وداع با حجت الاسلام والمسلمین سید علی اکبر محتشمی پور
حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی اکبر محتشمی پور دبیر کل اسبق دبیرخانه دائمی کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه ملت فلسطین بوده است، که سابقه وزارت کشور در دولت دوم آیت الله خامنه ای، عضویت در شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، نمایندگی مجلس و سفیر ایران در سوریه از جمله مواردی است که در کارنامه او به چشم می خورد.
ایشان در تاریخ ۱۷ خرداد ماه سال ۱۴۰۰ بر اثر ابتلا به کرونا پس از چندین روز بستری در بیمارستان دار فانی را وداع گفت.
وداع با امام
سالگرد رحلت امام خمینی (س)
حقیقت همیشه زنـده؛ سیری در زندگی و سیره امام خمینی
قسمت دوم : طلوع در قم
امام خمینی بعد از هجرت به قم و اتمام دروس سطوح عالی به حلقه ی درس خارج آیت الله شیخ عبدالکریم حائری وارد شدند و عملا تحصیلات خارج را در محضر ایشان گذرانیدند.
ایشان همچنین از محضر اساتید بزرگ سید ابوالحسن قزوینی، شیخ محمدرضا اصفهانی مسجد شاهی، میرزا علی اکبر یزدی، آیت الله محمد علی شاه آبادی بهره بردند.
امام خمینی در تمامی مراحل زندگی خویش روحیه مبارزه در جبهه حق و جهاد در راه خدا را داشتند. بر همین اساس مبارزات امام خمینی از دوران نوجوانی آغاز و با حرکت جو سیاسی جامعه سرعت گرفت.
امام خمینی در سال ۱۳۲۲ نگارش کتاب کشف اسرار فجایع سلطنت بیست ساله ی پهلوی را افشا کرده و ضمن دفاع از اسلام و روحانیت به ایده ی حکومت اسلامی و ضرورت قیام برای تشکیل آن پرداختند.
این نهضت ادامه دارد...
پانزده خرداد، نقطه عطف انقلاب اسلامی
او امام عاشقی های من است
سلام بر آفتاب
مجموعه عکس های نمایشگاهی از ولادت تا رحلت
نمایشگاه مجازی تصاویری از تصاویر امام راحل به همراه سخنان گهربار ایشان و نوشته های در وصف روح بزرگ ایشان است؛ این مجموعه شامل تصاویری گویا از ولادت تا رحلت شخصیتی است که مردم را زبان دل، ترنم روح، سرود شادی و غمهاست.
گوشه ای سخنان گهربار ایشان:
علم و تقوا اگر در کسی جمع باشد، در دنیا و آخرت سعادتمند است./ حکومت ها باید خدمتگزار ملت باشند./ میزان در هر کس حال فعلی او است. / شهادت هنر مردان خداست. / خودبینی ارث شیطان است. / توکل به خدای تعالی یکی از فروع توحید و ایمان است. و ...
تهیه و تنظیم: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)
معاونت امور فرهنگی و ارتباطات
حقیقت همیشه زنـده؛ سیری در زندگی و سیره امام خمینی
قسمت اول : ولادت و دوران تحصیل
امام خمینی در یکم مهر ماه ۱۲۸۱ هجری شمسی در خمین به دنیا آمدند. کودکی ایشان به شدت تحت تاثیر شهادت پدرشان بود. پس از شهادت پدر ایشان تحت سرپرستی مادر و عمه مکرمه شان دوران کودکی را سپری نموده و در مکتب خانه آخوند ملا ابوالقاسم خراسانی به تحصیل پرداختند.
این نهضت ادامه دارد...
ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی (س)
همدلی با روح الله
جلوه هایی از زیست مومنانه ی حضرت امام خمینی (س)
گریه و اشک برای جدا شدگان از انقلاب
گوینده: رضا محمود آبادی
بارها شاهد گریه ها و اشک های امام برای جدا شدن افرا از جریان انقلاب بودم و میدیدم وقتی که روحانیون سیاستمداران جوانان شبزده و التقاطی راه خودشان را از فرهنگ انقلاب جدا می کردند امام چگونه گریه می کردند و چگونه تلاش میکردند که آنها را به مسیر تقوا و فضیلت دعوت می کردند در بعضی موارد من از واسطه های مکرری بودم که از طریق امام پیغام می فرستادم امام به آنها التماس می کرد که شما راه خودتان را از مردم و توده های میلیونی جدا نکنید.
حجت الاسلام انصاری کرمانی، برداشت هایی از سیره امام، ج۲، ص ۲۱۲
بیان علاقه شدید امام خمینی به نوه اش سید علی از زبان سید احمد خمینی یادگار امام
در روزهای آخر حیات ایشان نوه کوچک امام (سید علی خمینی) که خدمت ایشان می رسیدند دستور دادند که این نوه پیش ایشان نیاید. این دستور ایشان در کتاب چهل حدیث اینگونه نقل شده است که شیطان در لحظات آخر زندگی توسط شخصی که فرد خیلی آن را دوست دارد او را می آورد و مقابل او قرار میدهد و آن موجب می شود که فرد بدون یاد خدا از دنیا برود.
امام برای این که این مسئله برای ایشان پیش نیاید کسی که خیلی دوست میداشتند را دستور دادند که در اتاق راه ندهند.
دهمین رویداد ملی، فرهنگی و آموزشی
طریق جاوید (امام خمینی، انقلاب اسلامی و انتخابات چالشهای مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰)
مراسم اختتامیه دهمین رویداد ملی فرهنگی ـ دانشجویی طریق جاوید به همت مرکز دانشجویی فرهنگی امام، انقلاب اسلامی و ولایت فقیه وابسته به جهاد دانشگاهی دوشنبه ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۰ با سخنرانی حجت الاسلام سیدحسن خمینی تولیت حرم مطهر امام(س)، دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و جمعی از جهادگران و دانشجویان برگزار شد.
تولیت حرم امام راحل در این مراسم با تأکید بر اینکه عدالت را به حوزه های اقتصادی و یا موارد دیگر تنزل دادن اشتباه و به نوعی ناقص معنا کردن آن است، گفت: توزیع فرصت های پیشرفت باید یکی از مهمترین اهداف در موضوع عدالت و مشروعیت باشد.
سخنرانی در جمع مسئولان نظام در عید سعید فطر (مصادیق و مراتب شکرگزاری)
لزوم حفظ جمهوری اسلامی با اتحاد و برادری
با حفظ برادری شما به اینجا رسیدید و با حفظ برادری باید جلو بروید. اگر خدای نخواسته خللی حاصل بشود در این برادری، چه در خود تهران، چه در خارج تهران، هر جا باشد، چه بین روحانیون، چه بین مردم، چه بین جناحهایی که هستند، اگر ـ خدای نخواسته ـ یک وقت یک خللی واقع بشود شکست همراه اوست. شما فکر این را بکنید که حافظ اسلامید، نه حافظ خود. شما باید حفظ اسلام را بکنید، آن هم نه در زمان خود، همان طوری که انبیاء عظام دنبال این بودند که بعد از خودشان تا آخر حافظ باشند، تکلیف است برای همۀ ما که ما این جمهوری که به اینجا رسیده است تا آخر حفظ کنیم. تا آخر حفظ کردن این است که هر روز محکم کنیم برادری خودمان را، سر اغراض جزئیه که زود می گذرد، لطمه ای خدای نخواسته به اسلام وارد نکنیم، لطمه ای به جمهوری اسلام وارد نکنیم. اشکال اگر هست به من و دیگران، اشکال را باید گفت، لکن نباید تضعیف کرد دولت را، نباید تضعیف کرد قوۀ مقننه را، قوۀ قضاییه را، روحانیت را، اینها جرم است، اینها گناه نابخشودنی است. شما توجه باید بکنید، ملت ما توجه بکنند که یک ملتِ با هم، هیچ قوه ای بر آنها غلبه نخواهد کرد...
صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۵۶-۵۷
بمناسبت سی و دومین سالگرد بزرگداشت ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران فهرست وقایع مهم هشت سال پایانی زندگی امام خمینی(س) از نظر می گذرد...
یکی از روشهای تربیت در اسلام که در قرآن مورد توجه است و جضرت امام(ره) به بهترین شکل آن، در منزل رفتار می کرده اند، روش تکریم کودکان است.
سخنرانی در جمع اعضای شوراهای اسلامی روستاها (ابر قدرت ها، منشأ مشکلات دنیا)
شکستهای مفتضحانۀ صدام در جبهه های جنگ
در قضیۀ خرمشهر، توجه کردید که قضیۀ خرمشهر، مدتها انکار این می کردند که خرمشهر گرفته شده است از آنها. هم صدام می گفت که این حرفها نیست، ما چقدر از اینها کشته ایم، چه کرده ایم، چه کرده ایم و هم بوقهای تبلیغاتی دنبال او، این حرف ها را می زدند. کم کم که آنهمه اسیر گرفتند و نشان دادند و اینها، آنوقت می گوید که ما به ارتش قدرتمند خودمان دستور دادیم که شما فتح خودتان را کرده اید و حالا عقب نشینی کنید، دیگر ما فتحمان تمام شد.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۸۳
سخنرانی در جمع اعضای شوراهای اسلامی روستاها (ابر قدرت ها، منشأ مشکلات دنیا)
شکستهای مفتضحانۀ صدام در جبهه های جنگ
شما ببینید که صدام چه کار ناشایسته ای کرد که امروز در دام افتاده است و نمی داند چه کند. مَثَل صدام، مَثَل آن کسی بود که ادعای پهلوانی می کرد و هر وقت که می رفت بیرون، یک کسی پیدا می شد او را کتک می زد یا زمین می زد، برمی گشت مادرش را کتک می زد. صدام در هر جبهه ای که سیلی خورده است و در هر جبهه ای که شکست خورده است، دنبال آن، یک دسته از این عراقیهای بی چاره ای [را] که در تحت ظلم او هستند و دست و پا می زنند، از آنجا بیرون کرده است یا به حبس کرده است و با سلاحهای دور زن، خودش این افراد محروم جامعه را، این شهرهای عربی نشینی که محروم هستند، اینها را هدف قرار می دهد یا شهرهای دیگر ایران را. این همان مسئله است. هر وقت شکست می خورد، یک همچو قضیه ای هست. الآن هم که شکست فاحش را خورده است، منتظر باشید که باز اگر ـ خدای نخواسته ـ بتواند، او در شهرهای مرزی یک جنایتی بکند و دوستان و منافقین هم در داخل. و این برای این است که اذهان را از آن شکست بلکه بتواند منصرف کند.
صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۸۲
سخنرانی در جمع اقشار مختلف مردم (گرفتاری ایران و مسلمین)
صهیونیسم، دشمن سرسخت اسلام
همۀ همّ و غم بعضی از این کشورها این شده است که در ایران اسلام را می خواهند پیاده کنند. ایرانی که از اول فریاد زده است که ما باید فلسطین را، قدس را آزاد کنیم، هر روزی برایش یک نغمه ای می سازند و هر روزی یک بساطی درست می کنند که ایران با ـ مثلاً ـ اسرائیل بست و بند دارد! چه داعی دارید شما که از اسرائیل اینطور توهین می بینید، اینطور اهانت می کند، اینطور حیثیت شما را پایمال می کند، بلندیهای جولان را غصب می خواهد بکند و می گوید من اعتنا به هیچ قدرتی ندارم، یک همچو جرثومۀ فسادی را شما باید با اتفاق خودتان از بین بردارید. اگر از بین برندارید، این یک مادۀ سرطانی است که سرایت می کند به جاهای دیگر، اکتفا به جولان نمی کند، رأی آنها این است که اسرائیل از همۀ نژادها بالاتر است و از فرات تا نیل هم مال اوست و همۀ این جاها باید برگردد به اسرائیل و شما نشستید سر یک امور جزئی و سر یک امور خیلی ناچیز با هم دعوا می کنید و همه همّتان را این قرار دادید که نبادا ایران یک وقتی یک حرفی بزند. ایران که همۀ ارگانهایش فریاد می زنند که ما نظری نداریم به دولتهای دیگری و ملتهای دیگری، الا
سخنرانی در جمع فرمانده و پرسنل نیروی دریایی ارتش (لزوم نابودی اسرائیل)
لزوم بیداری و اتحاد ملتها
این مصیبتها را ما به کجا باید عرض کنیم، جز به ساحت مقدس خدای تبارک و تعالی؟ شکایت از این حکومتها را به کجا ببریم جز به ساحت مقدس خدای تبارک و تعالی؟ ما چطور شکایت کنیم از آنهایی که ایران را که ایستاده است و می خواهد در مقابل همۀ قدرتها بایستد و اسلام را محقق کند در دنیا، در مقابل این، طرح جهاد می دهند و [در مقابل] اسرائیل، که به جنگ با اسلام برخاسته است و با صراحت می گوید که از نیل تا فرات مال من است و حرمین شریفین را از خود می داند، سکوت کرده اند؟ ما این دردها را کجا ببریم؟ این مصیبتها را پیش کی طرح کنیم؟ این سکوتهای مرگبار را، این سکوتهایی که تأیید می کند جنایتکاران را، این سکوتهایی که تشویق می کند ستمکاران را، باید به کی عرضه کنیم، و از کی بخواهیم که عنایت کند و این سکوتها را بشکند؟ جمعیتتان کم است؟ ثروتتان کم است؟ نفتتان ناچیز است؟ زمینهایتان کم است؟ مراکز مهمی که در [مراکز] سوق الجیشی بسیار معتبر است، شما دستتان نیست؟ همۀ امکانات هست، لکن یک چیز نیست و آن ایمان است. ایمان نیست.