ادبیات فاخر امام خمینی درباره آیت الله طالقانی از آن مرحوم شخصیتی استثنائی، جامع، عامل و دارای ابعاد گوناگون ترسیم می کند.
در گذشته در میان مقامات روحانی رسم بر این بود که تا سرحد امکان از بازگو کردن موضع گیریها و مخالفتها با مقامات دولتی در میان مردم خودداری می شد. گاهی ماهها میان مقامات دولتی و عالمان اسلامی نامه ها، تلگرامها و سخنانی رد و بدل می شد. و گاهی روحانیون تندترین و کوبنده ترین موضع گیریها را بر ضد خودکامگان به عمل می آوردند؛ لکن توده ها اصولاً از آن خبردار نمی شدند.
حضرت امام در تجلیل از شخصیت و مجاهدت این شهید فرمودند:در روز شهادت امام جواد- سلام الله علیه- یکی از فرزندان و تبار آن خانواده به شهادت رسید؛ شهید هاشمی نژاد که من از نزدیک با او آشنا بودم و خصال و تعهد آن شهید را لمس کرده بودم و مراتب فضل و مجاهدت آن بر اشخاصی که او را می شناسند پوشیده نیست.
مروری بر زندگینامه وفعالیت های آزاده سرافراز حجت الاسلام و المسلمین سید علی اکبر ابوترابی فرد
حجت الاسلام حاج سید علی اکبر ابوترابی فرد در سال ۱۳۱۸ در شهر قم در خانواده ای اهل علم متولد گردید. جد پدری سید علی اکبر، مرحوم آیت الله سید ابوتراب حسینی فرد، از علمای بزرگ شهرستان قزوین بود. جد مادری سید علی اکبر، آیت الله سید محمدباقر علوی قزوینی، از علمای بزرگ و مجتهدین بنام بود. سید علی اکبر ابوترابی در سن هفت سالگی جهت آموزش رسمی، پای به راه تحصیل گذاشت و پس از اخذ مدرک پایانی دوره ابتدایی، تحصیلات متوسطه خود را در رشته ریاضی ادامه داد و ...
به مناسبت سالروز ارتحال همسر رهبر کبیر انقلاب اسلامی
آنچه که زندگانی این بانوی نمونه را به مثابه الگویی برای دختران و زنان مسلمان، ممتاز می نماید صرفاً همسری و همراهی او با رهبر بزرگترین انقلاب معاصر نیست بلکه فضیلت ها، خصلت ها و واقعیت های فراوانی در مسیر زندگی قریب به یک قرن اوست که بازخوانی حقایق زندگی او را پندآموز دیگران می سازد
دکتر طباطبایی علاوه بر تلاش های علمی و دانشگاهی و تألیف و ترجمه آثار برجسته، در متن مبارزات و فعالیتهای سیاسی دانشجویان مسلمان ایرانی در اروپا بود. او در مسائل لبنان با دایی بزرگوارش امام موسی صدر و مبارزین ارتباط داشت. با اوج گرفتن انقلاب اسلامی مردم ایران و خویشاوندی وی با خاندان امام خمینی (س) و اعتماد و اطمینانی که معظم له به وی داشت، نقش او در ارتباط با انقلاب اسلامی پر رنگ تر و مؤثرتر شد. در دوازدهم بهمن ۱۳۵۷ه.ش. همراه امام خمینی(س) به ایران آمد.
معاونت سیاسی و اجتماعی وزارت کشور، معاونت سیاسی نخست وزیر، سخنگویی دولت، وزیر مشاور و سمت سرپرستی نخست وزیری دولت موقت از مسئولیتهایی است که وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی عهده دار شده است. او مجموعه خاطرات سیاسی اجتماعی خود را در پنج جلد تدوین کرده است و تا کنون سه جلد آن تا منتشر شده است.