نجف اشرف، ۱۳۵۰_ نامه به آقای سید احمد خمینی (وجوه شرعی)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲، ص ۳۵۳
***
نجف اشرف، ۱۳۵۷_ نامه از نجف و مواظبت از آقای پسندیده
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۳، ص ۳۹۹
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع پرسنل مخابرات (نقش پهلوی در انحطاط فکری ـ رسالت مادری)
اهم بیانات:
در این پنجاه و چند سال اینها کوشش کردند که خائن درست کنند. و زیاد درست کردند همینهایی که همراه خود او فرار کردند؛ و در رأسش خود رضاخان و محمدرضاخان بود. رضاخان یکجور خیانت کرد؛ محمدرضاخان بدتر از او. اینها از آدم می ترسند. یک آدم ممکن است که مسیر اینها را تغییر بدهد. از این جهت می خواهند که آدم پیدا نشود. در مقابل اینها، انبیا آمدند آدم درست کنند. اصل شغل انبیا غیر از این نیست که آدم سازی است. تمام نبوتها، تمام کتابهای آسمانی، برای این آمده است که آدم درست کند؛ انسان درست کند؛ انسان با فضیلت.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۴۴۱ - ۴۴۸
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع اهالی تبریز و پرسنل شهربانی (جنایت پهلوی و گروهک ها)
اهم بیانات:
ملت ما رنجهایی کشیده است که تاریخ سراغ ندارد. من از اول کودتای رضاخان شاهد مسائل بودم، و شاید بین شما کمی باشند که آن زمان را یاد داشته باشند. من رنجهایی که به این ملت از دست ناپاک این مرد وارد شد و اهانتهایی که به مقدسات ملت و اسلام وارد شد و ظلمهایی که بخصوص [به] بانوان محترمۀ ما وارد شد، همه را شاهد بودم؛ می دیدم.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۴۴۹ - ۴۵۱
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع عشایر کرمانشاه (مسأله حق و اهل حق)
اهم بیانات:
امیدوارم که ما همه اهل حق باشیم. رژیمهای فاسد با حق مخالف بودند؛ پس با اهل حق هم باید مخالف باشند. آنها کوشش می کردند که حق تحقق پیدا نکند. آنها از اهل حق می ترسند و می ترسیدند. اگر ما اهل حق باشیم و اگر ملت ما اهل حق باشند، نمی گذارند که رژیمهای فاسد هر کاری می خواهند بکنند، و مانع می شوند از اینکه اجانب در مملکتشان حکمفرمایی کنند. من امیدوارم که همۀ ما اهل حق باشیم؛ و همه به قرآن کریم و اسلام سر به پیش بیاوریم؛
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۴۵۲ - ۴۵۳
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع دانشجویان اهواز (خطر روشنفکر مآبها)
اهم بیانات:
همان طور که دولتها گاهی برنامۀ طویل المدت و برنامۀ قصیرالمدت دارند، الآن ملت ما باید یک برنامۀ طویل المدت و یک برنامۀ عاجلِ قلیل المدت داشته باشند. برنامۀ قلیل المدت این است که این انقلاب را و این نهضت را کوشش کنند که محفوظ باشد. این انقلاب اگر محفوظ نباشد و اگر خدای نخواسته نهضت ما نتواند با وحدت کلمه به پیش برود، همین اشکالاتی که شما اشاره کردید ممکن است که پیش بیاید؛ و دستهایی که در کار است برای اینکه نگذارند این نهضت به ثمر برسد.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۴۵۴ – ۴۶۵
***
جماران، ۱۳۶۰_ سخنرانی در جمع بانوان جهاد دانشگاهی اصفهان (نقش بانوان در صحنه های مختلف)
اهم بیانات:
بانوان ایران در این نهضت و انقلاب سهم بیشتری از مردان دارند و امروز هم که در پشت جبهه ها مشغول فعالیت هستند، سهم آنها بیشتر از دیگران است و در تربیتی که اشتغال دارند، چه تربیت کودکانشان و چه تربیت خردسالانشان و چه تربیتهایی که در کلاسها و جاهای دیگر مجالس دارند، باز سهم بزرگی در این انقلاب دارند. عواطفی که در بانوان هست مخصوص خودشان است؛ در مردها این عواطف نیست و لهذا، آن چیزی که در پشت جبهه از روی عواطف از بانوان صادر می شود، بیشتر و بالاتر و ارزنده تر است از آن چیزی که از مردها صادر می شود. به موجب عواطفی که بانوان دارند، آنها برای جبهه ها کارهای بسیار مفید انجام داده اند و انجام می دهند و از همه مهمتر اینکه بانوان بعد از انقلاب با تمام کوشش و حفظ عفت و حفظ جهات اسلامی همقدم، بلکه پیشقدم در امور کشور بوده اند و برخلاف آنچه که در رژیم سابق با برنامه ریزی از طرف چپاولگران جهان می خواستند به سر بانوان ما بیاورند و فاجعه ها را چند برابر کنند و بحمدالله ، موفق نشدند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۴، ص ۳۵۵ - ۳۵۶
***
جماران، ۱۳۶۱_ نامه به آقای عباس واعظ طبسی (موافقت با بازسازی هویزه با هزینه آستان قدس)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۶، ص ۲۵۶
***
جماران، ۱۳۶۲_ حکم به شورای عالی قضایی (موافقت با تشکیل «ستاد اصلاح امور زندان ها»)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۷، ص ۴۵۰
***
.
انتهای پیام /*