پرتال امام خمینی(س): ایرج صفاتی دزفولی در خاطرات خود که در دست انتشار، توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) است، نقل می کند: بنی‌صدر آقای دکتر «نمازی»را به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی و آقای «کاظم‌پور اردبیلی» را نیز به ­عنوان وزیر بازرگانی به مجلس معرفی کرد و مجلس به این دو وزیر رأی اعتماد داد. ولی بر سر معرفی وزیر خارجه اختلاف باقی ماند. در این خصوص مجلس مصوبه‌ای گذراند که در صورت استنکاف رئیس‌جمهور از معرفی وزیر، نخست‌وزیر می‌تواند برای آن سرپرست انتخاب نماید. شهید رجایی با استفاده از این مصوبه، آقای «مهندس موسوی» را به ­عنوان سرپرست وازرت امورخارجه منصوب کردند. ایشان تا عزل بنی‌صدر در این سمت بودند. البته کشمکش زیادی بر سر این مصوبه بین مجلس و بنی‌صدر شد. او می‌گفت: «این خلاف قانون اساسی است.» این مطالب در روزنامه‌ها منعکس شد. در سالروز درگذشت دکتر «محمّد مصدق» بنی‌صدر در روز ۱۴ اسفند ۱۳۵۹با حمایت سازمان مجاهدین خلق در دانشگاه تهران میتینگی برگزار کرد. در این جلسه او با صحبت‌های تفرقه‌افکنانه موجب گردید تا بین مردم و مجاهدین درگیری به ­وجود آید.

در آن روز جوانانی که با ریش و اورکت بودند به­ شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و مصدوم شدند. در این جلسه مجاهدین خلق در حضور بنی‌صدر به حزب جمهوری اسلامی و به­ویژه علیه شهید بهشتی شعارهای تندی دادند. شعار مردمی که در دانشگاه تهران و بیرون از آن مطرح بود، این بود: «سپهسالار پینوشه، ایران شیلی نمی‌شه». این شعار را افراد حزب‌اللهی و مردمی که آمده بودند بیرون دانشگاه علیه بنی‌صدر سر می‌دادند. آیت‌الله  «موسوی اردبیلی»، رئیس دیوانعالی کشور، نیز اعلام کرد به شکایت کسانی که مورد ضرب و شتم و اهانت قرار گرفته‌اند رسیدگی می‌شود. خلاصه اینکه تا آن زمان بنی‌صدر تا این حد دشمنی و کینه­ی خود را نسبت به مردم متدین و روحانیت ظاهر نکرده بود. لذا وقایع به­ وجود آمده در آن روز زمینه ­ی سقوط بنی‌صدر را فراهم و آن را تسریع کرد.

* منبع: کتاب مسافر وادی عشق، خاطرات ایرج صفاتی دزفولی صص: ۲۲۳-۲۲۴ 

حسین نمازی متولد سال ۱۳۲۳ در شیراز است. وی در دولت‌های محمدعلی رجایی، محمدجواد باهنر، کابینه موقت محمدرضا مهدوی کنی، دولت اول میرحسین موسوی و دولت اول محمد خاتمی وزیر امور اقتصادی و دارایی بوده ‌است.

حسین کاظم‌پور اردبیلی متولد ۲۲ مهر ۱۳۳۱ در تهران، سیاستمدار، دیپلمات و مدیر اجرایی ایرانی بود. وی از نجات‌یافتگان بمب‌گذاری دفتر حزب جمهوری اسلامی در تاریخ ۷ تیر ۱۳۶۰ بود. کاظم‌پور اردبیلی به عنوان نماینده ایران در هیئت عامل اوپک فعالیت می‌کرد و در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ درگذشت.

. انتهای پیام /*