حضرت زینب- سلام الله علیها- قسم می خورد که ما رَایْنا الّا جَمیلًا؛ رفتن یک انسان کامل، شهادت یک انسان کامل در نظر اولیای خدا جمیل است
صحیفه امام، ج20، ص: 204
مشکل عمده مسلمین همان دوری از اسلام و قرآن است
پیام من این است که با دارا بودن تمام امکانات و با جمعیت عظیمی که مسلمین دارند و با ممالک کثیری که تحت سلطه و قدرت آنهاست، آنها با هم اتحاد کنند.
فداکاری سید الشهدا- سلام اللّه علیه- است که اسلام را برای ما زنده نگه داشته است
صحیفه امام، ج15، ص: 330
ولیّ اعظم، به حقیقت قرآن می رسد در ماه مبارک و شب قدر...
همه ما باید این دشمنی را نهی کنیم، و وحدت اسلامی را شعارمان کنیم. با وحدت، و بودن زیر پرچم «لا اله الااللّه» پیروز می شویم.
صحیفه امام، ج7، ص: 187
ما با سینما مخالف نیستیم، ما با مرکز فحشا مخالفیم. ما با رادیو مخالف نیستیم، ما با فحشا مخالفیم. ما با تلویزیون مخالف نیستیم، ما با آن چیزی که در خدمت اجانب برای عقب نگه داشتن جوانان ما و از دست دادن نیروی انسانی ماست، با آن مخالف هستیم.
مطبوعات، سینما، تلویزیون، رادیو، مجله ها، همۀ اینها، برای خدمت به یک کشور است. اینها باید در خدمت باشند، نه اینکه هر کس پا شود یک مجله ای درست کند، هر چه دلش بخواهد در آن باشد و هر عکسی بهتر مشتری داشته باشد توی آن بیندازد. عکسهای مهیِّج، عکسهای مهوِّع در آن بیندازد که مشتریهایش زیاد بشود! آن وقت اسمش "مطبوعات" است و، عرض می کنم، صاحب قلم است و آزادی هم می خواهد! باید دید تو چه می کنی. چه خدمتی داری به این مملکت می کنی. با قلمت داری چه می کنی. با قلمت بچه های ما را داری به باد فنا می دهی، یا تربیت می کنی.
نکند که خدای نخواسته از من و شما و سایر دوستان ما و سایر دوستان امام زمان ـ سلام الله علیه ـ یک وقت چیزی صادر بشود که موجب افسردگی امام زمان ـ سلام اللّه علیه ـ بشود.
ما را همچو ترساندند، همچو با تبلیغات خودشان ماها را ترساندند که از خودمان می ترسیدیم، به خودمان اعتماد نداشتیم.
صحیفه امام، ج7، ص 57
آیین انقلاب اسلامی، گزیده ای از اندیشه و آرای امام خمینی «س»، ج1، ص 208
امام خمینی از نادر افرادی بود که مکتب انبیا را به درستی می شناخت و به تمامی زوایای آن آشنایی کامل داشت. از اوج عرفان و معرفت الهی انبیا تا برهانی ترین استدلالها و براهین فلسفی برگرفته از تعالیم آنها و به ژرفای فقه و اصول و ریزترین احکام و مبانی شرعی آشنایی داشت. از میان مجموعه ابعاد شخصیتی حضرت امام یکی از برجسته ترین وجوهی که ایشان را از سایر علما و متفکران جهان اسلام ممتاز می کند، نگرشی است که به تاریخ داشته و برداشتی است که از حیات و قیام انبیا و اولیای معصوم دارند.
خدا را در نظر بگیرید ای گویندگان، ای نویسندگان، ای کارکنان مملکت، ای کارمندان اداری و غیر اداری، و کشاورز و همه! خدا را در نظر بگیرید، خدا حاضر است همه جا. زبان شما در محضر خداست. چشم شما در محضر خداست. همۀ قوای شما در محضر خداست. در محضر خدا خدا را معصیت نکنید. امروز در کشور ما؛ بزرگتر معصیت؛ ایجاد اختلاف است؛ ایجاد نفاق است. بزرگترین رحمت برای ما و تکلیف برای ما ایجاد آرامش است و ایجاد رفاه است.
صحیفه امام؛ ج ۱۴، ص ۱۴۹
چیزی که من می خواهم عرض کنم، راجع به یک فقره از این خطبه ای است که رسول اکرم در ماه رمضان فرموده اند. یک جمله از او این است که خداوند شماها را مهمان کرده است، دعوت کرده است شما را به ضیافت، شماها در ماه مبارک مهمان خدا هستید؛ مهماندار خداست و مخلوق مهمان او است.
صحیفه امام؛ ج 21، ص 44
امام امّت و عصارۀ خلقت، وارث نبوّت، ولی عصر ـ عجّل الله تعالی فرجه الشّریف_ [است].
صحیفه امام؛ ج 9، ص 24
انگیزه بعثت این است که ما را از این طغیانها نجات دهد و ما تزکیه کنیم خودمان را...
صحیفه امام، ج14، ص 390
آیین انقلاب اسلامی، گزیده ای از اندیشه و آرای امام خمینی «س»، ج1، ص 75
این احتیاجِ به دشمن؛ تلخ ترین چیزهایی است که در ذایقه انسان باید باشد.
باید با وحدت کلمه، با اسلام، با ایمان، از این نهضت تا اینجا که آمده اید، از اینجا به بعد هم جلو بروید. باید همه ریشه های استبداد و ریشه ای استعمار را از این مملکت بکَنید...