سخنرانی در جمع اعضای ستاد جهاد سازندگی (مبارزه و جهاد در مکتب اسلام)
به مناسبت سالگرد شهادت شهید بهشتی
مظلومیت شهید بهشتی
ایشان را من بیست سال بیشتر می شناختم. مراتب فضل ایشان و مراتب تفکر ایشان و مراتب تعهد ایشان بر من معلوم بود. و آنچه که من راجع به ایشان متأثر هستم، شهادت ایشان در مقابل او ناچیز است و آن مظلومیت ایشان در این کشور بود. مخالفین انقلاب، افرادی [را] که بیشتر متعهدند، مؤثرتر در انقلاب اند، آنها را بیشتر مورد هدف قرار داده اند. ایشان مورد هدف اجانب و وابستگان به آنها در طول زندگی بود. تهمتها؛ تهمتهای ناگوار به ایشان می زدند! از آقای بهشتی اینها می خواستند موجود ستمکار دیکتاتور معرفی کنند
صحیفه امام، ج ۱۴، ص ۵۱۸
سخنرانی در جمع اعضای هیأت دولت (لزوم خدمت مسئولان به مردم)
وظایف مسوولین از دیدگاه امام خمینی
همراه نبودن مردم با حکومتهای دیکتاتور
من کراراً به آقایان عرض کرده ام و حالا هم باز تکرار می کنم که خدمتگزار باشید به این ملتی که آن دست های خیانتکار را قطع کرد و این امانت را به شما سپرد. شما الآن امانت بزرگی از دست این ملت تحویل گرفتید و مقتضای امانتداری این است که آن را به طور شایسته حفظ کنید و به طور شایسته به نسل آینده و دولت های آینده تحویل بدهید، و مادامی که اینطور باشید ملت پشت شماست، و مادامی که ملت همراه شما باشد هیچ آسیبی به شما و به کشور نمی رسد.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۷۸-۷۹
سخنرانی در جمع اعضای شوراهای محلی توزیع کالا در تهران (امتحان الهی)
هر چه هست از خداست؛ از خودتان باید شروع کنید.
تلاش برای استقلال کشور با انگیزۀ الهی
از خودتان باید شروع کنید. تمام خوف ها و ترسهایی که انسان دارد از دشمن برای این است که، خودش را می بیند. چنانچه دید که خدا هست در کار، برای خدا دارد کار می کند نمی ترسد، برای اینکه، مقدرات دست اوست. گمان نکنید که شما خودتان می توانید یک کاری انجام بدهید، شما آن هستید که اگر یک مگس بیاید آزارتان بدهد شب نمی توانید بخوابید، یا روز نمی توانید آرام بگیرید، اگر یک پشه در شب بیاید نمی گذارد شما آرام بگیرید. شما آن کس هستید که اگر یک عنکبوت بیاید، حمله به شما بکند می ترسید. شما آن کس هستید که اگر یک گنجشک از شما یک چیزی بردارد برود قدرت ندارید از او پس بگیرید. همه عجز است، همه فقر است، هر چی هست از اوست، از خداست.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۳۱۲
گزیده ای از مراسم سی و سومین سالگرد ارتحال امام در حرم امام خمینی (س)
مراسم سی و سومین سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی پس از دو سال وقفه ناخواسته (بواسطه فراگیری بیماری کرونا) در حرم مطهر بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (س) برگزار شد.
این مراسم با حضور مقامات لشکری و کشوری و مردم کشورمان از ۱۰ استان همجوار تهران برگزار شد.
سخنرانی در جمع کارکنان مؤسسه «اطلاعات»؛ (رسالت مطبوعات در نظام اسلامی)
سخنرانی امام خمینی
لزوم تصفیه عمومی در کشور
برادران عزیز، خواهران محترم که در این دستگاه مشغول خدمت هستید و بحمدالله آن گردانندگان کذایی متبدّل شدند به امثال آقای دعایی و دیگر اشخاص سالم و خدمتگزار، توجه کنید که راه را درست بروید و مستقیم و متعهد باشید و مصمم باشید که برای کشور خودتان خدمت کنید.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۱۵۹-۱۶۰
سید محمود دعایی از همراهان امام خمینی (س) در نجف بوده است، او از اعضای مجمع روحانیون مبارز است که از سال ۱۳۵۹ سرپرستی موسسه اطلاعات را به عهده دارد، دعایی همچنین سابقه عضویت در مجلس شورای اسلامی را نیز در کارنامه خود دارد. وی در ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ به دیار باقی شتافت.
به یاد یار سفر کرده
حضرت امام خمینی (س) در سن ۸۱ سالگی در تاریخ ۱۳ خرداد سال ۱۳۶۸ بر اثر ابتلا به سرطان معده از دنیا رفتند. پیکر ایشان در میان انبوهی از دوستداران و ملت پرشور و انقلابی ایران به خاک سپرده شد.
اشک یاران در فراق امام بزرگوار
در اشک زلال و بی ریا یارانت شعر و شور و عشق و ترانه ی همیشه دورانی / ای کوه های شکسته در غم امام ای بهار خزان زده از عشق امام ای خورشید فرو شده از عظمت هجرت روح الله .
میراث پدری / وصیت نامه سیاسی ـ الهی امام خمینی
ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی (س)
میراث پدری / فرازهایی از وصیت نامه سیاسی-الهی امام خمینی(س)
موضوع: لزوم وحدت میان حوزه و دانشگاه و پیوند دوستی با حوزه
توصیۀ اینجانب آن است که نسل حاضر و آینده غفلت نکنند و دانشگاهیان و جوانان برومند عزیز هر چه بیشتر با روحانیان و طلاب علوم اسلامی پیوند دوستی و تفاهم را محکمتر و استوارتر سازند و از نقشه ها و توطئه های دشمن غدار غافل نباشند و به مجرد آنکه فرد یا افرادی را دیدند که با گفتار و رفتار خود در صدد است بذر نفاق بین آنان افکند او را ارشاد و نصیحت نمایند؛ و اگر تأثیر نکرد از او روگردان شوند و او را به انزوا کشانند و نگذارند توطئه ریشه دواند که سرچشمه را به آسانی می توان گرفت.
صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۴۱۴
گوینده مژده لواسانی
در آئین افتتاح نمایشگاه
پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به نمایشگاه «حضور صد ساله خورشید»
یک قرن قبل، این مرد الهی هم زمان با تأسیس حوزه علمیه به برکت وجود مبارک آیت الله العظمی حائری(رضوان الله تعالی علیه) وارد حوزه قم شد. این حوزه سابقه یک قرنه دارد، گرچه قبل از این هم در قم حوزه بود و بزرگانی از اینجا برخاستند. سرّ اینکه مرحوم امام(رضوان الله تعالی علیه) در این یک قرن شکوفا شد و در این یک قرن کار چند قرن را انجام داد، چون هر بیانش «یک شبه ره صد ساله می رفت» هر قلمش «یک بیت از این قصیده به از صد رساله بود»؛ کاری که در طی بیش از ده قرن نشده بود به وسیله این مرد بزرگ الهی انجام شد، سرّش این است...
در آئین افتتاح نمایشگاه
فیلم دیدار یادگار گرانقدر امام، آیت الله سید حسن خمینی و آیت الله حسینی بوشهری از نمایشگاه دستاوردهای موسسه با عنوان «حضور صد ساله خورشید»
۷ خرداد ۱۴۰۱ شهر قم
حضور صد ساله خورشید
نمایشگاه آثار، تصاویر و دست آورد های موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) همزمان با صدمین سال ورود حضرت امام خمینی (س) به شهر مقدس قم و بزرگداشت سی و سومین سالگرد ارتحال پیر جماران.
مکان: مرکز همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی
سخنرانی در جمع اعضای شوراهای محلی توزیع کالا در تهران (امتحان الهی)
سخنانی از امام خمینی پیرامون نقش فرد فرد افراد در جامعه اسلامی
مسئولیت همگانی در خدمت به کشور و اصلاح امور
همه چیز دست خود شماست و مسئول خود شمایید. در رژیم سابق ملت می گفت خوب، من چه کنم، به دست من چیزی نیست، اگر سؤال می شد. امروز که همه چیز در دست خود شماهاست دیگر این عذر پذیرفته نیست که من چه کنم. هر کس در هر محلی که هست، آن کسی که در یک اداره ایستاده است و برای رفت و آمد مردم راه می دهد یا کارهای دیگر انجام می دهد، با آن کسی که در اداره روی صندلی نشسته است و مردم به او مراجعه می کنند و آن کسی که در جبهه دارد جنگ می کند، و آن کسی که در پشت جبهه هست و خدمت می کند، و آن بازاری که در بازار مشغول کسب و تجارت هست، و آن کارمند که در ادارات مشغول فعالیت هستند، و آن دهقان ها که در محل کشاورزی مشغول خدمت هستند، و آنهایی که در کارخانه ها مشغول فعالیت هستند، و تمام قشرهایی که در این کشور تصور بکنید، تمام اینها، از مقدرات این مملکت سؤال می کنند از شما...
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۳۰۸-۳۰۹
وصیت نامه سیاسی ـ الهی امام خمینی
قسمتی از وصیت امام خمینی که بعد از رحلتشان در مجلس خوانده شد پیرامون رسیدگی به محرومان.
و به همه در کوشش برای رفاه طبقات محروم وصیت می کنم که خیر دنیا و آخرت شماها رسیدگی به حال محرومان جامعه است که در طول تاریخ ستم شاهی و خان خانی در رنج و زحمت بوده اند. و چه نیکو است که طبقات تمکندار به طور داوطلب برای زاغه و چپرنشینان مسکن و رفاه تهیه کنند. و مطمئن باشند که خیر دنیا و آخرت در آن است. و از انصاف به دور است که یکی بی خانمان و یکی دارای آپارتمانها باشد.
صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۴۴۵
سخنرانی در جمع مسئولان کشور (تنفیذ حکم ریاست جمهوری آقای خامنه ای)
سخنان امام خمینی در باره خدمت به محرومان: همه باید به محرومان خدمت کنند
همه هم فکر و هم صدا قیام کنید و برای این مستضعفین و برای این ملت که به همۀ ما و به همۀ شما منت دارد و حق دارد، برای آنها خدمت کنید
صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۲۸۸
سخنرانی در جمع فرمانداران درباره ویژگی های سران حکومت اسلامی
توجه شما به طبقه ضعیف باید بیشتر باشد...
توجه مسئولان به ضعفا و مستمندان
من امیدوارم که همه تان سلامت و با سعادت باشید و همه مان و همه تان خدمتگزار به این مردم، خصوصاً به مستمندان، به ضعفا؛ عمده توجهتان به این طبقه باشد که این طبقه احتیاج دارند. اینطور نباشد که مثل رژیم سابق که یک دسته بالاها را برایشان همه چیز فراهم کردند، به علاوه که جیبهایشان را هم پُر کردند و فرستادند و یک دسته هم زاغه نشین اطراف تهران که الآن هم باز به همین طور هستند، اینها باید تبدّل پیدا کنند. باید فرق باشد ما بین دولتی که می گوید من اسلام هستم و دولت اسلامی هستم، با دولتهایی که طاغوتی هستند. یک فرقش هم این است که عنایت شما فرماندارها یا خدمتگزاران به خلق، به این طبقۀ ضعیف بیشتر باشد تا آن طبقۀ بالا. مبادا یکوقتی یک نفر آدمی که مثلاً متمکن است و چیزدار است با یک نفر آدم ضعیف، او را با آنکه آن یکی باید جلو باشد او را جلو بیندازید. من نمی گویم آن یکی را جلو بیندازید؛ می گویم عدالت باید باشد. البته در یک فرمانداری که به آن احتیاج دارند نمی تواند همه را یکدفعه بپذیرد؛ لکن روی عدالت باشد که آن آدمی که ضعیف است هم بپذیرید؛ آن یکی هم که غیرضعیف است او را هم بپذیرید.
صحیفه امام، ج ۹، ص ۱۲۳
سخنرانی در جمع بانوان جهاد دانشگاهی اصفهان (نقش بانوان در صحنه های مختلف)
جمع خوانی بانوان در حضور امام خمینی (س)
نقش بانوان در انقلاب و صحنه های مختلف کشور
بانوان محترم ایران در سرتاسر کشور یک عضو مفید و یک جمعیت متعهد معتقد هستند که به کشور خودشان خدمت می کنند و پشتوانه هستند از برای این کشور.
صحیفه امام، ج ۱۴، ص ۳۵۵
سخنرانی در جمع مسئولان نظام در عید سعید فطر (مصادیق و مراتب شکرگزاری)
سخنان امام خمینی به مناسبت عید فطر
تلاش برای اصلاح درون و باطن
امیدوارم که این عید سعید برای همۀ مسلمین عید به معنای واقعی باشد و برای ملت ایران برکات عید از جانب خدای تبارک و تعالی نازل شود.
صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۵۳
سخنرانی در جمع نمایندگان کشورهای اسلامی (ترسیمی از چهره نظام اسلامی ایران)
سخنانی از امام خمینی به مناسبت عید سعید فطر
بسم الله الرحمن الرحیم
بیان ویژگیهای انقلاب اسلامی
این عید سعید مبارک فطر را به همۀ مسلمین جهان و به شما آقایانی که در اینجا حاضر هستید، تبریک عرض می کنم. مبارک آن روزی است که تمام دولتهای اسلامی با ملتها با هم باشند و همه با هم، هم صدا و همه باهم، هم مقصد و اسلام را در همه جا زنده کنند و همۀ ممالک اسلامی متحد شوند تا اینکه دست ابرقدرتها را از ممالک خودشان قطع کنند.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۹۳
سخنرانی در جمع مسئولان وزارت کار و کارگران (اهمیت کار و کارگر)
سخنان امام خمینی به مناسبت سالگرد شهادت شهید مطهری
کم نظیر بودن خدمات شهید مطهری
منطبق است با سالروز وفات مرحوم مطهری ـ رحمه الله ـ من باید یک کلمه هم از آن به شما عرض کنم. مرحوم آقای مطهری یک فرد بود، جنبه های مختلف در او جمع شده بود و خدمتی که به نسل جوان و دیگران مرحوم مطهری کرده است، کم کسی کرده است. آثاری که از او هست، بی استثنا، همه آثارش خوب است. و من کسی، دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم بی استثنا آثارش خوب است. ایشان بی استثنا آثارش خوب است، انسانساز است؛ برای کشور خدمت کرده، در آن حال خفقان خدمتهای بزرگ کرده است این مرد عالیقدر. خداوند به حق رسول اکرم او را با رسول اکرم محشور بفرماید. و خداوند همۀ شهدای ما را ان شاءالله رحمت بفرماید.
صحیفه امام، ج ۱۶، ص ۲۴۲
پیام رادیو ـ تلویزیونی به ملت ایران در روز قدس (مبارزه با اشغالگران قدس)
روز قدس نماد مبارزه با ظالم و دفاع از مظلوم است
روز قدس، روز قیام مسلمانان علیه مفسدین
روز جمعه آخر ماه مبارک، که روز قدس است، همۀ ملتها قیام بکنند ـ همان که حالا همان تظاهرات، همان راهپیمایی ها را بکنند ـ این مقدمه می شود از برای اینکه ان شاءالله جلوی این مفسدین را ما بگیریم و کلک اینها از بلاد اسلام کنده بشود.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۷۸