در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
امروز رژیم شاه، حکومت جائرانه بر ملت مستضعف می کند و بر خلاف شرع اسلام و خواست ملت- که در سراسر ایران علیه او قیام نموده اند- مقام حکومت را اشغال نموده و مصالح عالیه مسلمین و احکام اسلام را به نفع سلطه شیطانی خود و اربابان مفتخوارش به نابودی کشیده است. بر عموم ملتِ بپاخاسته است که با تمام قدرت مخالفت خود را با شاه، گسترش و ادامه دهند، و او را از سلطه خطرناکش به زیر کشند.
در انقلاب اسلامی، ریشه و تنه و شاخه ها و برگها فارغ از کوچک و بزرگی همه، دست اندرکار خلق یک نتیجه بودند و آن چیزی جز به ثمر نشاندن درخت انقلاب نبود. در چنین حالی داستان همراهی هر یک از اجزا با کل، خواندنی و شنیدنی است؛ داستانهایی که هر کدام رنگ، بو و طعم خاص خود را داراست. سرگذشت مرضیه حدیدچی مشهور به دباغ نیز به مثابه برگ یا شاخه ای از درخت انقلاب اسلامی، جداً خواندنی و شنیدنی است؛ چرا که او از معدود زنانی به شمار می رود که بر سر آرمان خویش از همه چیز گذشت و بی واهمه تمام رنجهای این راه پر خطر را بر خود هموار کرد.
میزان توجه رهبر کبیر انقلاب اسلامی به حفظ حرمت زنان را می توان در پیامی که به آقای موسوی خوئینی ها ارسال می دارند، به خوبی مشاهده کرد. حضرت امام خمینی(س) روز 26 آبان 58 طی پیامی به آقای سید محمد موسوی خوئینی ها و دانشجویان مسلمان پیرو خط امام دستور آزادی گروگان های زن و سیاهپوست و تحویل آنها به وزارت خارجه را صادر فرمودند.
امام خمینی در جمع اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی روز ۲۴ آبان ۱۳۶۰ فرمودند: از آنجا که تبلیغات اساس کار است و موجب تشتت و یا انسجام یک ملت است، شما هماهنگی و اتحادتان را حفظ کنید. و تنها در حفظ اتحاد و هماهنگی است که پیروز می شویم، و الّا شکست خواهیم خورد و دوباره تحت سلطه قدرتی دیگر قرار خواهیم گرفت.
اینجانب در پیشگاه مقدس حق شهادت می دهم که از اول انقلاب تاکنون و از پیش از انقلاب در زمانی که وارد این نحو مسائل سیاسی شده است از او رفتار یا گفتاری که بر خلاف مسیر انقلاب اسلامی ایران باشد، ندیده ام.
22 آبان ماه مصادف با سالروز ارتحال مرحوم آیت الله پسندیده (ره) برادر بزرگ حضرت امام خمینی است که در چنین روزی در سال 1375 به رحمت ایزدی پیوستند.
از ابتکارات هوشمندانۀ امام خمینی (س)، اعلام این مطلب بود که تنها زمانی رهبران احزاب سیاسی را به حضور می پذیرند که از مواضع خدشه ناپذیر ملت یعنی «سرنگونی نظام سلطنتی، محکومیت هرگونه طرح سازشکارانه و استقرار نظام اسلامی» حمایت کنند.
پیش از بیانات امام خمینی، نماینده گروه جوانان فرانسوی خطاب به امام گفت: «با این دسته گلی که به حضورتان تقدیم داشتیم؛ احساس پر شور خودمان را منعکس کردیم، که حضور شما در فرانسه باعث شده علاقه مان به اسلام تشدید شود. بخصوص با توجه به وضعیات خاصی که اینجا دیده ایم، علاقه مند شدیم که دسته جمعی سفری به ایران بکنیم و از نزدیک، رابطه خاصی را که اسلام بین انسان و خدا مطرح می کند ببینیم.»
امام خمینی (س) در بخشی از سخنان خود، خطاب به دانشجویان خارج از کشور، با تکیه بر سیرۀ عملی و سیاسی پیامبر اسلام (ص) و علی (ع) در زندگی شخصی و اجتماعی، ویژگیهای حکومت اسلامی را تبیین نموده بر این نکته تأکید دارند که، اسلام با فساد و مظاهر آن مخالف است و نه با تمدن.
رهبری سیاسی از سلطه بیگانه آزاد می شود، از فساد مالی و سیاسی پاک می شود ؛ اقتصاد کشور از سلطه بیگانه آزاد می گردد و دیگر برنامههای اقتصادی، برنامه هایی نخواهند بود که هدفهای شرکتهای بین المللی را در ایران به اجرا بگذارد؛ جامعه آینده ما، جامعه آزادی خواهد بود و همه نهادهای فشار و اختناق و همچنین استثمار از میان خواهد رفت.
در روز ۱۴ آبان ۱۳۵۸ یک روز پس از تسخیر سفارت آمریکا در تهران، دولت موقت به نخست وزیری مهندس مهدی بازرگان استعفای خود را تقدیم امام کرد.
تقارن دو میلاد مبارک است؛ روز میلاد بزرگترین شخصیت عالم برای اصلاح بشر حضرت محمد (ص) با ولادت با سعادت فرزند او امام صادق (ع) که مبدأ همه فیضها و حامل پیامهای پیامبر اسلام (ص) بوده است.
امام خمینی (س) در سخنرانی خود در روز ۷ آبان، بر دو اصل «آزادی» و «استقلال» به عنوان دو خواست مشروع و به حق ملت ایران که از قیام ۱۵ خرداد تا به امروز همواره مورد تأکید ایشان و مردم بوده است، تکیه می کنند.
ازدواج حضرت محمد (ص) با حضرت خدیجه (س) به دلیل ایمان و فداکاری آن بانوی بزرگوار و آینده دین اسلام بود که بهترین ثمره این پیوند وجود اطهر صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) و بقای نسل آن حضرت از این طریق بود.
امام خمینی در پنجم آبان ماه سال ۶۳ در نامه ای عرفانی کتاب آداب الصلوه را به عروس خود بانو فاطمه طباطبایی اهدا کردند.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.