در مصاحبه با وزیر امورخارجه لیبی مطرح شد؛
الگوپذیری انقلاب لیبی از رهبری امام خمینی
عاشور بنخیال، وزیر امور خارجه لیبی، در مصاحبه اختصاصی با پرتال امام خمینی(س) به تبیین دیدگاه های خویش در روند شکل گیری انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(س) و تأثیر آن بر انقلاب مردم لیبی پرداخت.
وی در ابتدای این مصاحبه با اشاره به انقلاب مردم لیبی علیه رژیم قذافی اظهار کرد: مردم لیبی در حالی که به آخر خط رسیده بودند، از انقلاب اسلامی ایران و تونس و مصر الگو گرفته بودند و بر اساس آن انقلاب کردند.
عاشور بنخیال ادامه داد: در 2006 مردم خارطوم بعد از نماز جمعه علیه کاریکاتور حضرت محمد(ص) که بر روی تی شرت نخست وزیر ایتالیا کشیده شده بود، تظاهرات کردند و نسبت به این اقدام ابراز بیزاری کردند و این اقدام مردم باعث برداشته شدن کاریکاتورها شد. این اقدام، اولین اقدام مردم برای امتحان کردن شانسشان در سرنگونی قذافی بود.
وزیر امور خارجه لیبی با اشاره به روش امام خمینی(س) در پیشبرد انقلاب اسلامی ایران بر اساس حضور مردم در صحنه گفت: در مسراته، زوایه و طرابلس، مردم داشتند صلح آمیز مبارزه می کردند و مردم لیبی در آن زمان کمکی نداشتند. کسی پشت انقلاب لیبی نبود و مردم لیبی به تنهایی انقلاب را شروع کردند.
وی با اشاره به اینکه مردم لیبی راه امام خمینی(س) را برای رهایی از ظلم طی کردند، تمایز دو مفهوم «راه» و «روش» در مسیر انقلاب لیبی را یادآور شد و گفت: روش انقلاب در لیبی را خود مردم این کشور باید انتخاب کنند و راه طی شده در هر کشوری با کشور دیگر متفاوت است.
عاشور بنخیال دستور امام خمینی(س) مبنی بر رفراندوم اسلامی بودن انقلاب ایران توسط مردم را یکی از مصادیق مردمی بودن حکومت ایران دانست و گفت: در لیبی، پس از تشکیل دولت جدید، 60 نفر پیش نویس قانون اساسی را تعیین می کنند و بعد، رفراندوم قانون اساسی و بعد انتخابات برای پارلمان برگزار خواهد شد و همه چیز بر اساس خواست مردم شکل خواهد گرفت.
وی در تشریح روند پیوستن خویش به انقلاب لیبی گفت: آخرین سمت من در رژیم قذافی سفیر این کشور در کره جنوبی بود. که در سال 1980 من به این سمت منصوب شده بودم. 7 آوریل 1984 مردم لیبی در کره شمالی که مخالف قذافی بودند آمدند جلو سفارتخانه لیبی در سئول و شروع به اعتراض کردند و افراد داخل سفارت خانه شروع کردند به شلیک به مردم. وقتی این اتفاقات در سفارت لیبی در کره جنوبی افتاد، من تصمیم گرفتم که دیگر به کار سفارت ادامه ندهم. از آن موقع من از دولت خارج و به مخالفان پیوستم.
عاشور بن خیال در پایان اظهار امیدواری کرد که کشورهای دیگر نیز بتوانند بر اساس تجربه انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(س) و نیز انقلاب های خاورمیانه، تغییرات صلح آمیز داشته باشند.