«اختلاف» نعمت الهی است

 آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس تفسیر خود که به تفسیر آیات سوره مبارکه حجرات اختصاص داشت گفت: این خطاب جهانی اسلام و خطاب جهانی سلسله انبیاء است که بشر از خاک است و خاک نسبت به خاک دیگر فضیلتی ندارد. لذا فرمود کسی را مسخره و تحقیر نکنید، کسی را اهانت نکنید، یک وقت انسان می ‌گوید من از او بهترم، این باید بداند سخنگوی شیطان است چون شیطان هم گفت(أَنَا خَیْرٌ مِنْهُ) اما قرآن آمده به ما بگوید نگو (أَنَا خَیْرٌ مِنْهُ ) بگو شاید آنها بهتر از ما باشند.

وی با اشاره به دعای امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه اظهار داشت: یک بیان نورانی از امام مبارک امام سجاد(ع) است که عرض می‌ کند خدایا آن فهم و استعداد را به من بده و از طرفی جلوی مرا هم بگیر که اگر کسی وضع مالی‌ اش خوب است من او را به این دلیل شریف ندانم و کسی که وضع مالی‌ اش بد است من او را خسیس و پست تلقی نکنم چون معیار شرافت و فضل نزد توست.

آیت الله العظمی جوادی آملی اختلافات را از نعمت ‌های الهی دانستند و اذعان داشتند: اگر اختلاف نباشد جهان فرسوده خواهد شد، اگر همه یکدست و یک استعداد داشتند جهان ویران می شد، این اختلاف، نعمت الهی است لذا هم باید نسبت به ذات اقدس الهی شاکر بود هم این نعمت را در جای خود صرف کرد.

وی در فراز دیگری از سخنان خود به آسیب‌ شناسی فضای رسانه ای کشور به ویژه فضای سایبری پرداخت و خاطر نشان کرد: این فضای به اصطلاح مجازی در حقیقت فضای حقیقی است، ما حق نداریم بگوییم که این فضا، فضای مجازی است، وقتی در اینجا نقل و انتقال اندیشه میسّر است و فکر و اندیشه منتقل می ‌شود و به واسطه آن جوان متحوّل می‌ شود، فضا فضای حقیقی است. روحانیونی که توفیق تبلیغ را ندارند لااقل این فضای حقیقی را دریابند تا به‌ واسطه حضور آنان بیگانه نتواند سوء استفاده کند.

 

 منبع: حضور، ش 98، ص 277.

 

 

 

 

 

 

. انتهای پیام /*