ایران امروز

 

 آنچه در پی می آید بخشهایی از مقاله پروفسور«عزیزالدین» (از استادان بنام هندوستان) است که پس از بازگشت از مراسم ارتحال امام خمینی در سالجاری، در روزنامه «قومی آواز» نوشته است.

فرصتی را برای حضور در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی و در سمیناری که تحت عنوان انسان کامل در تهران برگزار شد را بدست آوردم.

ایران امروز، تعبیر رؤیای امام خمینی می باشد. وی این رؤیا را در زمانی دید که نه تنها در ایران، حکومت پادشاهی وجود داشت، بلکه تمام کشورهای همسایه نیز دارای همین نوع، نظام حکومتی بودند.

آن موقع تعداد زیادی از علماء نیز در ظلمت پادشاهی به خواب رفته بودند و حتی اصطلاح جمهوری اسلامی نیز مرسوم نبود.

من هرگز نتوانستم تا به امروز، سیاست قدرت های غربی به ویژه آمریکا و انگلیس را بفهمم. حاکمان آمریکا و انگلیس می گویند که آنها حامی دموکراسی و ارزشهای دموکراتیک می باشند و به کشورهای دارای دموکراسی بسیار احترام می گذارند. اما تاریخ شاهد است که آنها در کشورهای مسلمان، همیشه از پادشاهان حمایت نموده اند. البته باید بین قدرت های غربی هم تفاوت قائل شویم. تعداد زیادی از روشنفکران آمریکا و انگلیس مخالف سیاست دولتهای این کشورها نسبت به عراق بودند. در واشنگتن در اعتراض به حمله آمریکا به عراق، راهپیمایی به طول 20 کیلومتر برگزار گردید. در هیچ کشور مسلمان نیز چنین تظاهرات بزرگی برگزار نشد. در تاریخ 8 جولای 1857 یک روزنامه ایتالیایی در خصوص نخستین مبارزه آزادی هند نوشت: نظام سیاسی انگلیس واقعاً عجیب است. آنها خواهان آزادی در کشور خود هستند ولی می خواهند دیگران را به عنوان برده نگه دارند. این تحلیل آن روزنامه قرن نوزدهم ایتالیا کاملاً درست بود.

به همین خاطر قدرت های غربی از پادشاهان مسلمان حمایت می کنند و پادشاهان مذکور نیز نسبت به آمریکا و انگلیس بسیار وفادار هستند. تعداد زیادی از علما نیز به سوی پادشاهان تمایل دارند.

به همین دلیل تمام کشورهای مسلمان در اطراف ایران در پی تشکیل دولت جمهوری اسلامی در ایران، علیه این کشور حرکتی را به راه انداختند. همه این کشورها به عنوان اهرم آمریکا عمل کردند.

صدام حسین علیه ایران جنگی را به راه انداخت و عربستان و کویت که حامی آمریکا می باشند نیز از وی حمایت کردند.

رسول الله(ص) در سال 622 میلادی در شهر مدینه یک جمهوری اسلامی تشکیل داد که تا سال 661 ادامه داشت. بعداً این دولت به دولت موروثی تبدیل شد.

وضعیت مسلمانان عجیب است. آنها به جای جمهوری اسلامی، حکومت موروثی را انتخاب کردند و این روش تا به امروز ادامه دارد. در حالی که دولت موروثی خلاف اسلام است.

امام خمینی نظام ناپدید شده مسلمانان را در سال 1979 احیاء کردند.

ویژگی جمهوری اسلامی ایران این است که این دموکراسی مبتنی بر ارزشهای اخلاقی است. در ایران تساوی کاملاً مشهود است. من آنجا بین یک خادم و یک افسر هیچ تفاوتی مشاهده نکردم. همه به یکدیگر احترام می گذارند. در جامعه ایران نه تکبر وجود دارد نه نخوت.

ابراز تشکر، روش عمومی مردم می باشد. در ایران اصلاً جای کثیفی دیده نمی شود. تمام ایستگاههای راه آهن، بسیار تمیز می باشند.

به زنان بسیار احترام گذاشته می شود. آنها در تمام حوزه ها به تعداد زیاد حضور دارند. در برخی نهادها فقط زنان اشتغال دارند.

مجتمع زیارتگاه امام رضا(ع) بسیار وسیع است. هر روز هزاران نفر این زیارتگاه را زیارت می کنند. اما محوطه این زیارتگاه بسیار تمیز است.

در ایران شأن جمهوری اسلامی همه جا مشهود است.

 

 

منبع: حضور، ش 63، ص 260.

. انتهای پیام /*