پرتال امام خمینی (س): شنیدن و مطالعه تاریخ از زبان و قلم تاریخ سازان، چنان شیرینی و لذتی دارد که در انواع دیگر تاریخ نگاری ها کمتر می توان آن را تجربه کرد. پدیده انقلاب اسلامی که در دهه های چهل و پنجاه شمسی و به دست میلیونها ایرانی و با رهبری امام خمینی(س) شکل گرفت و به پیروزی رسید رخدادی منحصر به فرد در تاریخ سرزمین ماست که سازندگانش هزاران هزار خاطره از فراز و فرود آن به حافظه سپرده اند و چنانچه آن خاطرات از سینه ها به صحیفه ها منتقل گردد، بخش بزرگی از تاریخ انقلاب اسلامی متولد شده است. تاریخی که شنیدنش پندآموز است و عبرت انگیز.
معاونت پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) با اعتقاد به پایه گذاری تاریخ نویسی انقلاب اسلامی بر دیده ها و شنیده های واقعی حاضران و ناظرانی که بار عظیم انقلاب را بر دوش کشیده اند و دشواریها و ناملایمات جانفرسایی را در راه پیروزی آن بر جان خریدند، ضبط و ثبت خاطرات این تاریخ سازان را در شمار برنامه های اصلی خود گنجانده و بر آن است تا پس از تنظیم و تدوین آنها، با رعایت اصول علمی و امانتداری و بدون هیچ گونه داوری خیل عظیم مخاطبان در زمان حال و آینده را از جزئیات این بخش از تاریخ ایران بهره مند گرداند.
هنر انقلاب اسلامی در راستای دور نمودن بشر از بداخلاقی، ظلم و بی عدالتی عرضه کننده حرفها و ایده های نو و ناب است. در شاخص انقلاب اسلامی هنر پیوند دهنده انسان به عنوان گل بوستان آفرینش با دین و اخلاق و معنویت است. اشاعه هنر پاک گسترش فرهنگ ناب خلق آثار ماندگار انعکاس رشادت ها و دستاوردهای یک ملت بزرگ در مبارزه با حکومت ستمشاهی ترسیم و تصویر حماسه دفاع مقدس از جمله رسالت های به انجام رسیده هنر و هنرمند تر از انقلاب اسلامی بوده است. در دوران مبارزه علیه حکومت ستمشاهی به رهبری حضرت امام خمینی (س)، هنرمندان عرصه های مختلف ادبیات شعر ، موسیقی، سینما و سایر شقوق هنر همپای ملت مبارز کشورمان با خلق آثار ماندگار ضمن به تصویر کشیدن لحظه لحظه حماسه و ایثار و مجاهدت مردم سلحشور ایران تلاش دشمنان را در تخریب چهره انقلاب اسلامی به ناکامی و شکست کشاندند.
اثر پیش رو از خاطرات ارزشمند شش تن از هنرمندان بنام و ماندگار کشورمان شکل گرفته که با بیان خاطرات خود تصویری از تاریخ پرفراز و نشیب معاصر کشورمان پیش روی خوانندگان محترم گشوده اند و خواننده علاقه مند از این رهگذر می تواند با حال و هوای دوران نهضت اسلامی و پس از پیروزی انقلاب در میان اهالی هنر آشنا گردد.
استاد پرویز خرسند، نخستین سردبیر هفتهنامه سروش و صاحب بیش از ۱۰ اثر ادبی، استاد احمدعلی راغب خالق سرودهای انقلابی چون « «معلم شهید» (در رثای علی شریعتی)، «بابا خون داد»، «خیر مقدم»، «نغمه اتحاد»، در ایام پیش از انقلاب و سروده هایی چون «خوش آمدی امام ما»، «بانگ آزادی» (الله اکبر، خمینی رهبر)، «شهید مفتح»، «شهید مطهر»، «آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو»، «راه رجا»، «نغمه توحید»، «نغمه اتحاد»، «بابا خون داد»، «همشاگردی سلام» و … آثار پس از انقلاب ایشان است. از استاد راغب ملقب به «مرد هزار آهنگ»، مطابق با آمار موجود در آرشیوهای صداو سیما بالغ بر "هزار و چهارصد" قطعه موسیقی به ثبت رسیده است که برخی از مشهورترین آنها «این پیروزی خجسته باد» پیرامون فتح خرمشهر، «ظفر مبارک»، «جنگ، جنگ تا پیروزی»، «خدایا خدایا تا انقلاب مهدی خمینی را نگهدار» میباشد.
استاد حسن ریاحی صاحب بیش از ۵۰ قطعه موسیقی بی کلام و تصنیف است که از جمله آنها میتوان به قطعه معروف «آب زنید راه را»، «الله مولانا علی» و نیز ساخت سرود جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد. حسن ریاحی علاوه بر فعالیتهای هنری، مدیریتهای مرکز تحقیقات گروه موسیقی صدا و سیما، گروه موسیقی دانشکده صدا و سیما و دانشگاه آزاد اسلامی، مدیرکلی موسیقی صدا و سیما را در کارنامه کاری خود دارد. وی همچنین عضویت در شورای عالی موسیقی صدا و سیما، شورای عالی موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دورههای مختلف، هیئت مدیره خانه موسیقی و نیز دبیری چندین دوره جشنواره موسیقی فجر را هم در سوابق خود دارد.
استاد حسین آقا ممتحنی مشهور به حمید سبزواری دارای نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر، دارای مدال درجه یک هنر در رشته ادبیات و اولین شاعری بود که کتاب شعرش با عنوان "سرود درد" در سال ۱۳۷۵ کتاب سال شناخته شد. از این ایشان آثار برجسته ای برجای مانده است که از جمله مهمترین آنها شعر «"آمریکا، آمریکا، مرگ به نیرنگ تو" بود.
استاد محمد گلریز، هنرمند برجسته انقلابی و خواننده آثار ماندگار در زمینه ادبیات و فرهنگ موسیقی ایران و انقلاب، با اجرای اثر جاودانه «بانگ آزادی» شناخته میشود.
استاد گلریز، همچنین سرودهایی همچون ای شهید مطهر، رفتند یاران، خجسته باد این پیروزی و ای شهیدان خدایی نامتان پاینده باد را اجرا کرد. همچنین، ایشان به مناسبت رحلت حضرت امام خمینی (س)، قطعهای با عنوان «دریغا» را که با آهنگسازی محمدعلی شکوهی خلق شده بود، اجرا نمود.
استاد حسن سلطانی حسن سلطانی مجری نامآشنای برنامههای مذهبی و فرهنگی تلویزیون، مجری برجسته و گوینده ارشد با سابقهای درخشان، مسئولیت اجرای مجموعهای از برنامههای گفتوگو محور سیاسی نظیر ۴۵ دقیقه، تا انتها و دو نیم ساعت (در شبکه خبر) را برعهده داشته است. همچنین، گویندگی اخبار مشروح شبکههای ۲، خبر و جامجم و مدیریت گویندگان شبکه خبر بخشی از کارنامه حرفهای او محسوب میشود. در حوزه رادیویی نیز اجرای برنامههایی همچون در انتهای شب و تا به سرچشمه نور (دهه ۱۳۶۰) از تجربیات او بوده و نقشی پررنگ در ارائه برنامههای معارفی نظیر اجرای زنده مصباح (شبکه ۳) و برنامه حسینیه (شبکه جامجم) داشته است.
کتاب آیههای هنر متعهد (۱)، مجموعهای از خاطرات استادانی چون پرویز خرسند، احمدعلی راغب، حسن ریاحی، حمید سبزواری، حسن سلطانی و محمد گلریز است. این اثر در ۵۵۷ صفحه با قطع وزیری نگاشته شده و نثر آن به قلم دکتر احسان تقیزاده سالاری به رشته تحریر درآمده. چاپ این کتاب نیز به همت مؤسسه چاپ و نشر عروج انجام گرفته است.
.
انتهای پیام /*