در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
متفکر بود و اهل سیاست. سیاستش به روز بود. شجاع بود و بی باک. مقابل حرف زور می ایستاد. می خواست شاه مقابلش باشد یا وزیر، برایش فرقی نداشت. قبای کرباسی می پوشید و روی زیلویی می خوابید. او مدرس بود.
معاون پژوهشی پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های یک سال گذشته این پژوهشکده، از انتشار اولین شماره مجله «انقلاب پژوهی» خبر داد.
دکتر سعد سکندر خان رییس موسسه فرهنگی اکو، با حضور در حرم امام با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی دیدار کرد.
مبارزات و مجاهدات ملت آگاه و آرمان خواه ایران به رهبری امام خمینی(س) به پیروزی انقلاب اسلامی و تأسیس نظام جمهوری اسلامی منتهی گردید. نظامی مبتنی بر دو پایه جمهوریتِ برخواسته از حق تعیین سرنوشت توسط ملت، و اسلامیتِ منطبق بر کتاب و سنّت و اجتهاد اصیل و پاسخگوی نیازهای نو به نوی انسان در گذر ایام.
در اوج گیری اختلاف سلایق سیاسی به ویژه بین مسئولین و دست اندرکاران، بودند افراد و گروه هایی که نظرات و جهت گیری های حضرت امام را با اندیشه و تفکرات خویش مغایر می دیدند و به جای اصلاح مواضع خویش به فرافکنی و توجیهات غیر اخلاقی و تشکیک در صحت بیان مطالب به طریقی مرحوم حاج سید احمد آقا را که در مواردی واسطه بین حضرت امام و سایرین در امور سیاسی بود متهم به بی صداقتی می کردند؛ حضرت امام در پاسخ نامه حاج سید احمدآقا در این زمینه به تأیید صداقت و امانتداری ایشان پرداختند. این پاسخ مختصر چند سطری، جلوه ای بارز از عرفان بالا و خداخواهی محض حضرت امام و خلوص در کارها از یک طرف و از طرف دیگر بیانگر واقع بینی در امور اجتماعی و داشتن سعه صدر فوق العاده در جایگاه رهبری، در برخورد با کسانی است که متفاوت از آن حضرت فکر می کردند. متن نامه حجت الاسلام و المسلمین احمد خمینی به امام و پاسخ امام به این شرح است: نامه [به آقای سید احمد خمینی (تأیید صداقت و امانتداری ایشان)] زمان: ۳ آذر ۱۳۶۳/ ۳۰ صفر ۱۴۰۵ مکان: تهران، جماران موضوع: تأیید صداقت و امانتداری مخاطب: خمینی، سید احمد [بسم الله الرحمن الرحیم. از آنجا که همیشه واسطه بین حضرت عالی و مسئولین و غیر مسئولین در امور سیاسی این جانب می باشد و از آنجا که گاهی دستورات حضرت عالی با خطوط فکری بعضی از دست اندرکاران و یا گروه ها و افراد عادی برخورد ج
جنگ نظامی، سیاسی، اقتصادی عراق علیه ایران، از فروردین ۵۸ شروع شده است و این نافهمی یا دروغ بزرگی است که بگوییم صدام به عنوان عکس العمل چند تا اعتراض روزنامه ای و یا دشنام رسانه ای به خودش اجازه داد آن چنان قدرتمند و همه جانبه وارد نبرد با ایران بشود.
در روزهای گذشته، آقای شهاب الدین حائری شیرازی که در سال های اخیر حضوری فعال در فضای مجازی دارد با نگارش یادداشت و سخنان منتقدانه اش نامی و جلوه ای مستقل از پدر و پدر همسر برای خود دست و پا کرده است...
در بیست و پنجمین اجلاسیه نشست دوره ای اساتید سطوح عالیه و خارج حوزه علمیه قم، استاد سیدمحمد جواد علوی بروجردی از اساتید حوزه علمیه قم گفت:قوام حوزه، حوزویت حوزه به دروس آزاد است.
به حکم عقل که خداوند متعال را حکیم مطلق می داند و بر این باور است که خداوند هیچ فعلی از افعالش بدون حکمت نیست وهمچنین به حکم آیه ۱۶سوره انبیاء «وَمَا خَلَقْنَا السَّمَاءَ وَالْأَرْضَ وَمَا بَیْنَهُمَا لَاعِبِینَ...
اجازه نامه ها بخشی از میراث فرهنگی مسلمانان به شمار می رود. این اجازه نامه ها به جهت واقعیت حاکم بر امور فرهنگی گذشته رواج بیشتری داشته است. امروزه با کمتر شدن پاره ای از کارکردهای اجازه نامه ها شاهد رونق پیشین نیستیم.
در قرآن کریم می خوانیم: «یرفع الله الذین آمنوا منکم و الذین اوتوا العلم درجات»...
امام خمینی یکی از نویسندگان مطرح، تاثیرگذار و در عین حال پرکار در حوزه کتاب است که موفق شده آثار با ارزشی را در حوزه های مختلف خلق کند و به جامعه هدیه کند . امام علی رغم اشتغالات فراوانی که داشته به ویژه در عرصه سیاست، اجتماع و مبارزه و رهبری انقلاب اسلامی و بنیان گذاری نظام جمهوری اسلامی ایران، اما همواره دغدغه تالیف و نگارش آثار موثر و مورد نیاز جامعه را داشته که در این خصوص موفق گردیده آثار گرانقدری به رشته تحریر در آورد که در یک مجموعه ۵۰ جلدی تحت عنوان موسوعه امام خمینی چاپ و منتشر گردیده است.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.