حقوق شهروندی از نگاه امام خمینی

ظهور مفهوم شهروندی را می توان مصادف با پیدایش نخستین حکومت ها دانست. حکومت ها اعتبار و قدرت خود را از شهروندان می گیرند و در مقابل نسبت به شهروندان دارای وظایف و مسئولیت هایی هستند. شهروند نیز تکالیف متقابل در ارتباط با دولت دارد. امام خمینی، بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران، در رابطه با حقوق شهروندان دارای دیدگاه های بنیادین است. رویکرد نظری ایشان بر مبنای حقوق امت استوار شده است. نگارندگان بر پایه این بینش سه حق محوری مطرح در حوزة حقوق شهروندی (آزادی، عدالت و امنیت) و حقوق مشتق از آنها را با تکیه بر اندیشه­های امام مورد بررسی و کاوش قرار می دهند

عناوین مطالب مقالات

نقش مبارزه در حیات امت؛ خودسازی و همکاری با دیگران

نقش مبارزه در حیات امت؛ خودسازی و همکاری با دیگران

امام(س) ابعاد ایجاد رژیم اشغالگر در سرزمین فلسطین و در قلب امت اسلامی را درک کرده و عامل ایجاد آن را قدرتهای استکباری شرق و غرب می دانستند بریتانیا ابتدا شروع کننده بود و بعد دیگر کشورهایی که از این رژیم و وعدۀ بالفور حمایت کرده اند تا این دسیسۀ صهیونیستی ابتدا در فلسطین و بعد به واسطۀ غدۀ سرطانی آن در تمام جهان منتشر و مسلط شود لذا می فرمود: «اسرائیل این غدۀ سرطانی به قدس اکتفا نمی کند، اگر مهلت داده شود تمام کشورهای اسلامی در معرض خطر قرار خواهد گرفت».

تجلی قرآن در وصیت  نامه سیاسی ـ الهی حضرت امام خمینی

تجلی قرآن در وصیت نامه سیاسی ـ الهی حضرت امام خمینی

وصیت نامه معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران با یک مقدمه که اشاره به معارف شیعه است آغاز می شود که در آن به معرفی نمونه های عینی و واقعی اسلام ناب محمدی(ص) و مدعیان و پیروان دروغین اسلام امریکایی پرداخته است. قرآن کتاب جامع بین تمام اعصار و ازمنه است و حاوی تمام علوم و برنامه های زندگانی انسان ها و عامل موفقیت و پیشرفت آن در دنیا و خلود ابدی در بهشت برین است. جلوه های قرآنی در وصیت نامه امام؛ کراراً مورد عنایت و تأیید ایشان قرار گرفته است.

صفحه 103 از 143 < قبلی | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | بعدی >