حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی عصر امروز(چهارشنبه ۳ اردیبهشت) برای تسلیت درگذشت پاپ فرانسیس، در سفارت واتیکان در تهران حضور یافت.
امام خمینی بر همه ارکان قانون مندی و قانون گرایی تأکید داشت، از این رو همواره تصویب قوانین، اجرای صحیح آنها، برابری در قبال قوانین و احترام به نهادهای قانون گذار را گوشزد می کرد. بر این اساس قانون و تبعیت از قانون نزد ایشان معنای خاص و جایگاه ویژه ای پیدا می کند و می توان آن را از اصول اندیشه های امام خمینی دانست.
حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی نوشت: در این قضیه دلخراش اما، مهسا امینی فقط قربانی تحجر نیست. این دختر بی گناه قربانی نفوذ دست های مرموزیست که کمر به هدم دین و انقلاب بسته اند.
اکنون راهپیمائی به طرف کربلا در ایام اربعین حسینی صورت می گیرد و چنان فراگیر شده است که به عنوان یکی از نماد های بزرگ و فاخر شیعه محسوب می شود، گرچه معتقدان سایر مذاهب نیز بعضا آن را ارج می نهند و در آن شرکت می کنند. مردم عراق از هر قشر و جایگاه اجتماعی _ سیاسی اهتمام به پذیرایی مناسب از زائران را دارند. این حرکت عظیم و مردمی برخاسته از عشق به حسین بن علی (ع) و یاران با وفای آن حضرت است و چنان در قلب علاقه مندان نفوذ کرده که هرگز گسستنی نیست.
پرتال امام خمینی (س): مراسم شب اربعین حسینی، در حرم مطهر امام خمینی (س) برگزار شد.
آیت الله سید حسن خمینی با اشاره به ماجرای حادثه برای «مهسا امینی»، خاطرنشان کرد: عدم برخورد بهنگام و قانونی، و عدم توقف روندهای معیوبی که هر از چندی موجب بروز حادثه می شود، بیم تکرار این قبیل فجایع را بالا می برد.
علاقه امام به اهل بیت(ع) در حد وصف ناشدنی است. امام عاشق آنها هستند؛ عاشقی که تا صدای «یاحسین» بلند می شود بی اختیار اشک می ریزد. امام با اینکه در برابر مصیبتها صابر هستند اما به مجرد اینکه یک روضه خوان بگوید «السلام علیک یا ابا عبدالله» قطرات اشک از دیدگانش سرازیر می شود.
قیام جهانی سالار شهیدان، حسین بن علی (علیه السلام) هرگز یک حرکت اعتراضی محدود به زمان و مکان نیست، بلکه معرّفی کامل برای مدل فکری-فرهنگی مکتب اسلام است. ضرورت اقامه حق و عدل و ستیز بی امان با سردمداران ظلم و جور از عمیق ترین تعالیم دین آسمانی اسلام و مکتب قرآن می باشد که...
مراسم سوگواری اربعین در حرم مطهر حضرت امام خمینی (س) جمعه ۲۵ شهریور برگزار می گردد.
کتاب «حاشیه بر رساله ارث ملا هاشم خراسانی» یکی از کتاب های فقه فتوائی امام خمینی است. ایشان پس از نگارش تعلیقه بر کتاب «وسیلة النجاة» سید اصفهانی از آنجایی که کتاب الارث آن کتاب تنها دربردارنده مسائل اولیه آن بوده؛ فتاوای خود در مبحث ارث را در حاشیه رساله ارث ملا هاشم خراسانی نگاشته است.
امام خمینی(س) از جمله پیامدهای ارزشمند رعایت قانون را، اتحاد و دوستی می دانند. از منظر ایشان، نظم و فرهنگ رعایت قانون، بسترساز یگانگی جامعه و ملل مسلمان می شود و اگر نظم و قانونی در جامعه نباشد، جامعه توحیدی نخواهد شد و به اهداف خود نخواهد رسید. ایشان رعایت قانون و نظم در همه زمینه ها را موجب برادری، برابری و اتحاد می دانند. حضرت امام(س) قانون حکومت اسلامی را سبب ساز اتحاد و برادری می دانند که هر کس بر اساس قانون، به حق خود خواهد رسد و به حق دیگری تجاوز نخواهد کرد. در اختلاف ها، محور می باید قانون باشد همچنان که در تزاحم منافع و اختلاف سلیقه ها، قانون راه نجات خواهد بود.
لبانه مشوح، وزیر فرهنگ سوریه، پس از بازدید از حسینیه جماران و بیت امام خمینی(س) گفت: مردم سوریه و ایران جدا نیستند و یک فرهنگ مشابه دارند. این ملت ها را جدا نبینیم به خاطر اینکه همه ما از یک فرهنگ هستیم و به یک خدا معتقدیم و همه نگاه ضد استعمارگرانه و ضد امپریالیسم را داریم.
مأموران امنیتی عراق خیابانی را که به منزل امام ختم می شد و همچنین کوچه ای را که منزل امام در آن بود به شدت کنترل می کردند. توسط یکی از فرنگیان به خبرنگاران اطلاع دادیم که در موقع ورود از مسیری حرکت کنند که تحت کنترل نیست؛ و قرار گذاشته شد که در کوچه ای از دورافتاده ترین کوچه های نجف با خبرنگاران ملاقات و از آنها خواسته شود که از درِ دیگر منزل امام که تقریباً آزاد بود وارد شوند.
امروزه وصیت نامه و مجموعه گفته ها و احکام صادره از امام خمینی به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در دسترس همگان قرار دارد و مسئولان جمهوری اسلامی و آنان که دل در گروی امام خمینی و اندیشه های ایشان دارند، اگر می خواهند از صراطِ مستقیمِ انقلاب منحرف نشوند، باید اندیشه ها و وصایای امام را نصب العین و مشعل راهنمای خود قرار دهند، همان گونه که رهبر انقلاب آیت الله خامنه ای نیز می گوید: «راه امام خمینی(س)، راه نجات این کشور، هم در آغاز انقلاب، هم در دوران حیات آن بزرگوار بود و هم امروز هست».
پیش آهنگی امام خمینی(س) در مبارزه با سینمای منحط و جایگزین شدن مفاهیمی چون آزادی خواهی، استقلال طلبی، مبارزات اسلامی، جهاد، جمهوری اسلامی، بجای عناصری نامتجانس با فرهنگِ انقلابی مانند بی بندوباری، انحطاط، خشونت ...شاکله این تغییر بزرگ را تشکیل می داد. تغییراتی که سه ویژگی مهم داشت: اول: عنصر ایمان دوم: هویت یابی سینمای ایران بر اساس دیدگاههای امام خمینی(س) سوم: نهادسازی.
امام خمینی پس از تبعید از ایران، به ترکیه، پسر ارشد خود، آیت الله مصطفی خمینی را وکیل خود در کلیه امور می نماید و پس از دستگیری آقا مصطفی این وکالت به آیت الله اشراقی محول می گردد. این انتخاب در شرایطی که رهبر تبعیدی نهضت اسلامی ، برادری بزرگتر و شاگردان و وابستگان دیگری هم داشت، یک نشانه مهم محسوب می شد و از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بود.
قانون و قانون گرایی، مبنا و زیر بنای اندیشه عرفانی، سیاسی و اجتماعی امام خمینی است / فضای احترام به قانون و حاکمیت به قانون در کشور ما متأسفانه متناسب با نظام جمهوری اسلامی ایران و آرمانها و اهداف امام خمینی نیست
امام خمینی یاران و همراهان ارجمند و ثابت قدمی داشت که در مراحل مختلف مبارزات نقش های ارزشمند و بعضاً کلیدی داشته اند و اکثر آنها از روحانیون و عالمان دین بوده اند. یارانی که بعضی در عرصه فکر و فرهنگ نقش برجسته و پیشتازی داشتند و بعضی درمیدان مبازات سیاسی در صف مقدم بودند و هزینه های زیادی دادند و بعضی از این یاران برجسته، عالمانی بودند که از موقعیت و جایگاه برجسته اجتماعی و نفوذ کلام در میان اقشار ملت برخوردار بوده اند. حضرت آیت الله سیداسدالله مدنی یکی از این عالمان مجاهد و فقیهان مبارزه بوده است.
آیت الله سید حسن خمینی تاکید کرد: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در چهارچوب مصالح کلان جمهوری اسلامی حرکت می کند. چون بزرگترین میراث امام «جمهوری اسلامی» است و به هیچ عنوان خدای ناکرده از مؤسسه رفتاری که به تقابل یا تضعیف ارزش ها و ارکان جمهوری اسلامی منتهی شود، دیده نشده و نباید از هیچ کدام کارهای آن بوی این مطلب استشمام شود.
هیچ شخصیتی در کشور به اندازه امام مورد توجه نیست؛ چه در بعد مثبت و چه در بعد تخریب و عنادی که دشمنان می کنند. ما باید در جریان اینها باشیم و برای مواجهه با این سؤالات، شبهات و تخریب ها پاسخ های مدونی را داشته باشیم و البته نباید رویکرد ما انفعالی باشد.
تفسیر پرتوی از قرآن که حاصل ۴۰ سال اُنس با قرآن طالقانی است، در ۶ جلد چاپ شده و شامل سوره حمد، بقره و آل عمران و ۲۲ آیه از سوره نساء، و جزء سی ام قرآن است. در جلد ششم به همت استاد سید محمد مهدی جعفری، حدود ۱۵۰ صفحه فرهنگ لغات و اصطلاحات آمده است.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.