نهضت امام خمینی
کارگردان مستند «نهضت امام خمینی» با بیان اینکه یک سال کار تحقیقی پشتوانه ساخت این مستند است گفت: در مجموعه مستندهایی که کار می شود خیلی ها فکر می کنند که همه چیز را درباره انقلاب اسلامی می دانند و دیگر نیازی به تحقیق نمی بینند و به اطلاعات موجود کفایت می کنند. این امر منجر به تولید و پخش برنامه های تکراری و شبیه به هم می شود.
مصطفی محمد قاسملو که به تهیه کنندگی حبیب والی نژاد این مستند را ساخته است در گفت و گو با خبرنگار سرویس تلویزیون خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درباره ضرورت تولید و پخش مستندهای فاخر در مناسبت های ویژه ای مانند سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی یا هفته دفاع مقدس و پرهیز از این که فقط بخواهیم با برنامه هایی این مناسبت ها را پرکنیم، گفت: ساخت پروژه «نهضت امام خمینی» را از سال 85 آغاز کردیم و یک سال اول را فقط تحقیق کردیم، یک تیم تحقیقی در این باره داشتیم، در نهایت به طرحی کلی رسیدیم که برای تولید آن اقدام شود.
وی با بیان اینکه خود من بر تمام مراحل تحقیق نظارت داشتم، اظهار کرد: اساساً طرح این برنامه بر مبنای کتاب «نهضت امام خمینی» نوشته حمید روحانی شروع شد و بر اساس این کتاب 26 محور را در نظر گرفتیم و تحقیقات خود را انجام دادیم در نهایت بخش هایی را که می شد به عنوان برنامه تلویزیونی روی آن کار کرد، انتخاب کردیم.
قاسملو با اعلام این که اکنون 26 ماه از تولید برنامه می گذرد، گفت: ما وقت مفصلی را برای تدوین این برنامه در نظر گرفتیم به گونه ای که تدوین موقت از برنامه چیزی حدود سه چهار هفته طول کشید تا این که این برنامه به سرانجام برسد.
وی ابراز عقیده کرد: با توجه به عقبه تحقیقی این برنامه به نظرم می آید که برنامه ای ساخته ایم که درخور شأن حضرت امام خمینی است و سعی کردیم اگر خیلی هم نتوانستیم آن چه که بوده است را نشان دهیم حداقل آسیبی هم به آن نزنیم. روی هم رفته فکر نمی کنم کار متوسطی شده باشد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر مستند سازان در این مقوله زیاد وارد جزئیات نمی شوند. آن چه باعث تفاوت یک برنامه از برنامه دیگر می شود این است که اگر درباره یک موضوع یکسان باشد از نظر جزئیات می توان با دیگری متفاوت باشد.
قاسملو اظهار کرد: ما در برنامه «نهضت امام خمینی» از واقعه 17 شهریور ماه حرف زدیم ولی چیزهایی را گفتیم که تا به حال کسی از این اتفاق نشنیده است یا اینکه از بازگشت امام به ایران» باز هم جزئیاتی را مطرح کرده ایم که تازه است و هیچ یا کمتر کسی آن را تا به حال شنیده است؛ این باعث می شود که مجموعه برنامه از کارهای دیگر متفاوت شود و اگر هم قرار باشد از جنبه فاخر بودن برنامه صحبت کرد من این چیزها را افتخار برنامه می دانم.
این مستند ساز ضمن تأیید این مطلب که نهادها و ارگانهای دولتی که همواره بر تولید آثار فاخر در مناسبت هایی مانند سالگرد پیروزی انقلاب و یا هفته دفاع مقدس تأکید می کنند وقتی زمان تأمین بودجه و امکانات می شود شانه خالی می کنند و حمایت های لازم را به عمل نمی آورند گفت: با این حال در ساخت این مجموعه، گروه روایت فتح خیلی با ما همکاری کردند و همه بخش ها ما را همراهی کردند، برخلاف بسیاری از گروههای دیگر به نظر من این درک درباره تولید کارهای فاخر در گروه روایت فتح وجود دارد.
ایسنا ـ 25 / 9 / 87
منبع: حضور، ش 67، ص 294.
.
انتهای پیام /*