حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی عصر امروز(چهارشنبه ۳ اردیبهشت) برای تسلیت درگذشت پاپ فرانسیس، در سفارت واتیکان در تهران حضور یافت.
نکتۀ سیاسی این اجتماع این است که اولاً، خودشان مطلع بشوند از حالات هم، تفاهم کنند با هم، برادر باشند با هم، برادری کنند با هم و مسائل بلاد خودشان، ممالک خودشان را طرح کنند در آنجا و چاره جویی کنند برای مسائل خودشان. ما اگر، همین حج را به آن معنایی که روح حج اقتضا می کند، عمل می کردیم، این گرفتاریهای زیادی که برای مسلمانها پیش آمده است، پیش نمی آمد.
مراسم پرفیض دعای عرفه در حرم مطهر امام خمینی (س) شنبه هجدهم تیر ۱۴۰۱ برگزار می شود.
امروز شاهد اتفاق مبارکی در موسسه هستیم که فرماندهان ارتش سرافراز، هوانیروز قهرمان، یادگاران دفاع مقدس و میراث داران عزت و سرافرازی کشور را در جمع خود می بینیم...یکی از اصلی ترین نقاط ثقل این گفتمان مسئله استقلال است. استقلال یکی از سه کلید واژه اصلی گفتمان امام راحل بود که متضمن بدست آوردن قدرت در دو حوزه نرم و سخت است.
معی از امرا ارتش، پیشکسوتان هوانیروز و خلبانانِ رژه 19 تیر 1358 قم با حضور در جماران ضمن تجدید میثاق با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی، از بخش های مختلف بیت، حسینیه و نگارستان امام خمینی بازدید کردند. در این مراسم امیر سرتیپ تقی خانی، سخنگوی ارتش، امیر فولادی، امیر سرتیپ خاموشی، امیر سرتیپ عابدی، امیر سرتیپ خلبان ژنده رزمی، تیمسار تابیده چی، امیر سرتیپ خلبان محمد زاده، حجت الاسلام والمسلمین باقری، مسول عقیدتی سیاسی هوانیروز و جمعی دیگر از پیشکسوتان ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.
امام خمینی در جمع درجه داران و افسران نیروی دریایی ارتش به بیان تفاوت ادیان توحیدی و غیر توحیدی پرداختند.
از جمله تألیفات و آثار قلمی امام خمینی کتاب ارجمند «لمحات الاصول» میباشد. لمحات الاصول، تقریر درسهای خارج اصول فقیه اصولی و مرجع جهانی و زعیم بزرگ شیعه، حضرت آیت الله بروجردی است. آیت الله بروجردی در سال ۱۲۹۲ ق متولد شد و از سال ۱۲۹۹ ق فراگیری علم را در مکتب خانه آغاز و در مدرسه پی گرفت و پس از طی این مرحله، در سن هفده سالگی به حوزه پرآوازه اصفهان در آن عصر هجرت کرد و به مدت ده سال در حوزه اصفهان با اتقان و جدیت به تحصیل و تدریس موفق بوده است و در بیست و شش سالگی هجرت به حوزه پرآوازه و ریشه دار نجف برایش مقدور و محقق شد تا مراتب عالی علمی خود را نزد بزرگترین اساتید عصر بگذراند.
امراء ارتش، پیشکسوتان هوانیروز و خلبانانِ رژه ۱۹ تیر ۵۸ قم با حضور در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) به تشریح عملیات رژه در حضور امام، و مرور خاطرات آن روز تاریخی پرداختند.در این نشست امیر سرتیپ تقی خانی(سخنگوی ارتش)، امیر فولادی، امیر سرتیپ خاموشی، امیر سرتیپ عابدی، امیر سرتیپ خلبان ژنده رزمی، تیمسار تابیده چی، امیر سرتیپ خلبان محمد زاده، حجت الاسلام والمسلمین باقری(مسول عقیدتی سیاسی هوانیروز) و جمعی دیگر از پیشکسوتان ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند. در این مراسم همچنین حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی کمساری(رئیس موسسه)، حجت الاسلام والمسلمین علی ملانوری(معاون پژوهشی)، عادلانی(معاون فرهنگی و هنری و ارتباطات)، دکتر داستانی (مدیر مرکز اسناد و آرشیو)، قاسمی(مدیرکل حوزه ریاست)، رضایی(سردبیر پرتال امام خمینی)، دکتر تقی زاده و فراهانی... حضور داشتند. گفتنی است عصر امروز نیز شرکت کنندگان در نشست، با حضور در حسینیه جماران با آرمان های امام راحل تجدید بیعت کردند.
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری با بیان اینکه امروز اساتید و دانشجویان ما نیز باید در مسیر شناخت نیاز جامعه و نقش آفرینی و رفع آنها حرکت کنند، افزود: رمز موفقیت دانشمندان بزرگ ما آن است که در قلوب جای گرفتند و امام خمینی(س) برجسته ترین دانشمند عصر ما بود که توانست با فتح قلوب، جامعه را به سمت تعالی سوق دهد.
همه پیروزی های ما مدیون وحدت و انسجام ملی است. مراد امام از وحدت، وحدت همه اقشار و اقوام و گروه ها است و معتقد است که همه این ها ید واحده هستند حول محور توحید و منافع ملی. همه این ها باید گرد هم بیایند و از کشور دفاع کنند. بحث دیگری هم مطرح است و آن اینکه وقتی امام بحث ملت را مطرح می کند، در واقع منظورش این است که ملت مجموعه ای هستند که در یک محدوده جغرافیایی جمع شدند و یک رنگ و بوی اعتقادی به خودشان گرفتند و یک نوع امت به حساب می آیند. چون امت یک مجموعه واحدی است که دارای آرمان های واحد و اهداف مشترکی هستند
ممکن است تعرض به زنها در خیابان و کوچه و بازار، از ناحیه منحرفین و مخالفین انقلاب باشد. از این جهت، کسی حق تعرض ندارد...
گویی آنان که بیرون از این مرزها هستند نسبت به کسانی که بر سر سفره انقلاب و نظام امام نشسته اند، درک درست و دقیق تری از حقیقت جمهوری اسلامی دارند و بر ضرورت حفظ و حراست از نماد و پرچم هویت آن اهتمام می ورزند.
امنیت ملی رابطه و همگرایی مستقیم و بی واسطه ای با استقلال ملی دارد / امنیت ملی هر کشوری منوط و معلولِ وجودِ استقلال ملی در آن کشور است
در پی درگذشت دکتر محبوبه وارسته متخصص داخلی بیمارستان امام خمینی (ره) خمین، مراسم بزرگداشتی به همت نمایندگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در خمین و دانشکده علوم پزشکی شهرستان خمین در سالن همایش های بیت تاریخی حضرت امام خمینی برگزار شد.
امام خمینی در 11 تیرماه سال 61 در پی شهادت آیت الله صدوقی، امام جمعه یزد، در محراب نماز جمعه، پیام تسلیتی را خطاب به ملت ایران صادر کردند. ایشان در این پیام از آیت الله صدوقی به عنوان فقیهی متعهد و فداکار اسلام نام بردند که در تمام صحنه های انقلاب حضور داشته و یار و مددکار گرفتاران و مستمندان بود.
قصد مچ گیری و اذیت کردن نباید در کار باشد، چرا که قرار است همه ما در کنار یکدیگر کشورمان را بسازیم و من مطمئنم این مسأله هم مورد رضایت روح امام و هم مورد نظر رهبر معظم انقلاب است. همه باید کمک کنند؛ در این راستا باید کسانی که تصدی امور را دارند عملکرد خود را بهبود ببخشند و کسانی که بیرون کار هستند نیز بهتر کمک و همدلی کنند تا ان شاء الله این مشکلات هم برطرف شود و کارنامه درخشان جمهوری اسلامی به خاطر موج اتفاقات سال های اخیر در کشور، بدنام نشود.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به اهمیت جایگاه گفت وگو و ضرورت تعامل میان ادیان و فرق و مذاهب مختلف بیان کرد: ایجاد مرز و خط کشی میان اهل تسنن و شیعیان امری ناصواب است. ما هیچ گاه دنبال ایجاد مرزبندی نبوده ایم. کارکرد و حضور دانشگاه ادیان و مذاهب نمونه و نشانه آشکار این موضوع است. چرا که همواره رسالت ما ایجاد گفت وگو، وفاق و همدلی میان ادیان و مذاهب است.
جمعی از شرکت کنندگان در اولین همایش «منادیان امت» با حضور در جماران از بخش های مختلف حسینیه، بیت و نگارستان امام خمینی بازدید کردند. اولین همایش «منادیان امت» در راستای استفاده از ظرفیت نخبگان اهل سنت برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی، ویژه ائمه جمعه استان سیستان و بلوچستان در تهران در حال برگزاری است. در این بازدید، حجت الاسلام والمسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب به ایراد سخنرانی پرداخت.
به همت پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی(وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)کتاب«اصطلاحات و مفاهیم بنیادین در عرفان اسلامی» به چاپ رسید
نویسنده کتاب سیمرغ سی مرغ در رونمایی از این کتاب، گفت: وقتی این «هیچ»ها را کنار هم می گذاریم می فهمیم که امام دارد به یک چیزی ارجاع می دهد و این همان ماحصل سلوک عرفانی است و ما نمی دانیم چه طور ممکن است. یعنی هنوز سؤال خود من این است که این «ما هیچیم» که به صورت رئالیست دارد بیان می شود و یعنی استعاری نیست، چه طور با چنین قیام عظیمی جمع می شود؟ ولی وقتی ارجاعات پر تکرار امام را می بینیم می فهمیم که این یک مفهومی دارد و ما باید آنها را پیگیری کنیم؛ که من چنین کاری کرده ام.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.