سوگواری بر مصیبت آل الله (علیهم السلام) خود، عامل وحدت و رمز موفقیت مردم مسلمان ایران در طول نهضت اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) بوده است. جایگاه عزاداری برای امام حسین(ع) نزد امام امت (ره) و اهتمام آن حضرت بر زنده نگاه داشتن شعائر اسلام را در دو خاطره زیر خواهید خواند.
صد لعن و سلام می خواندند
امام اوقاتی که زیارت عاشورا می خواندند صد لعن و صد سلام را معمولاً در حال قدم زدن می خواندند. ایشان زیارت عاشورا را در ماه محرم و معمولاً یک اربعین (چهل روز) می خواندند.
منبع: کتاب برداشتهایی از سیره امام خمینی (س)ج. 3، ص41 (خاطره ای از حجت الاسلام و المسلمین رسولی محلاتی)
قبل از زیارت عاشورا بیاورید
خیلی از افراد و شخصیتها وقتی در شرایط مختلف قرار می گیرند برنامه ها و وضعیت آنها فرق می کند، ولی امام در تمام حالات وضعشان تغییر پیدا نمی کرد؛ مثلاً امام همیشه در دهۀ محرم زیارت عاشورا را می خواندند. هر سال از ابتدای دهۀ محرم ساعت نه صبح به حرم حضرت علی(ع) مشرف می شدند و زیارت امین الله و زیارت عاشورا می خواندند. این امر تا هشت محرم ادامه داشت. بعد این برنامه با تشرف امام به کربلا در حرم امام حسین(ع) انجام می شد. این برنامه چهارده ساله امام در نجف و عراق بود. در دهۀ محرم سال 57 هنگامی که در پاریس بودیم هر روز ساعت نه صبح یکی از برادران مأموریت داشت اخبار و گزارشات را خدمت امام تقدیم کند. من روز اول محرم طبق روال روزهای قبل آمدم و وارد منزل شدم. دیدم امام مشغول زیارت عاشورا هستند و پس از اینکه اخبار را دریافت کردند فرمودند: «از فردا برنامه را تغییر و ساعت نه کسی برای من خبر نیاورد. قبل یا بعد از زیارت عاشورا اخبار را بیاورید»
منبع: کتاب برداشتهایی از سیره امام خمینی (س)ج.3، صص:42-41 (خاطره ای از حجت الاسلام والمسلمین سید علی اکبر محتشمی پور)