بهترین روش زندگی

(مصاحبه با خانم سهام الدویسی)

 

حضور: لطفاً به صورت کوتاه خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چه تحصیلات و فعالیت هایی دارید و نیز چندمین بار است که به ایران می ‌آیید؟

 خانم سهام الدویسی: من سهام الدویسی هستم از کشور هلند. به عنوان مربی ورزشی و مبلغ دینی برای نوجوانان و جوانان در مؤسسه اسلامی هلند مشغول کار و فعالیت هستم. این بار دوم است که به ایران می ‌آیم. دسامبر سال گذشته برای زیارت اماکن مقدس به ایران آمدم. از نظر من ایران کشور بسیار زیبا و پیشرفته ای است و مردم خوبی دارد و از اینکه در ایران هستم بسیار خوشحالم.

 حضور: چگونه با شخصیت امام خمینی آشنا شدید؟

 الدویسی: من از کودکی همانطور که بزرگ می‌ شدم عکسهای امام خمینی را همه ‌جا می ‌دیدم و سیمایشان برایم جالب بود. در آغاز اینگونه با این شخصیت بزرگ آشنا شدم.

حضور: زندگی مسلمانان به طور کلی در کشور هلند چگونه است؟ آیا بحث شیعه و سنی آنجا وجود دارد یا خیر؟

 الدویسی: شکر خدا زندگی خوبی دارند. در هلند هم شیعان و هم سنی‌ ها هستند و بخوبی با هم زندگی می‌ کنند. ما تمایل داریم که وحدت بین شیعه و سنی ان شاء الله بیشتر هم بشود و امیدواریم که به لطف خداوند در این راه بیشتر پیشرفت کنیم.

 حضور: نظر شما راجع به شرایط فعلی کشور‌های مسلمان و درگیریهای ناشی از عملکرد گروههای تکفیری چیست؟

 الدویسی: به نظر من خیلی ناراحت‌کننده است که شاهد چنین اتفاقات و شرایطی در کشورهای مسلمان هستیم و می ‌بینیم که اسلام که بهترین روش زندگی است توسط داعش و گروههای تکفیری به‌ این‌ شکل نادرست و اینگونه اشتباه نمایش داده می شود. از آن ناراحت ‌کننده ‌تر این است که خیلی‌ ها به‌ دلیل عدم شناخت دین اسلام آن را باور می ‌کنند و فکر می‌ کنند هر آنچه از تلویزیون و مطبوعات نمایش داده می شود و ارائه می ‌شود صحیح است و بدون تحقیق می‌ پذیرند و تصور می‌ کنند اسلام واقعاً آنگونه است. من به سهم خودم از همه افراد درخواست دارم که بیشتر مطالعه کنند و راجع به اسلام و حقیقت آن اطلاعات بیشتری کسب کنند.

 حضور: از نظر شما آینده گروههای تکفیری چیست؟ و نقش کشورهای مسلمان در رابطه با حل کردن این مشکل چیست؟

 الدویسی: گروههای تکفیری واقعاً آینده‌ای ندارند. به نظر من روزگارشان بزودی به پایان می ‌رسد  چرا که اکثر مردم به سمت حقیقت می ‌آیند و از آنجایی که اکثر مردم تمایلی به وحشی‌ گری و تعدی و جرم و جنایت ندارند عمر اینان به پایان می‌ رسد‌. مسلمانان و عامه مردم و اعراب و آفریقاییان و .... هیچ یک تمایلی به جنایات گروههای تکفیری ندارند.

به نظرم نقش کشورهای مسلمان برای رفع این مشکل این است که آگاهی مردم را بالا ببرند و با آموزشهای رایگان و فراگیر سطح سواد همه مردم را اعم از بزرگ و کوچک و همگان را ترقی دهند و منبع اصلی اسلام را به آنان بشناسانند.

 حضور: به نظر شما نیت و هدف آمریکا در رابطه با ادعای مبارزه با گروههای تکفیری چقدر صحت دارد؟

 الدویسی: اصلاً صحت ندارد و بر همه کسانی که آگاهی دارند و می‌ توانند بخوانند و بنویسند و به مطبوعات اعتماد ندارند این واضح و مبرهن است که آمریکا کاملاً داعش را حمایت می‌ کند و برای قوی ‌تر شدن آنها کمک‌ شان می‌ کند. در اروپا نیز این مطلب را می ‌دانند اما متأسفانه سیاست فعلی آمریکا این است که دو رو باشد.

 حضور: اشاره کردید که آشنایی شما با امام خمینی بر اثر عکسهایی بود که از ایشان دیده‌اید. بفرمایید در میان مطالبی که راجع به امام یا از خود ایشان ـ اگر خوانده‌اید ـ و برایتان جالب و آموزنده بوده کدام است؟

 الدویسی: بله، من مصاحبه‌ای را که توسط یک گزارشگر بریتانیایی که با امام خمینی انجام شده بود خوانده‌ام و نظر آن گزارشگر راجع به امام خمینی با اینکه مسلمان نبودند برایم بسیار جالب بود. ایشان نوشته بودند که در زمان تهیه گزارش و زمانی که امام خمینی در اتاق بودند؛ نوری را در اطراف امام خمینی دیدند و متوجه شدند که امام خمینی یک شخص معمولی نیست.

 حضور: شما به عنوان یک مسلمانان ساکن یک کشور اروپایی تا چه میزانی آزادی این را دارید که وظایف و مناسک دینی خود را انجام دهید؟

 الدویسی: خدا را شکر شرایط فعلی شرایط خوبی است و ما این شانس را برای انجام وظایف ‌مان داریم و در حال حاضر زنان مسلمانی را داریم که می خواهند شرایط شغلی حرفه‌ای داشته باشند ولی چون جامعه اروپا ترجیح به بی حجاب بودن بانوان دارد در حال به چالش کشیدن حضور بانوان در جامعه و با حجاب کامل هستند ولی به امید خدا این مسأله نیز به نتیجه مطلوب مسلمانان خواهد رسید.

 حضور: آیا پیشنهاد یا نظری برای برگزاری هر چه بهتر مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی دارید؟

 الدویسی: خدا را شکر که من در اولین حضورم در این مراسم شاهد حضور مردم خوب و دوست‌داشتنی و با برنامه‌ های منظم و در انجام کارشان شاهد حس عشق و علاقه به اسلام هستم. در این خصوص چیز دیگری به نظرم نمی‌ رسد. اگر نظری بعدا به ذهنم رسید به شما خواهم گفت.

 حضور: در خاتمه چنانچه سخن دیگری در باره ایران و سفرهای خود به کشور ما دارید بیان بفرمایید.

 الدویسی: من همیشه دوست داشنم به ایران بیایم اما نمی ‌دانستم چگونه. چون با توجه به شایعات و اخبار دروغ مطبوعات که همیشه تبلیغ می‌ کنند که امکان سفر به ایران نیست و ایران کشور خطرناکی است تردید هایی داشتم. ولی به لطف خدا این امکان برایم فراهم شد که دوبار از این کشور زیبا و این فرهنگ غنی و این مردم دوست داشتنی بازدید کنم و بدانم اینگونه تبلیغات چقدر نادرست است.

 

 

منبع: حضور، ش 98، ص 172.

. انتهای پیام /*