اولویت مسأله فلسطین
(مصاحبه با شیخ حذیفه الشهیمی)
حضور: لطفاً به صورت مختصر خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چندمین بار است که به ایران سفر می کنید و هدف از سفرتان چیست؟
آقای شیخ حذیفه الشهیمی: بنده خذیفه الشهیمی از کشور لبنان هستم، معلم پرورشی و علوم اسلامی و تربیتی و در عین حال لیسانس خبرنگاری هم دارم.
این بار اولی است که به ایران می آیم. هدفم از این سفر ضمن اجابت دعوت به حضور در مراسم ارتحال امام خمینی(قدس سره)، مشارکت در اجتماع مسلمانان است، چرا که خداوند (سبحانه و تعالی) می فرماید: "انما هذه امتکم، امة واحده و انا ربکم فاتقون" و در آیه ای دیگر می فرماید: "و اعتصموا بحبل الله جمیعاً و لا تفرقوا"، بنابراین هدف ما از جمع شدن در این مکان دعوت به وحدت میان مسلمانان، وحدت کلمه و وحدت صفوف آنان در رویارویی با دشمن صهیونیستی و ایستادن در کنار هم و مقابله با این دشمن است چرا که این دشمن از وحدت میان مسلمانان رنج می برد و روز و شب تلاش می کند تا میان آنان تفرقه بیندازد، از این رو بدین وسیله از تمامی مسلمانان می خواهیم تا با چنگ زدن به وحدت اسلامی به رویارویی با دشمن صهیونیستی بپردازند.
حضور: از آنجا که شما با اندیشه امام خمینی و نهضت ایشان آشنایی دارید بفرمایید از نظر شما مهمترین محور اندیشه و عمل آن بزرگوار چه بود؟
الشهیمی: امام خمینی(قدس سره) بسیاری از مفاهیمی را که تمـامی مسلمـانان باید به آنـها پایـبند باشند و اولین آنها وحدت اسلامی در رویارویی با دشمن است، پایه ریزی کرد، چرا که مسلمانان هرگز در برابر دشمنان خود پیروز نمی شوند مگر با وحدت و همبستگی در رویارویی با دشمــن صـهیونیـست که سرزمیـن فلسطـین را اشغـال کرده، به مقدسـات آنان تجـاوز کرده،
مسجد الاقصی را اشغال کرده و مردم فلسطین را روز و شب می کشد. بر مسلمانان واجب است تا با همبستگی و اتحاد خود با این دشمن رویارویی کنند. امام خمینی اولین شخصیت بزرگ اسلامی بود که در صد سال اخیر مردم را به منظور رویارویی با این دشمن دعوت به وحدت اسلامی کرد.
حضور: ندای وحدت آفرین امام خمینی در میان مسلمانان ـ خصوصاً مسلمانان لبنان ـ چه تأثیر نتایجی داشته است؟
الشهیمی: مفاهیمی که امام خمینی مطرح کرد به صورت گسترده مورد استقبال مردم کشورهای عربی و اسلامی قرار گرفت چرا که ایشان بویژه بر موضوع وحدت و موضوع فلسطین و رویارویی با دشمن صهیونیستی تأکید کردند و از این رو تمامی مسلمانان بر اساس این مفاهیم گرد هم جمع شدند و دعوت امام خمینی مورد استقبال مردم زیادی در کشورهای عربی و اسلامی قرار گرفت.
حضور: فکر می کنید در حال حاضر وحدت میان مسلمانان ـ خصوصاً شیعیان و اهل سنت ـ در چه شرایطی قرار دارد؟
الشهیمی: همانطور که در ابتدا گفتم، لازمه رویارویی با دشمن صهیونیست، وحدت اسلامی است، از این رو برای اینکه در برابر این دشمن پیروز شویم باید همه با هم متحد شویم، خداوند سبحان وتعالی می فرماید: "ان هذه امتکم امة واحده" و نمی فرماید این امت امتی سنی یا شیعی یا غیره است، برماست که در صفوفی یکپارچه برای رویارویی با این دشمن متحد شویم، خداوند نیز در قرآن کریم به ما وعده پیروزی در برابر این دشمن را داده است از اینرو ما باید شرایط این پیروزی را که همان وحدت است، فراهم سازیم.
در واقع اولین مشکلی که مسلمانان با آن روبه رو هستند مشکل اشغال فلسطین است اما درحال حاضر قدرتهای غربی و رسانه های غربی سعی می کنند که این موضوع را کم رنگ جلوه دهند و توجه ها را به اختلاف های داخلی میان مسلمانان جلب کنند، می گویند این سنی است و این شیعه، این کرد است و آن یک فارس، این ترک است و غیره؛ تمام تلاش خود را می کنند که مسلمانان با همدیگر درگیر باشند و رویارویی با دشمن صهیونیستی را فراموش کنند. دشمن صهیونیستی اینچنین عمل می کند که اختلاف های فرقه ای و مذهبی راه بیندازد و خود نفع ببرد.
حضور: به نظر شـما حرکـت بیـداری اسلامـی که در چند سـال گذشتـه در برخـی کشورهـای اسلامی شکل گرفت، چرا به نتیجه دلخواه نرسید؟
الشهیمی: هر بیداری و هر مبارزه ای در جهان اسلام که اولویت خود را نجات فلسطین و نجات سرزمین های اشغالی و مسجد الاقصی قرار ندهد، مبارزه و تلاشی ناقص است. از این رو اولویت هر بیداری و مبارزه باید موضوع فلسطین و رویارویی با دشمن صهیونیستی باشد. من به سهم خودم از همه کسانی که به دنبال آزادی و برقراری عدالت هستند درخواست می کنم که اولویت خود را موضوع فلسطین قرار دهند، چرا که این موضوع است که تمامی مسلمانـان را با هر دین و مذهبی که داشته باشند کنار هم جمع می کند.
حضور: فکر می کنید درحال حاضر کشورهای اسلامی تا چه اندازه در معادلات بین المللی ـ خصوصاً اوضاع و احوال منطقه اسلامی ـ تأثیر گذار هستند؟
الشهیمی: متأسفانه کشورهای اسلامی امروزه کشورهای جهان سومی هستند و تأثیر چندانی در معادلات بین المللی به خصوص موضوع اشغال مسجد الاقصی و تجاوز به مقدسات اسلامی و آزادی مسلمانان ندارند. این امر به این دلیل است که هر کشوری تنها نماینده خودش است. آنان در ابتدا گفتند که موضوع اشغال فلسطیمن موضوعی عربی است؛ به همین دلیل بسیاری از کشورهای غیر عربی از موضوع فلسطین کنار رفتند. بعد از آن گفتند موضوع فلسطین مربوط به کشورهای همسایه آن است و بعد از آن در سال 1967 میلادی مصر اعلام صلح کرد و به دنبال آن اردن نیز اعلام صلح کرد و گفتند که موضوع فلسطین مربوط به مردم فلسطین است. این فاجعه بزرگی است که کشورهای اسلامی در آن مقصر هستند و بر ماست تا در این موضوع تجدید نظر کنیم و مسأله فلسطین را اولویت خود قرار داده و گرد هم آییم و با اتحاد خود با دشمن صهیونیستی مبارزه کنیم چرا که جز از طریق اتحاد، تأثیرگذاری در منطقه و جهان و پیروزی امکان پذیر نیست.
حضور: تحلیل شما به عنوان یک روزنامه نگار، در خصوص گروههای تکفیری و داعش چیست؟
الشهیمی: همانطور که در ابتدا اشاره کردم، دشمن تلاش کرده تا تفرقه و اختلاف میان مسلمانان بیندازد، از این رو اقدام به ایجاد چنین گروههایی کرده که نه تنها با دشمن صهیونیستی وارد نبرد نمی شوند بلکه به کشتار مسلمانان و ریختن خون آنان پرداخته اند و هرگز سلاح خود را به سوی دشمن صهیونیستی نشانه نرفته اند. از ابتدای سال 1948 میلادی تا امروز مانند این گروهها هرگز تیری به سوی دشمن صهیونیستی شلیک نکرده اند. اگر راست می گویند که به دنبال مبارزه با تروریسم و احیای اسلام راستین هستند، باید با رژیم صهیونیستی به مبارزه بپردازند و اسلحه های خود را به سوی این رژیم نشانه بروند و از ریختن خون برادران مسلمان خود بپرهیزند چرا که خداوند ریختن خون مسلمانان را حرام کرده است.
حضور: فکر می کنید تا چه اندازه می توان امیدوار بود تا در آینده نزدیک بساط این گروههای ضد اسلام برچیده شود؟ و آینده آنها در جهان اسلام از دیدگاه شما چیست؟
الشهیمی: کلید نابودی این گروهها نابودی رژیم صهیونیستی است. برماست که به رویارویی با این دشمن بپردازیم و رویارویی با این دشمن را معیار دوستی و دشمنی مدعیان بدانیم. گروههایی که دم از رویارویـی با تروریسـم و حـفظ صلـح جهـانی می زنند، اگر سـلاح خود را به سوی این رژیم نشانه بروند راست می گویند وگرنه حیله گرانی بیش نیستند. از این رو کلید نابودی چنین گروههایی رویارویی و نابودی رژیم صهیونیستی است.
البته تنها خدا از آینده این گروهها باخبر است اما همانطور که گفتم اگر آنان راست می گویند باید سلاح خود را به سوی دشمن صهیونیستی نشانه روند. ما نمی بینیم که این گروهها حتی یک تیر به سوی این رژیم شلیک کنند و از فلسطین حمایت کنند.
عقل و منطق می گوید که افراطی گری پیروز نخواهد شد. این گروهها افراطی های بی منطق هستند و بی شک موفق نخواهند شد، چرا که هدف آنان وحدت یا خدمت به مسلمانان و حل مشکلات آنان نیست بلکه به ریختن خون مسلمانان و ایجاد تفرقه و بیان این موضوع که این فرد مسلمان است و آن فرد دیگر مسلمان نیست پرداخته اند. این درحالی است که پیامبر(ص) اگر فردی تنها به ظاهر می گفت «لا اله الا الله» جان و مال و خون و زمینش را در امان نگه می داشت.
حضور: آن وقت مسئولان عربستان که خود را جانشین پیامبر خدا (ص) می دانند آنطور نسبت به حفظ جان مهمانان خداوند بی اعتنا بلکه مقصرند که می دانید در منا چگونه صدها نفر از آنان به خاک و خون کشیده شدند.
الشهیمی: به طور طبیعی آنان در درجه اول در قبال خداوند و در درجه دوم در قبال خانواده قربانیان مسئول هستند. ما از خداوند مسألت داریم که به قربانیان این فاجعه مقام شهادت دهد و در روز قیامت لبیک گویان محشور شوند، وقوع این حادثه اسباب و دلایلی داشته که باید تلاش شود با فراهم شدن سایر شرایط از رخ دادن مجدد چنین حوادثی جلوگیری شود.
حضور: مراسم سالگرد امام خمینی را چگونه دیدید؟
الشهیمی: مراسم بسیار خوب بود، در اینجا با شخصیت های مختلفی آشنا شدم که از نقاط مختلف جهان به ویژه ایران به این مراسم آمده بودند. با آنها آشنا شدم. مانند این اجتماع ها به افراد مختلف اجازه می دهد که از تجربه ها، دانش و علوم یکدیگر بهره مند شوند.
حضور: در پایان با توجه به صحبت هایی که شد چنانچه پیام یا نظری دارید بیان بفرمایید.
الشهیمی: امام خمینی(قدس سره) هنگامی که به ایران بازگشت رهبر انقلاب اسلامی بود و در همان ابتدا اعلام کرد که انقلاب اسلامی، انقلابی علیه استکبار جهانی و در حمایت از مسأله فلسطین است. ایشان سفارت اسرائیل را از میان برداشت و جای آن سفارت فلسطین را تأسیس کرد. مفاهیم و اصولی مانند وحدت اسلامی و مسأله فلسطین و اولویت دادن به آن را که امام خمینی بنیان نهاد همواره مورد توجه مردم ایران و مسلمان بوده است. ایشان نه تنها به موضوع ایشان نه تنها به موضوع فلسطین پرداختند بلکه آن را اولویت مسلمانان و آزادی خواهان جهان دانستند.
منبع: حضور، ش 100، ص 172.
.
انتهای پیام /*