قضاوت یک منصب و مقام شرعی و یکی از شؤون فقیه جامع الشرایط در کنار افتا و ولایت است.
امام(ره) در گفتمان خود، نگاهی مثبت به سوابق سران حزب جمهوری اسلامی داشته است که این می تواند نقطه قوتی برای یک حزب مناسب باشد.
ائمه اطهار در دوران پربرکت حیات خود به عنوان اسوه های زندگی و کارشناسان دین در بین مردم شناخته می شدند و رفتار و گفتار و کردارشان نزد دیگران به عنوان حجت شرعی تلقی می شد.
خداوند متعال در قرآن کریم پیامبران و فرستادگانش را به ابلاغ کنندگان رسالت می ستاید و آنان را تبلیغ کنندة دین و نصیحت کنندة امین می داند
پس از رأی اکثریت قاطع نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه آقای ابوالحسن بنی صدر برای ریاست جمهوری اسلامی ایران کفایت سیاسی ندارند، ایشان را از ریاست جمهوری اسلامی ایران عزل نمودم.
در نگرش انسان شناسی امام که برگرفته از اسلام است، انسان موجودی است که از نظر جسمی، ریشه در خاک دارد و از نظر روحی منشأش خداست.
احیاگری امام خمینی تنها به ابعاد معرفتی و نظری دین خلاصه نمیشود؛ او هم در ابعاد معرفتی و هم در ابعاد عملی به احیای دین اسلام پرداخت.
امام برای آن دسته از روشنفکران که شامل بخشهایی از روحانیون و دانشگاهیان هستند رسالت و تکالیفی قائل هستند که باید با شناخت مقتضیات زمان و آگاهی به نقش و جایگاه خود در صدد تحقق این کارکردها برآیند.
در همان سالهایی که بسیاری از مدعیان مبارزه به گوشه ها خزیده بودند این روحانیون انقلابی بودند که علنا در مساجد ، مردم مسلمان را دعوت به مبارزه می کردند.
پرتال امام خمینی؛ رسانه ای برای پژوهشگران و مخاطبان اندیشه امام
نمایندگان نخستین دوره مجلس شورای اسلامی چهارم خردادماه سال 1359 برای افتتاح مجلس در حسینیه جماران به حضور حضرت امام(س) رسیدند و ایشان توصیه های مهمی را در راستای ایفای وظیفه نمایندگی مجلس ایراد فرمودند.
در اندیشه حضرت امام روشنفکر دارای اهمیت ونقش بسزایی است البته بعد از تعریف و بررسی انواع روشنفکر معلوم خواهد گردید که روشنفکر میتواند دو نوع کارکرد مثبت و منفی داشته باشد.
نهضت مبارزاتی امام خمینی به عنوان برش دیگری از حضور روحانیت در عرصه سیاسی و اجتماعی تجلی گاه صحنه های پرشور دفاع از تمامیت ارضی میهن اسلامی بوده است.
نوع نگاه حضرت امام به کلیه موجودات و به ویژه انسان و از جمله «زن» که مورد رحمت پروردگار هستند، نگاه رحمت و مرحمت است
امام خمینى (س) از شخصیت هاى خلاق و صاحب نظر تاریخ معاصر است که به عرفان، پرواپیشگى، فقاهت، سیاست و شجاعت، شهره است. اما آن چه که این صفات و ویژگى ها را در ایشان برجسته کرده و در عمل آنها را کارآمد ساخته، خصیصه «نوآورى» است.
حضرت امام(ره) یکی از آن اشخاصی هستند که از لحظه لحظه عمرشان استفاده مفید نموده اند و نگذاشته اند بیهوده از دست برود
از منظر امام خمینی(س) سیاست، آینه اخلاق و رفتار و کردار معصومان(ع) است و آنچه جهان امروز با عنوان «سیاست» از آن یاد می کند، چیزی جز خدعه و فریب نیست. ایشان در تبیین معنای واقعی سیاست، رفتار و کردار معصومان را عین سیاست می شمرد.
امام خمینی (س) با توجه به خاستگاه فطری قدرت طلبی در انسان، کارگزاران دولت اسلامی را با توجه به غایت اخلاقی دولت اسلامی، به رعایت موازین و اصول اخلاقی در جهت ارائه کارکرد ها و وظایف خویش سفارش و تاکید می کند.