بالاتر از تصور عقل بشر
(مصاحبه با آقای محمد البلبیسی)
حضور: لطفاً خود را معرفی کنید و بفرمایید تحصیلات و شغل شما چیست؟
آقای محمد ذیب عبدالله حسن البلبیسی: من محمد البلبیسی هستم، محقق علوم اسلامی از کشور اردن، شهر عمان.
حضور: بفرمایید علت حضور شما در ایران و شرکت در مراسم بزرگداشت امام خمینی چیست؟
البلبیسی: من از کشور اردن و از شهر عمان به جمهوری اسلامی ایران آمدهام تا در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (رحمة الله علیه) شرکت کنم، کسی که یک عمر در حوزه های دینی و علوم فقهی رشد کرد و با وجود تحمل سالها حوادث که در زمان شاه ایران با آن دست و پنجه نرم می کرد این انقلاب اسلامی بزرگ را بنیانگذاری کرد. او حتی بارها شاه را نصیحت کرده بود که از فشارهای کشورهای استکباری برای فشار آوردن و محروم کردن مردم از کمترین حقوقشان جلوگیری کند و از تضییع حق مردم بازگردد؛ کشورهایی که وی را به ژاندارم منطقه خلیج فارس تبدیل کرده بودند اما وقتی که وی از کشور خارج شد حتی اجازه ندادند وارد کشورشان شود چرا که این کشورها همواره به دنبال منافع خود هستند.
حضور: در زمینه جایگاه امام خمینی در میان کشورهای اسلامی و در مسیر نهضت های آزادی خواهانه و استقلال طلبانه آن چه نظری دارید؟
البلبیسی: انسان همواره در پی آن است که به آزادی دست یابد. ما ظاهراً آزادیم و به استقلال دست یافتهایم. کلمه استقلال در مفهوم عربی بدین معناست که از کشورهای استکباری، از استعمار انگلیس و امریکا یا هر کشور دیگری رهایی یابیم اما با این وجود هنوز هم تصمیمات سیاسی در دست کشورهای عربی نیست. در ظاهر این کشورها استقلال خود را جشن می گیرند اما تصمیمات سیاسی را خودشان نمی گیرند و استقلالی ندارند. ولی به فضل خداوند در مورد آیتالله خمینی اینگونه نبوده است. وی عالمی فقیه بود که احکام را استنباط میکرد. باید توجه داشت که هر فردی که وارد بحث های دینی و علمی می شود نمی تواند به درجهای از فقه برسد که به استنباط احکام شرعی بپردازد، چرا که عقل آدمی جایز الخطاست، مگر با ممارست های علمی و عملی. وی به خاطر اسلام و مسلمانان دست به هرکاری می زد و تنها جمهوری اسلامی ایران را مدنظر نداشت. او همواره در پی حفظ دین جد خود، رسول خدا(ص) و حفظ اسلام در مسیر سید الشهدا، ابا عبدالله الحسین(ع) بود و با وجود تمام تحولات و فشارها از هیچ تلاشی فروگذار نکرد.
حضور: اگر بخواهیم مقایسه کنیم، میان انقلاب اسلامی ایران و سایر انقلابهای کشورهای مسلمان یا حتی در دنیا در قرون جدید، چه تفاوتهای اساسی وجود دارد؟
البلبیسی: در این راستا اگر دست به مقایسه بزنیم، به طور مثال، جمهوری آلمان را مثال بزنیم که در زمان جنگ جهانی دوم توسط هیتلر که مورد تأیید تقریبا 70 در صد مردم بود، اداره می شد، می بینیم که در آن زمان آلمان به کلی ویران شد به طوریکه دیگر هیچ کسی باور نمی کرد که این ملت روزی از روزها دوباره قد علم کند اما امروز و با گذشت سالهای دراز می بینیم که آلمان با اقتصاد، عمل، اراده ملت، توسل به ملت خود و با کار و تلاش و جهاد ـ نه با سلاح بلکه جهادی بنیادی به منظور بالابردن علم و دانش ـ اکنون توانسته است یکی از کشورهای بزرگ اقتصادی جهان باشد. این در حالی است که این کشور هنوز استقلالی در اتخاذ تصمیمات سیاسی خود ندارد. از این دیدگاه اگر میان انقلاب اسلامی ایران و انقلاب آلمان یا کشورهای دیگر دست به مقایسهای بزنیم در می یابیم که آنچه امام خمینی دست به آن زد بالاتر از تصور عقل بشر بود.
چرا که با وجود محاصره طولانی به مدت سی سال و با وجود همه توطئه های صورت گرفته علیه جمهوری اسلامی از سوی کشورهای استکباری و حتی کشورهایی که خود را اسلامی می دانند، می بینیم که این انقلاب به بار نشسته است. این بدان معناست که این انقلاب، طرحی بسیار سخت بود. اما با تلاش و اشتیاق فراوان ملت ایران به رهبری امام خمینی به موفقیت دست یافته است.
امروز و بعد از سالها جنگ طولانی که آلمان دست به آن زد، می بینیم که رهبران این کشور نتوانستهاند بر جهان چیره شوند. اینگونه کشورها دارای عقاید دینی نیستند و برای مصالح خود کار می کنند، از حزبهای مختلف دینی، لیبرال، مسیحی، راست و چپ، حزب کارگر و غیره تشکیل شده و تنها توانستند با عقل و اقتصاد و علم خود به کشورهای مجاور نفوذ کنند. امروز جمهوری اسلامی ایران به کشوری پیشرفته تبدیل شده است که با وجود همه تحریم ها با تکیه بر شعار نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی و پایبندی به راه خود موفق شده است. خداوند می فرماید: و قل عملوا فسیر الله عملکم، این نتیجه تلاش و استمرار است که اگر خداوند بخواهد گروهی کوچک بر گروهی بزرگ مسلط می شود و این از ایمان امام خمینی و عقیده وی به راه و رسم جدش رسول خدا(ص) و اهل بیت طیب و طاهر ایشان(ع) نشأت گرفته است.
حضور: به نظر شما مهمترین عنصر نهضت امام خمینی چه بود که توانست به این پیروزی عظیم برسد؟
البلبیسی: در اینجا دوست دارم به حدیثی از رسول خدا اشاره کنم که از برادر خود موسی بن عمران یعنی حضرت موسی(ع) نقل می کند. ایشان می فرماید حضرت موسی مردی را دید که خاضعانه و به مدت یک هفته تمام حاجتی را از خداوند درخواست می کرد. ایشان از وی پرسید، چه می کنی؟ یک هفته است که به دعا و راز و نیاز با خدا مشغولی. گفت بله من حاجتی دارم و آن را از خدا می خواهم اما خداوند حاجتم را نمی دهد. اینجا این مسأله مطرح می شود که مگر می شود که انسان یک هفته حاجتی را از خدا بخواهد و خداوند حاجتش را ندهد. موسی از خدا سؤال کرد که خداوندا این مرد یک هفته تمام به دعا و راز و نیاز مشغول است و تو حاجتش را نمیدهی؟ خداوند پاسخ داد اگر تمام طول عمر خود را نیز به دعا بپردازد به نتیجه نمی رسد. موسی پرسید چرا؟ خداوند پاسخ داد چرا که وی چیزی را از من طلب می کند که خود می خواهد، و من می خواهم او چیزی را طلب کند که من برای او می خواهم. از این رو کسانی که به اشتباه فکر می کنند انقلاب اسلامی دور از آیین و روش امام مهدی (عج) است در اشتباه هستند، چرا که راه امام همان راه حضرت مهدی و همان راه رسول خداست. او این انقلاب را بنیانگذاری کرد تا مسیر را برای ظهور امام زمان(عج) هموار سازد و خدا را شاکریم که امروز این مسیر با رهبری و ولایت آیت الله العظمی علی خامنهای ادامه دارد.
حضور: متشکرم. نکات جالبی را بیان کردید. اگر مطلب دیگری درباره امام خمینی هست بفرمایید؟
البلبیسی: من امام خمینی را از ابتدای انقلاب اسلامی و از زمانی که حکم مشهور خود علیه سلمان رشدی ملحد که پا را از گلیم خود فراتر گذاشته و به پیامبر اسلام توهین کرده بود، می شناسم. امام خمینی همواره حافظ راه و سنت رسول خدا(ص) و اهل بیت ایشان یعنی ائمه اطهار(ع) بود.
منبع: حضور، ش 98، ص 177.
.
انتهای پیام /*