عناوین مطالب اجتماعی

محدودیت مجازات دنیایی

محدودیت مجازات دنیایی

کسی که یک نفر را بکشد، یک جان را از بین ببرد، جان او هم به اندازه اوست ... او [را] به اندازه یک نفر که کشته شد ما قصاص می توانیم بکنیم.

دنیا محل گذر

دنیا محل گذر

اگر توانستیم که از این صراط به طور سلامت عبور بکنیم، سعادتمندیم

معاد

معاد

این دنیا دنیایی است که عبور از آن باید بکنیم ما

اقتصاد

اقتصاد

و یکی از مسائل بسیار مهمی که به عهده علما و فقها و روحانیت است، مقابله جدی با دو فرهنگ ظالمانه و منحط اقتصادی شرق و غرب و مبارزه با سیاستهای اقتصاد سرمایه داری و اشتراکی در جامعه است‏... صحیفه امام؛ ج20، ص 339

محرومان ولی نعمت ما هستند

محرومان ولی نعمت ما هستند

مستضعفان و محرومان و ستمدیدگان که نور چشمان ما و اولیای نعم همه هستند

مهمترین عامل خودکفایی

مهمترین عامل خودکفایی

مهمترین عامل در کسب خودکفایی و بازسازی توسعه مراکز علمی و تحقیقات و تمرکز و هدایت امکانات و تشویق کامل و همه جانبه مخترعین و مکتشفین و نیروهای متعهد و متخصصی است ...

باید خودمان را پیدا کنیم

باید خودمان را پیدا کنیم

ما باید این را بفهمیم که همه چیز هستیم و از هیچ کس کم نداریم

حاضر نیستیم مبادلات اقتصادی اهرمی برای نفوذ سیاسی باشد

حاضر نیستیم مبادلات اقتصادی اهرمی برای نفوذ سیاسی باشد

حاضر نیستیم که دولتی بخواهد مبادلات اقتصادی را اهرمی برای نفوذ سیاسی و تحمیل اغراض استعمارگرانه خود قرار دهد

اصلاح رسانه

اصلاح رسانه

اصلاح این دستگاهها اصلاح جامعه است. و فساد اگر در این دستگاهها واقع بشود، فساد جامعه است. مسئولیت بسیار بزرگ است، مسئولیت شماها بسیار بزرگ است، خصوصاً شماهایی که به زبانهای مختلف دنیا پخش می‏ کنید مسائل را. می‏ توانید که مسائلی را که خارج پخش می‏کنید طوری باشد که به این نهضت، به اسلام، به کشور خدمت بکند. و می‏ شود هم خدای نخواسته یک مسائلی باشد که در خارج که منعکس بشود، اسلام را یک جور دیگری، نهضت را یک جور دیگری، تعبیر بکند.

نقش رسانه در تخریب جامعه

نقش رسانه در تخریب جامعه

ضررهای رسانه‏ های گروهی از خرابیهای توپ و تانکها و سلاحهای مخرب بالاتر و بدتر است چه که ضررهای سلاحها گذراست، و ضررهای فرهنگی باقی و به نسلهای بعد انتقال پیدا می‏ کند. چنانچه دیدید و می‏ بینید.

مسئولیت صدا و سیما

مسئولیت صدا و سیما

این دستگاه صدا و سیما امروز وضعی دارد که مسئولیت شما آقایان را خیلی زیاد می‏ کند. سابق تبلیغات عبارت از این بود که اهل منبر یا علما در همان محل محدودی که داشتند، در مسجدی که داشتند می‏ رفتند و برای یک چند نفری یا یک عده ‏ای صحبت می‏ کردند و ارشاد می‏ کردند. امروز این دستگاه در همه کشور پهن شده است و از رادیو گمان ندارم که قشری باشند که محروم باشند. همه گوش می‏ کنند، حتی آنهایی که در صحرا دارند زراعت می‏ کنند، رادیو هم گوش می‏ کنند و سیما راهم همان طوری که گفتید توسعه اش زیاد شده است و علاوه بر این، این دستگاه خصوصاً رادیو در خارج از کشور بسیار گسترده است. بناءً علیه می‏تواند این دستگاه با اندک انحرافی میلیونها مردم را منحرف کند و بااندک اشتباهی میلیونها مردم را به اشتباه بیندازد، و می‏ تواند که چنانچه ان‏شاءاللّه‏ صددرصد در راه ارشاد و در راه اسلام شد، میلیونها جمعیت را، صدها میلیون جمعیت را هدایت کند. بنابراین، یک دستگاهی است این که نباید ما این را کم بشمریم. دستگاهی است که با صحت او بسیاری از مردم در داخل و خارج صحیح می‏ شوند و با فساد او فاسد می‏ شوند.

امام، تبلیغات و رسانه

امام، تبلیغات و رسانه

اهمیت انتشارات، مثل اهمیت خونهایی است که در جبهه‏ ها ریخته می‏شود. و مِدادُ الْعُلَماءِ اَفْضَلُ مِنْ دِماءِ الشُّهَداء برای اینکه، دماء شهدا گرچه بسیار ارزشمند است و سازنده، لکن قلمها بیشتر می‏ تواند سازنده باشد. و شهدا را، قلمها می‏ سازند و شهیدپرور هستند قلمها. لهذا این عمل [را] که شما دارید، باید ارزشش را توجه کنید و مسئولیتش را. و عمل هرچه ارزش بیشتر داشته باشد، مسئولیتش هم بزرگتر است.

رسانه های گروهی

رسانه های گروهی

خواهرها و برادرهای ما باید بدانند که عهده ‏دار چه خدمتی هستند. چنانچه مطبوعات اصلاح بشود، رسانه‏ های گروهی اصلاح بشود، یک جامعه اصلاح می‏ شود. اگر مطبوعات جوانها را نکشاند به طرف فحشا و ببرد طرف صراط مستقیم، مراکز فحشا هم برچیده می‏ شود.

اهمیت رادیو و تلویزیون

اهمیت رادیو و تلویزیون

دستگاه رادیو تلویزیون چنانکه من کراراً گفته ‏ام، دستگاهی است که حساسترین دستگاههای تبلیغاتی هر کشوری است که هم از طریق بصر و هم از طریق سمع از آن مردم استفاده می‏ کنند. و آنطوری که به رادیو و تلویزیون توجه می‏ کنند مردم، به هیچ دستگاهی آنطور توجه نمی‏ کنند. از دستگاه کوچکی که برای بچه‏ ها گذارده می‏ شود با آن برنامه‏ هایی که برای دیگران. اگر این دستگاه اصلاح بشود و برنامه‏ های آن برنامه‏ های اصلاحی باشد، امید است که یک مملکت اصلاح بشود.

تحول مطبوعات

تحول مطبوعات

اگر مطبوعات متحوّل بشود ـ و ان‏شاءاللّه‏، می‏ شود و شده است ـ متحول بشود به یک مراکزی که بخواهند تقوا را در جامعه منتشر کنند، وقتی جوانها و بچه‏ های تازه ‏رس ما وارد می‏ شوند در میدان فعالیت اجتماعی، بروند دنبال روزنامه، روزنامه مربّی باشد، گوش کنند به رادیو، رادیو مربّی باشد، نگاه کنند به تلویزیون، تلویزیون مربّی باشد، نگاه کنند به مجلات، مجلات، مجلاتی باشد که تربیت بکند، این جوان وقتی که به هر جا توجه کرد، دید که گوش و چشمش پر شده از تربیت، اینطور بار می ‏آید. اگر رها بشود، هرزه بار می ‏آید. اگر بِکِشندش در طرف فساد، می ‏رود آن طرف و اگر بکشندش در طرف صلاح، می‏ آید این طرف.

نقش رسانه در تربیت

نقش رسانه در تربیت

آنکه در یک موقعی از همه خیانتها بالاتر است این است که نیروی انسانی ما را عقب بزنند و نگذارد درست بشود، آنکه از همۀ خدمتها بالاتر است این است که نیروی انسانی ما را رشد بدهد و این به عهدۀ مطبوعات است؛ مجله ‏هاست؛ رادیو تلویزیون است؛ سینماهاست؛ تئاترهاست. این ها می‏ توانند نیروی انسانی ما را تقویت کنند، و تربیت صحیح بکنند و خدمتشان ارزشمند باشد.

جایگاه و حقوق زنان

جایگاه و حقوق زنان

زنان در عصر ما ثابت کردند که در مجاهده همدوش مردان بلکه مقدّم بر آنانند. صحیفه امام، ج 7، ص341

جایگاه و حقوق زنان

جایگاه و حقوق زنان

زن آدم‏ساز است؛ زن مربی انسان است‏. صحیفه امام، ج 6، ص301

صفحه 6 از 7 < قبلی | 6 | 7