ارسطو، دانشمند یونان باستان میگفت که اجسام آسمانی و از جمله خورشید از مادهای بدون تغییر و کامل درست شدهاند که روی زمین مانند آن وجود ندارد. او به این ماده نام «اتر» داد. اتر در یونانی معنی «همیشه تابان» میدهد. ارسطو فکر میکرد که خورشید کرهای از اتر است که برای تابش خود به سوخت احتیاجی ندارد. این تصور مدتی بعد رد شد، زیرا دلایل علمی آن قوی بود.
مطالعات دانشمندان بعدها نشان داد که تقریباً مواد تشکیلدهنده خورشید از عنصر «هلیوم» است. دانشمندانی مانند «ارنست رادفورد» فهمیدند که همجوشی بین هستههای مواد از جمله هیدروژن و هلیوم از دلایل اصلی تامین انرژی خورشید است. در طول عمر خورشید، همیشه هلیوم از همجوشی هیدروژن بهوجود آمده است. یعنی هسته اتمهای هیدروژن در اثر شرایط خاص به هم جوش خوردهاند و هلیوم را تشکیل دادهاند. این عمل با تولید انرژی و حرارت زیاد همراه است.
امروزه شکی نیست که همجوشی هیدورژن باعث تابش خورشید است. اما هنوز جزئیات دقیق این واکنشهای هستهای به خصوص در مرکز خورشید معلوم نیست.
علاوه بر ارزن و کتان از تخم گیاهان دیگر هم در تغذیه قناری استفاده میشود. مانند تخم کاهو، تخم گشنیز، تخم شاهدانه و تخم چغندر. میوه و سبزی هم یکی از بهترین منابع تأمین ویتامین بدن قناری میباشند.
مجلات دوست کودکانمجله کودک 495صفحه 29