باید عرض کنم که محمد رضای پهلوی، این خائن خبیث ... رفت، فرار کرد و همه چیز ما را به باد داد. مملکت ما را خراب کرد، قبرستانهای ما را آباد کرد. مملکت ما را از ناحیه اقتصاد خراب کرد. تمام اقتصاد ما الآن خراب است و از هم ریخته است؛ که اگر بخواهیم ما این اقتصاد را به حال اول برگردانیم، سالهای طولانی با همت همه مردم، نه یک دولت این کار را می تواند بکند و نه یک قشر از اقشار مردم این کار را می توانند بکنند، تا تمام مردم دست به دست هم ندهند نمی توانند این به هم ریختگی اقتصاد را از بین ببرند. شما ملاحظه کنید به اسم اینکه ما می خواهیم زراعت را، دهقانها را دهقان کنیم، تا حالا رعیت بودند و ما می خواهیم حالا دهقانشان کنیم! «اصلاحات ارضی» درست کردند. اصلاحات ارضی شان بعد از این مدت طولانی به اینجا منتهی شد که بکلی دهقانی از بین رفت، بکلی زراعت ما از بین رفت، و الآن شما در همه چیز محتاجید به خارج. یعنی محمد رضا این کار را کرد تا بازار درست کند از برای امریکا و ما محتاج به او باشیم در اینکه گندم از او بیاوریم، برنج از او بیاوریم، همه چیز را. تخم مرغ از او بیاوریم، یا از اسرائیل که دست نشانده امریکاست بیاوریم. بنا بر این کارهایی که این آدم کرده به عنوان «اصلاح»، این کارها خودش افساد بوده است! قضیه «اصلاحات ارضی» یک لطمه ای بر مملکت ما وارد کرده است که تا شاید بیست سال دیگر ما نتوانیم این را جبرا

دلایل مخالفت امام با نظام پهلوی

دلایل مخالفت امام با نظام پهلوی

حضرت امام خمینی در زمره یکی از مخالفان واقعی پهلوی قرار گرفت و با تفکر و اندیشه نوی خود توانست نظام پهلوی را به چالش بکشاند و از صحنه روزگار حذف نماید، و ایده‏ ها و دیدگاه ‏های خود را که برگرفته از سنت فکری سیاسی مکتب تشیع بود، از لابه ‏لای کتاب‏ها بیرون کشیده و به صحنه عمل نشاند.

تایید رهبری امام در شعارهای انقلابی

تایید رهبری امام در شعارهای انقلابی

یکی از مهمترین نتایج بررسی شعارهای مربوط به شخصیتهای سیاسی انقلاب اسلامی این است که بررسی توزیع این شعارها نشان داد که رهبری امام خمینی(س) در انقلاب اسلامی کاملاً بلامنازع بوده است و هیچیک از رهبران سیاسی انقلاب نتوانستند موقعیت و جایگاه امام را در انقلاب اسلامی احراز کنند و یا به آن نزدیک شوند

صفحه 23 از 29 < قبلی | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | بعدی >