محمدحسین فهمیده در اول اردیبهشت 1346 هجری خورشیدی در شهر قم دیده به جهان گشود، او در خانواده ای مذهبی پرورش یافت. دوره ابتدایی را در دبستان روحانی قم ، اول و دوم راهنمایی را در مدرسه حافظ قم سپری کرد، اما به دلیل انتقال به کرج، به مدرسه راهنمایی شهید محمد خیابانی این شهر رفت و این مقطع تحصیلی را نیز با موفقیت به پایان رساند.

وی از دید دوستان و اطرافیانش انسانی مهربان، شجاع و مومن بود که نماز اول وقت را با توجه به اینکه هنوز مکلف نشده بود، می خواند و خود را موظف به اجرای فرامین امام(س) می دانست و می گفت: ˈامام هر چه اراده کند، همان را انجام خواهم داد و من تسلیم او هستم.ˈ

با تشکیل بسیج به فرمان امام خمینی(س)، وی نیز به صف بسیجیان جان بر کف پیوست. همچنین با شرکت در آموزش‏های رزمی در تابستان، آمادگی کامل جسمی و رزمی را نیز پیدا کرد.

با شروع جنگ تحمیلی، پس از کسب اجازه از پدر و مادر برای حضور در جبهه جنگ، عازم جبهه‏ های جنوب شد؛ در روزهای نخستین ورود به جبهه، از حضور او در خط مقدم جلوگیری می شد، اما با اصرار و سماجت موفق شد تا خط مقدم جبهه پیش رود.

محمد حسین در روزهای نخستین ماه مهر زخمی شد و برای درمان به بیمارستان ماهشهر اعزام شد، اما پس از بهبودی و ترخیص از بیمارستان مجددا به جبهه بازگشت و به دفاع از کیان و مرزهای میهن پرداخت. با یورش نیروهای بعث عراق به خرمشهر، سنگر آنها محاصره و او توانست رزمنده ای زخمی را به پشت خط انتقال دهد.

وی در راه بازگشت، با مشاهده تانک های عراقی که در حال پیشروی بودند و قصد محاصره و قتل عام نیروهای خودی را داشتند، با بستن نارنجک به دور کمرش، به طرف تانک ها حرکت و در اثر اصابت تیر به پایش، بشدت مجروح شد، اما بدون کوچکترین تردیدی به مثابه پرنده ای سبکبال، خود را به تانک رساند و آن را منفجر ساخت و این گونه بود که محمدحسین سرباز کوچک سپاه اسلام در منطقه کوت شیخ و نزدیک ایستگاه راه آهن خرمشهر در هشتم آبان 1359 به شهادت رسید.

با انفجار این تانک بعثی ها وحشت زده عقب نشینی کردند. بدین ترتیب با شکستن حلقه محاصره دشمن و رسیدن نیروهای کمکی، آن منطقه از وجود متجاوزان پاکسازی شد.

پس از این واقعه، رادیو، ضمن قطع برنامه های عادی خود، ایثار و شهادت این نوجوانی سیزده ساله را اعلام کرد. پیکر پاک این شهید نوجوان در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد؛ تا میعادگاهی باشد برای تمام کسانی که در راه حفظ امنیت و دفاع از میهن خود جانفشانی می کنند.

هشتم آبان سالروز شهادت محمد حسین فهمیده، نماد شجاعت و غیرت به عنوان روز نوجوان و بسیج دانش آموزی نامگذاری شد؛ مجلس شورای اسلامی در سال 1375 به منظور گسترش فرهنگ بسیجی در میان دانش آموزان و تقویت بسیج دانش آموزی، ماده واحده ای را به تصویب رساند که به موجب آن وزارت آموزش و پرورش موظف به حمایت، پشتیبانی و تقویت و گسترش بسیج دانش آموزی شد.

با تصویب این قانون فعالیت ها و برنامه های بسیج دانش آموزی از قوام و استحکام بیشتری برخوردار شد. به گونه ای که در پایان سال تحصیلی 78-77 تعداد واحدهای مقاومت، پویندگان و پیشگامان بسیج دانش آموزی به بیش از22 هزار واحد در مدارس راهنمایی و متوسطه رسید و بیش از 5/2 میلیون نفر از دختران و پسران دانش آموز به عضویت بسیج دانش آموزی درآمدند.

متعاقب مصوبه مجلس شورای اسلامی و با پیگیری های به عمل آمده سطح تشکیلاتی بسیج دانش آموزی نیز به منظور فراهم کردن امکان موفقیت بیشتر در تحقق اهداف و مأموریت های محوله ارتقا یافت و در سال 1377 به عنوان سازمان بسیج دانش آموزی ادامه ماموریت داد.

امروز سازمان بسیج دانش آموزی با برخورداری از نیروهای مجرب در سطح مرکز، 28 رده استانی و بیش از 600 حوزه مقاومت بسیج دانش آموزی، در 26 هزار مدرسه راهنمائی و متوسطه کشور، واحدهای مقاومت بسیج دانش آموزی را گسترش داده است و تاکنون بیش از سه میلیون نفر از دانش آموزان دختر و پسر میهن اسلامی به عضویت در این تشکل دانش آموزی و نهاد برگرفته از متن ملت قهرمان ایران در آمده اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

. انتهای پیام /*