مسلمانان باید با اهداف امام در برپایی انقلاب آشنا شوند

 (مصاحبه با سمیر رحال از هیأت  علمای بیروت)

 

 حضور: جنابعالی که از سوی هیأت علمای لبنان به ایران آمده اید بفرمایید این هیأت چه ارتباطی با امام خمینی و اندیشه های ایشان دارد؟

آقای سمیر رحال: هیأت علمای بیروت سابقه ای بیست ساله دارد. از زمان تأسیس این هیأت، ارتباط با ایران شروع شد. ما از طریق رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فعالیتهای زیادی شرکت داشتیم. در تظاهرات مربوط به ایران در مسائل مختلف حضور یافتیم. ما از مدتها قبل با حضرت امام ارتباط بر قرار کردیم و اطمینان داریم که ایشان عالمی بزرگ بود و اسلام حقیقی را در میان مسلمانان منتشر کرد. امام توانست اسلام مبارز و ظلم ستیز را در زمان مناسب ظاهر کند و از آن زمان رئیس مسلمانان شدند. در مقابل ما نیز ارشادات ایشان را پذیرفتیم زیرا یقین یافتیم که او از علمای بزرگ اسلام است.

مسلمانان – بویژه شیعیان لبنان- از زمان برپایی انقلاب اسلامی ایران با شخصیت امام خمینی آشنا شدند. من خودم از طریق مطالعه آثار و ارشادات و آموزه های ایشان در زمان حیاتشان با شخصیت ایشان آشنا شدم. زمانی که امام ، انقلاب خود را شروع کردند با او همراهی کردیم زیرا اطمینان پیدا کردیم که ایشان قصد دارند اسلام را به طور جامع و کامل اجرا کنند نه فقط در بعضی زمینه های محدود و مشخص. امام ، انقلاب و دولت اسلامی را عامل اجرای کامل اسلام و پیاده کردن احکام اسلام می دانستند. سخنان او و ادله او بیانگر اهداف انقلاب بود. مسلمانان باید با اهداف امام در برپایی انقلاب آشنا شوند و از نقش انقلاب اسلامی خوشحال باشند. تاریخ ثابت کرده است که پیروزی و تداوم هر انقلابی در گرو آگاهی و همکاری مردمی بوده است. مردم لبنان هم از زمانی که پاسداران کشور ایران به دستور امام به لبنان اعزام شدند با امام خمینی و انقلاب اسلامی آشنایی بیشتری پیدا کردند. ما هر سال در کشور خود با برگزاری مراسم عزاداری، یاد ایشان را گرامی می داریم و از نقش بارز و مهم ایشان قدر دانی و شکر گزاری می کنیم. امسال اولین بار است که من برای شرکت در برگزاری این مراسم به ایران سفر کرده ام.

 حضور: کدامیک از کتابهای امام خمینی را مطالعه کرده اید؟

سمیر رحال: تعدادی از کتابهای ایشان را مطالعه کرده ام از جمله حکومت اسلامی و کتب فقهی که در نجف تألیف کردند مانند المکاسب، کتابهای اصولی، اخلاقی، حدیثی مثل چهل حدیث و غیره. امام از عرفای مشهور ایران و جهان هستند و از بزرگان اندیشه های فکری و سیاسی بودند.

 حضور: به نظر شما مهمترین اهداف نهضت امام خمینی چیست؟

سمیر رحال: امام خمینی قبل از اعزام نیروهای سپاهی ایران به لبنان اهداف انقلاب را بیان کردند و مشخص کردند که این اهداف فقط مخصوص ایران نیست بلکه متعلق به همه مسلمانان است. امام اعتقاد داشتند که همه مردم جهان باید در برابر مستکبران بپا خیزند. در واقع از منظر ایشان انقلاب ایران مقدمه آزاد سازی تمام کشورهای مستضعف از تحت سیطره استعمارگران است. دقیق یادم نیست که ابتدای انقلاب یا پیش از آن بود که تأکید کردند در ابتدا باید ایران و سپس فلسطین آزاد شود. امام همیشه خواستار مبارزه با اسرائیل و آمریکا یا شیطان بزرگ بودند و تغییر نظام شاهنشاهی را در این راستا امری ضروری دانستند. امام مردم را تشویق می کردند تا نقاط قوت و ضعف دشمنان اسلام را بشناسند. از نظر ایشان زمانی می توان اسرائیل را نابود ساخت که آن را شناخته باشیم.

 حضور: اشاره کردید که پیروزی انقلاب، مستلزم همکاری مردمی است. انقلاب اسلامی ایران نیز با همگامی و اتحاد مردم ایران زیر پرچم اسلام و با رهبری قدرتمند و الهی امام خمینی حاصل شد. طبعاً چنین الگویی در سطح مسلمانان جهان- خصوصاً برای آزادی فلسطین- وقتی قابل اجراست که مسلمانان متحد باشند. در تمامی مراسم اسلامی نیز بر وحدت مسلمانان تأکید می شود. تمامی متفکرین جهان اسلام که ما می شناسیم یا به عنوان مهمان به ایران می آیند بر این مسأله تأکید دارند ولی متأسفانه تا کنون مسلمانان نتوانسته اند به اتحاد مطلوب دست یابند. واقعاً به نظر شما مشکل کار کجاست و راه حل چیست؟

سمیر رحال: به نظر من مشکل اساسی، رژیمهای موجود هستند که از هرگونه فعالیت مردمی برای حل مسأله فلسطین جلوگیری می کنند. روشن است، آنها دوست آمریکا هستند. دولتهای اسلامی از امکانات مالی و اقتصادی و انسانی زیادی برخوردار هستند ولی مانع بزرگ اتحاد آنان رژیمهای حاکم کشورهای اسلامی است. بنابراین راهکار اساسی ، تبدیل این رژیمها به رژیمهای اسلامی و مردمی است که بخواهند اسرائیل را نابود کنند. راهکار دیگر اتحاد خود مردم کشورهای اسلامی است، چه شیعه و چه سنی. مردم این کشورها برای رسیدن به اتحاد باید خیلی تلاش کنند چون از طرف دیگر دشمن هم دائماً در حال تفرقه اندازی است.

 حضور: به نظر شما تفاوت انقلاب اسلامی ایران با سایر نهضتهای اسلامی در چیست؟

سمیر رحال: تفاوت انقلاب ایران با سایر نهضتهای اسلامی در آن است که این انقلاب تبدیل به حکومتی اسلامی و پیروزمند شد. حکومتی که دارای قدرت زیاد و علی الخصوص انسجام میان مردم و رهبران بود. این نهضت از حمایتهای گستردۀ مردمی برخوردار بود. البته می توان بجای استفاده از کلمه وحدت و انسجام میان مردم و رهبران از کلمه اعتماد استفاده کرد. مردم ایران به رهبر خود اعتماد داشتند. برخلاف کشورهای دیگر. تا وقتی میان مردم و رهبران اعتماد برقرار نباشد هیچ نهضتی فایده ندارد. انقلاب اسلامی ایران به خاطر این ویژگی از سایر نهضتها متمایز باقی خواهد ماند. این انقلاب ان شاء الله همچنان پیروزمند تداوم خواهد داشت.

 حضور: علت اصلی دشمنی های همه جانبه آمریکا با ایران چه چیزی است؟

سمیر رحال: آمریکا قصد دارد بر همه کشورها سیطره یابد و تنها قدرت مسلط جهان باشد. این هدف اصلی سیاست آمریکاست که آن را از طرق مختلف پیگیری می کند. مثلاً در زمینه فرهنگی با برنامه جهانی سازی می خواهد هر قدرت فرهنگی دیگر را کنار بزند. هر قدرتی که امکان خطری برای آمریکا داشته باشد در این برنامه ، هدف مبارزه است. در این رابطه هیچ کشوری یارای مقاومت نداشته است بجز ایران. به خاطر همین آمریکا توطئه ها و دسیسه چینی های خود را در ایران افزایش می دهد. در مقابل ایران نیز بر قدرت خود می افزاید. هرچه ایران قدرتمندتر باشد آمریکا از اهداف خود دورتر می شود. این است که آمریکا بیش از پیش ایران را از هر جهت تحت فشار قرار می دهد.

 حضور: شما که در منطقه و نزدیک مرز اسرائیل زندگی و فعالیت دارید نحوه کمکهای مسلمانان بویژه ایران را در حل مشکل فلسطین و آزادی سرزمینهای اسلامی چگونه می بینید؟

سمیر رحال: در حال حاضر هیچ کشوری به غیر از ایران برای آزادی لبنان و فلسطین به حرف خود عمل نکرده است. ایران در عرصه نظر و عمل از آزادی کشورهای اسلامی خصوصاً لبنان و فلسطین دفاع کرده است. ما بارها شنیده ایم که مسئولان کشورهای عربی و اسلامی طی سخنرانی هایشان نسبت به مسأله فلسطین و لبنان تظاهر به ناراحتی و همدلی کرده اند ولی فقط به ارسال بعضی کمکهای مادی اکتفا می کنند. مشکل ما کمکهای مادی نیست. مسأله فراتر از این حرفهاست. ولی ایران علاوه بر کمکهای خوب مادی از رهگذر مواضع استراتژیک به حل مسأله فلسطین کمک زیادی می کند. ایران از طریق آموزش دادن نیروها، موضعگیری سیاسی، ارسال کمکهای مادی و معنوی به فلسطین یاری می رساند. از خداوند منّان مسألت دارم که این نعمت یعنی کشور ایران را برای اسلام حفظ فرماید و بر اقدامات اسلامی انسانی آنان تداوم بخشد.

 حضور: وضعیت امروز جهان اسلام و مسلمانان را چگونه می بینید؟

سمیر رحال: به نظر من بزرگترین مشکل کشورهای اسلامی این است که آنان از توانایی های فراوان خود استفاده نمی کنند. آنها قدرت و امکانات زیادی دارنــــد ولی نمی دانند کجا و چگونه از آن در جهت منافع و اهداف خود استفاده نمایند. دین حنیف ، قدرت زیادی به مسلمانان بخشیده تا در مقابل دشمنان خود بایستند ولی کسانی که جلوی این قدرت را و جلوی دستیابی ملت را برای وصول به حقـــوق طبیــعی شان می گیرند در واقع همپیمانان آمریکا هستند. البته فلسطین در هیج صورتی نباید از حق خود چشم پوشی کند. آنها باید ارزشهای اسلامی خود را گسترش دهند و برای وصول به این هدف باید تلاش زیادی مبذول دارند.

 حضور: در باره تبلیغات سیاه مستکبران علیه اسلام چه دیدگاهی دارید؟

سمیر رحال: برابر گزارشها و آمار و ارقام ، گروهها و ادیان دیگر در برابر قدرتمند شدن اسلام، دسیسه چینی روز افزون دارند و حملات خود را علیه اسلام شدت بخشیده اند. برخی از کشورهای اروپایی از گسترش اسلام در کشورهای خود بیمناکند و به همین دلیل بر دامنه تبلیغات خود علیه اسلام وسعت داده اند. ولی عملاً این تبلیغات آنقدرها اثر گذار نخواهد بود. ما به این نوید الهی در باره اعتلای روز افزون اسلام متکی هستیم که " لیظهره علی الدین کله و لو کره المشرکون"

 حضور: به عنوان آخرین پرسش چنانچه خودتان سخنی دارید بیان بفرمایید.

سمیر رحال: ما از کشورهای اسلامی می خواهیم به همبستگی خود در دفاع از دین ادامه دهند. ما از آنها می خواهیم ارزشهای والای دینی و مقدسات دین مبین اسلام را ارج نهاده و از مسأله فلسطین حمایت واقعی و دائمی داشته باشند. فلسطین فقط محدود به فلسطینیان نیست، مسأله جهان اسلام است و هر گونه اهمال و سستی نسبت به آن صحیح نیست. از علمای دینی کشورها می خواهیم با ایجاد عشق و محبت میان ملتهای اسلامی ، وحدت را فراگیر کنند و گسترۀ آن را قوت بخشند و به مسئولان اجازه ندهند که در زمینه وحدت میان مسلمین کارشکنی کنند. یهودیان برای تضعیف میان مسلمانان- چه شیعه و چه سنی- از سلاح تفرق استفاده می نند. بنابراین مسلمانان باید هوشیار باشند و از هر چیزی که اسباب تفرقه می شود بپرهیزند. خداوند تعالی میان ما مسلمانان پیمان اخوت بر قرار کرده است و هرگز نباید عهد شکنی کنیم.

 

 

 منبع: حضور، ش 68، ص 179.

. انتهای پیام /*