امام به مردم ایران

روحیه خودباوری و اعتماد داد

 (مصاحبه با موسی الرضا ثروتی)

 اشاره:

موسی الرضا ثروتی متولد 1336 شهرستان بجنورد و نماینده مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه بجنورد، گرمه، جاجرم و مانه و سلمقان است که در حال حاضر به عنوان نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس فعالیت می کند. وی که دانشجوی رشته مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی ارشد است در دوران جنگ تحمیلی به اتفاق چهار برادر خود راهی جبهه های حق علیه باطل شد و در جریان دفاع مقدس، یکی از بردارانش (محمدرضا) به درجه رفیع شهادت نایل آمد.

ثروتی سوابق اجرایی زیادی در آموزش و پرورش و وزارت کشور دارد و در مشاغل مختلف از جمله معاون ناحیه 4 آموز ش و پرورش شهر مشهد، معاون سیاسی فرمانداری مشهد، فرماندار تایباد، شیروان، بجنورد ، مدیر کل سیاسی انتظامی استان سیستان و بلوچستان، مدیر کل اجتماعی خراسان بزرگ و . . . به خدمت اشتغال داشته است. مصاحبه ای با ایشان انجام داده ایم که در پی به نظر خوانندگان گرامی می رسد.

* * *

حضور: با توجه به اینکه جنابعالی در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز فعالیتهای انقلابی داشته اید در ابتدا مختصری از فعالیتها و خاطرات آن دوران خود بیان بفرمایید.

آقای موسی‎الرضا ثروتی: قبل از انقلاب به دلیل آشنایی با اندیشه‎های حضرت امام، بعضی از

 

نوارهای سخنرانی‎های ایشان را توزیع می کردم و در همان سالها به علت نوشتن انشاء در باره  امام و خواندن آنها در مدرسه دو بار توسط ساواک بازداشت شدم و حتی می گفتند حکم اعدام ما را صادر کرده اند. در سال 1356 نیز یک لیست 10 نفره از افرادی که در شهر ما در جریانات انقلاب حضور داشتند توسط ساواک تهیه شده بود و قرار بود که ما را دستگیر کنند و اعدام کنند. من از سال 1352 با اندیشه های امام خمینی به نحو عمیق تری آشنا شدم. علاوه بر این در آن زمان کتابهای متعددی از انقلابیون و متفکران آن وقت از جمله شهید مطهری، شهید هاشمی‎نژاد، آیت الله مکارم شیرازی و... مطالعه می کردم و نشریات مکتب اسلام و کتابهای فراوان اسلامی در زمینه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را می‎خواندم. یک بار هم در سال 1356 و در حالی که در خدمت سربازی بودم به دلیل حمایت از نهضت امام بازداشت شدم. در زمان خدمت سربازی که  همزمان به تدریس مشغول بودم شهید هاشمی‎نژاد را به بجنورد دعوت می کردیم تا برای مردم سخنرانی کند. همین طور آقای فرزانه را که امام جمعه موقت مشهد بود در تاسوعا و عاشورای سال 1357 به بجنورد آوردیم تا برای مردم صحبت کند و دید مردم نسبت به مسائل روز بازتر شود. همچنین در برگزاری راهپیمایی، تظاهرات، تجمعات، انتشار کتاب‎ها و نوارهای حاوی بیانیه ‏های امام فعالیتهای زیادی داشتیم که به خاطر این تحرکات چندین بار توسط ساواک تحت تعقیب قرار گرفتیم. در اوایل انقلاب حدود چهار ماه در منزل امام جمعه بجنورد و برای حمایت از ایشان در مقابل چماق به دستان و عوامل رژیم حضور داشتیم. در این مدت درگیریهای زیادی با نیروهای شهربانی و چماق به دستان داشتیم و در روز پیروزی انقلاب، ژاندارمری با مردم اعلام همبستگی کرد ولی با اینکه شهربانی با مردم اعلام همبستگی کرده بود یک نفر در آن مجموعه حضور داشت که مردم را مورد اذیت و آزار قرار می‎داد و خوشبختانه آن یک نفر هم در آن روز کشته شد. هنگامی که شهربانی به تصرف مردم درآمد ما اسلحه‎های موجود را از آنجا خارج کردیم.

تا شش ماه بعد از پیروزی انقلاب با راه‎اندازی کمیته انقلاب اسلامی و به کمک نگهبان هایی که در شهربانی مشغول فعالیت بودند امنیت را در بجنورد ایجاد کردیم. به خاطر فرمایش امام مبنی بر بازپس دادن اسلحه‏ هایی که در زمان انقلاب از مراکز نظامی بیرون آورده شده بود ما هم طبق نظر امام عمل کردیم و اسلحه‎ها را به مراکز مربوطه پس دادیم.

اینجانب بعد از آنکه وارد عرصه آموزش و پرورش و سپس وزارت کشور شدم همیشه فرمایشات و  سخنرانی های حضرت امام را گوش می کردم و نوشته‏ های وی را مطالعه می‎کردم و در فعالیت‎های روزمره خودم به کار می‎بردم. در خانواده‎ای زندگی می‎کردم که از متوسط به پایین تر بود و با مشاغل کارگری و کشاورزی امورات زندگی خودمان را سپری می‏ کردیم. در جریان جنگ تحمیلی چهار نفر از برادران اینجانب در جنگ تحمیلی حضور داشتند که یکی از آنها به نام محمدرضا به شهادت رسید. این توفیق نصیب من هم شد که چند بار در جبهه حضور پیدا کنم. اهل خانواده همگی پیرو ولایت فقیه و امام بودند و فقط در این راستا حرکت می‎کردیم به همین دلیل در مجلس شورای اسلامی در طیف اصولگرایان قرار گرفتم و همواره سعی کرده ‏ام اندیشه های حضرت امام را در زندگی فردی و اجتماعی خود به کار بگیرم.

حضور: به نظر شما مردم ایران در پیروزی و تداوم  نهضت امام خمینی چه نقش و جایگاهی داشته اند.

ثروتی: ولایت فقیه در جامعه نقش بسیار مؤثری داشته است. در صدر اسلام افرادی که به جامعه و به خودشان ظلم کردند از حضرت علی(علیه السلام) تبعیت نکردند و مسیر اصلی ولایت را منحرف کردند. ماجرای غدیرخم و جانشینی حضرت علی(ع) یک موضوع بسیار مهم است و لازم بود که آن مسیر تداوم داشته باشد اما متأسفانه آن مسیر دچار انحراف شد. از آن زمان به بعد امامان معصوم ما یا شهید شدند و یا پس از اینکه دوران امامت خود را در زندان سپری کردند به شهادت رسیدند. در آن زمان‎ اسلام بود و رهبری معصوم هم وجود داشت ولی مردم پای کار نبودند به همین دلیل بعد از زمان پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و در مقطع بسیار کوتاهی در زمان حضرت علی (علیه السلام) و امام حسن مجتبی(علیه السلام) دیگر شاهد حکومت اسلامی به معنای واقعی نبودیم. قیام امام حسین (علیه السلام) برای ما یک درس بزرگ بود. خون امام حسین(ع) در رگ های مسلمانان به ویژه شیعیان می جوشید. امام خمینی توانستند از این زمینه و پتانسیل معنوی استفاده کنند. ولی معلوم است که بدون ایمان و اعتقاد و پیروی مردم از امام خمینی انقلاب اسلامی به پیروزی نمی رسید. امام خمینی جمله معروفی با این مضمون دارند که ملتی به خوبی ملت ایران از صدر اسلام تاکنون وجود نداشته است و این دیدگاه نشان می‏ دهد که مردم ما ویژگیهای برتری نسبت به مسلمانان صدر اسلام دارند. در آن زمان امام معصوم وجود داشت اما اسلام در جامعه پیاده نشد. در انقلاب ایران امام معصوم در جامعه وجود نداشت اما به جای امام معصوم نایب وی حضور داشت و مردم هم در صحنه حاضر شدند و این موضوع باعث شد که انقلاب اسلامی شکل بگیرد. این انقلاب هدیه الهی است و به فرمایش امام هیچ چیزی نمی‎تواند صدمه‎ای به آن وارد کند.

 

حضور: به نظر شما ویژگیهای اصلی که امام خمینی برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی قایل بودند چیست؟

ثروتی: به نظر من مهمترین ویژگی مسئولان کشور و از جمله نمایندگان مجلس از نظر امام خمینی این است که آنان باید از طبقه متوسط به پایین جامعه باشند و درد و رنج محرومیت را چشیده باشند و همتشان این باشد که به مردم خصوصاً محرومین و مستضعفان خدمت کنند. حضرت امام در جایی فرموده‎اند که من یک تار موی کوخ نشینان را به کاخ نشینان نمی دهم.

 

حضور: به نظر شما مهمترین خدمتی که خود امام خمینی برای ایرانیان انجام داد چه بود؟

ثروتی: امام خمینی خود را خدمتگزار مردم خوانده است. به نظر من بزرگترین خدمت امام و بزرگترین هدیه ای که ایشان به کشور ایران داد استقلال بود. امام به مردم ایران روحیه خوداتکایی و خودباوری داد و این اندیشه خودباوری و این اندیشه ناب اسلامی باعث شد که انقلاب اسلامی ما به پیروزی برسد و ماندگار شود. مردم ایران نیز در راه امام از هیچ چیز دریغ نکردند و با مال و جان خود در کنار امام بودند. در طول 33 سالی که از انقلاب اسلامی می‎گذرد رهبر معظم انقلاب که ادامه  دهنده راه امام خمینی است توانسته این انقلاب را از فراز و نشیب های متعددی عبور دهد و این فقط به برکت خون شهدا، جانبازان و رزمندگان محقق شده است.

 

حضور: به نظر جنابعالی رجعت به اندیشه‎های امام خمینی(ره) تا چه اندازه می‎تواند مشکل‎گشای مشکلات کنونی کشور در عرصه‎های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شود؟

ثروتی: اگر اندیشه‎های امام پایدار بماند و توسط مسئولان نظام تداوم یابد و مردم هم عمیقاً به این اندیشه های امام باور داشته باشند قطعاً این انقلاب تداوم پیدا خواهد کرد. من نجات جامعه ایران و پیروزی بر مشکلات و حتی نجات کشورهای اسلامی را در پیروی از اندیشه های حضرت امام می دانم. ما در طی دو قرن اخیر شاهد نهضت‎های گوناگونی از جمله نهضت مشروطه و نهضت ملی شدن صنعت نفت بودیم ولی هیچ کدام از این نهضت ها نتوانستند تداوم داشته باشند. این اندیشه های والای امام بود که منبعث از اسلام راستین بود و تداوم پیدا کرد و با خون شهدای انقلاب بیمه شد. امام فرموده اند که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد. اگر همه در همین مسیر حیات‎ بخش حرکت کنیم و مسئولان ما هم در همین راستا حرکت کنند تداوم انقلاب ما تضمین شده است و ان شاء الله به قیام آقا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) متصل خواهد شد.

البته بسیاری از اندیشه های امام در قانون اساسی نهادینه شده است. قانون اساسی ما یکی از مترقی‎ترین قانون‎های اساسی دنیاست و تمام اصول آن مربوط به مردم است. در ایران مردم سالاری دینی حاکم است و مبدأ هرگونه تصمیم گیری مردم هستند. انقلاب ما بر سه پایه مردم، اسلام و رهبری استوار شده است. یکی از ویژگیهای حضرت امام این بود که به مردم اعتماد و اعتقاد زیادی داشت.

حضور: محورهای اصلی فکری حضرت امام چیست و مسئولان کشور تا چه اندازه با اندیشه‎های امام آشنا هستند؟

ثروتی: اگر اندیشه های امام را دنبال کنیم مشکلات حل خواهد شد. روحیه اعتماد و خوداتکایی، خودباوری، وحدت و توجه به آموزش از جمله محورهای فکری امام خمینی به شمار می رود. اندیشه‎های امام را نمی‎توان در یک کتاب یا چند نشریه خلاصه کرد. اندیشه‎های امام دریایی از مطالب است، دریایی از معرفت، آگاهی و شناخت است. ما باید اندیشه‎های امام را در جامعه گسترش دهیم. وقتی که اندیشه‎های امام را در جامعه گسترش دهیم بسیاری از مشکلات موجود کشور خود به خود حل می‎ شود. انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است و صدور انقلاب ما هم در همین راستا می‏باشد. زمانی که دشمن می گفت که ایران قصد دارد انقلاب خود را به زور به کشورهای همسایه صادر کند آن موقع امام فرمودند که ما نیازی به صدور فیزیکی انقلاب نداریم. اندیشه انقلاب مرز نمی‎شناسد و مرزها را در می نوردد و به سایر نقاط جهان می‎رود. ما باید در خصوص بحث های فرهنگی در جامعه تلاش بیشتری کنیم. مردم ما مردمی بسیار خوب، عزیز و شریف هستند ولی با این حال باید اندیشه‎های امام را در جامعه جاری‎تر سازیم. یکی از اندیشه‎های امام همین باور و اعتقادات ماست که باید در کشور تقویت شود. لازم است که مسئولان کشور آشنایی کافی با اندیشه های امام داشته باشند و افکار امام را سرلوحه کار خودشان قرار دهند تا بتوانند به وظایف خود درست عمل کنند.

بر اساس دیدگاههای حضرت امام باید به طبقه کارگر و متوسط جامعه توجه ویژه‎ای شود. نظر امام این بود که به اقشار آسیب پذیر جامعه توجه بیشتری شود. به لطف خدا در اصول متعدد قانون اساسی به اندیشه های حضرت امام توجه خوبی شده است. اندیشه‎های امام ناشی از اندیشه‎های اسلامی است. اندیشه‎های امام در زمینه‎های اقتصادی، اجتماعی و کمک‎رسانی به مردم منبعث از دیدگاه اسلامی است. امام در مجموع اسلام را معرفی کرده‎اند و در زمینه استقلال اجتماعی و استقلال فرهنگی موارد متعددی را برشمرده‎اند.

حضور: سال 1390 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است. دیدگاه شما در این خصوص چیست؟

ثروتی: سال 1390 به عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است. وقتی که می‎خواهیم به عنوان ام‎القرای جهان اسلام مطرح باشیم باید در زمینه اقتصادی استقلال کافی داشته باشیم. وقتی که دولت آمریکا در اوایل انقلاب، ایران را تحریم اقتصادی کرد امام فرمود که به لطف خدا زمینه استقلال اقتصادی کشور فراهم شد. اینها همگی از برکات الهی بود. اینکه دشمن جنگ را بر ما تحمیل کرد از برکات الهی بود و ما این جنگ را با رهبری امام  به یک فرصت تبدیل کردیم. تحریم اقتصادی غرب هم به یک فرصت اقتصادی تبدیل شد. در حال حاضر مشکلات متعدد اقتصادی در کشور وجود دارد که لازم است نسبت به حل آن مشکلات اقدام کنیم. با توجه به جایگاه حساس ایران، لازم است که استقلال اقتصادی داشته باشیم. ما در حال حاضر استقلال فرهنگی و علمی داریم و در این زمینه پیشرفت‎های بسیار خوبی داشته‎ایم. در زمینه علوم انسانی امام خمینی فرمایشات بسیار مهمی در خصوص اصلاح دانشگاه، اصلاح آموزش و پرورش و اصلاح تعلیم و تربیت دارد اما هنوز به خوبی از این فرمایشات استفاده نکرده‎ایم. اگر در هر عرصه‎ای از اندیشه‎های امام به خوبی استفاده کنیم پیروزی ما در آن عرصه قطعی خواهد بود و می‎توانیم در آن راستا گامهای بلندی برداریم. در مجموع باید گفت که لازم است که زمینه‎های فرهنگی خودمان را تقویت کنیم. وحدت و انسجام کشور باید تقویت شود و افکار اسلامی را به طور راستین در جامعه پیاده کنیم. ما الان نمی‎توانیم ادعا کنیم که اهداف اسلام را به طور کامل در جامعه پیاده کرده‎ایم چرا که یک راه طولانی در این زمینه در پیش داریم.

 

حضور: به نظر شما مهمترین مشکلات کشور به ویژه مشکلات نسل جوان چیست؟ مجلس شورای اسلامی برای حل مشکلات اساسی کشور چه گامهایی را برداشته است؟

ثروتی: من معتقدم که اگر فرهنگ کشور درست شود بحث اعتیاد در کشور هم درست خواهد شد و معضلات جوانان هم کاهش پیدا می‎کند. بحث ازدواج جوانان، اشتغال و تأمین نیازهای ضروری خانواده‎ها همگی قابل حل خواهد بود. حدود 20 مشکل اصلی و عمده در کشور وجود دارد. معیشت مردم، اشتغال جوانان، تورم موجود در کشور، مواد مخدر و اسلامی کردن دانشگاهها و مدارس جزء پنج مشکل اولویت‎دار کشور به شمار می‎رود که همگی کلیدی و محوری هستند. به اعتقاد من سایر مشکلات هم ناشی از این پنج مشکل می‏باشد. مجلس شورای اسلامی برای حل این مشکلات گام برمی‎دارد.

مجلس به دنبال حل مشکلات معیشتی و فرهنگی جامعه است. مشکلات اشتغال جوانان از مشکلات کلیدی جامعه است که باید فکری به حال آنها کرد. نظام یکپارچه تأمین اجتماعی و بیمه درمانی کلیه اقشار جامعه باید مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد. اصل 43 قانون اساسی دولت را مکلف کرده که برای مردم اشتغال ایجاد کند. اصل 29 قانون اساسی دولت را مکلف کرده که همه آحاد جامعه را تحت پوشش بیمه های اجتماعی قرار دهد. اصل 3 قانون اساسی بر تحکیم نهاد خانواده تأکید دارد و اصل 30 قانون اساسی هم بحث درمان و آموزش را مورد توجه قرار داده است.

 

حضور: تفاوت اصلی انقلاب ایران با انقلاب‎های اخیر که در برخی کشورهای اسلامی خاورمیانه به وقوع پیوسته چیست؟ برای اینکه این قیام‎ها زودتر به نتیجه برسد مردم این کشورها باید چه تدابیری را اتخاذ کنند؟

ثروتی: امام فرموده اند تا وقتی که ظلم هست مبارزه هم هست و تا مبارزه هست ما هم هستیم. انسان به صورت فطری خداشناس رشد کرده است. انسان بر اساس میل فطری ضد ظلم و ضد تجاوزگری است. حکام برخی کشورهای اسلامی به علت ظلم و خفقان‎هایی که ایجاد می‎کنند مردم را ضعیف نگه می دارند. وقتی که بلوغ فکری و فرهنگی در بین مردم ایجاد می‎شود این بلوغ به حرکت‎های سیاسی تبدیل می شود و این فرهنگ گسترش پیدا می کند. تفاوتی که انقلاب ما با سایر انقلاب‎ها دارد این است که ما یک رهبر پیشرو داشتیم و وجود این رهبر باعث سرعت بخشیدن به انقلاب ما شده بود. در کشورهای دیگر از یک طرف هم زمینه‎های اسلامی و فرهنگی کمتر است و از طرفی این رهبری متحد و واحد وجود ندارد. برای رسیدن به پیروزی لازم است

که این کشورها علاوه بر اسلام ، رهبری آگاه را برای خودشان انتخاب کنند که این رهبر آگاه لزوماً نباید از همان کشور باشد. به عنوان مثال ما در بحث مرجعیت تقلید، مرجع تقلید را از هر جایی که باشد را می‎توانیم بپذیریم هر چند که آن مرجع در کشور ما نباشد. اسلام  حد و مرز ندارد و مرزهای اصلی ما مرزهای عقیدتی و اندیشه‎ای است و اندیشه‎های جغرافیایی در اسلام وجود ندارد. کشورهایی که زیر سلطه کشورهای استعمارگر از جمله آمریکا، انگلیس و فرانسه بوده‎اند باید رهایی پیدا کنند. مردم این کشورها در وهله اول باید اسلام راستین را بشناسند و سپس رهبری واحد را برای خودشان انتخاب کنند تا به پیروزی برسند.

 

حضور: به نظر شما دلیل حمله کشورهای غربی و آمریکا به کشور لیبی چه بود؟

ثروتی: غرب همواره به دنبال منافع مادی خود می‎باشد. اگر آمریکا به عراق حمله کرد به خاطر نفت بود و اگر به افغانستان حمله کرد به خاطر منابع غنی زیرزمینی آن کشور بود. به اعتقاد من اگر دنیا را به زیر سلطه برده‎اند به خاطر منافع شخصی آنها می باشد. دورانی بود که عزت و عظمت متعلق به مسلمانان بود و کشورهای اسلامی در زمینه ریاضیات، نجوم، ستاره ‏شناسی و. . . مهد تمدن و دانش بودند. در آن شرایط کشورهای غربی در جهل و نادانی به سر می بردند.

گوستاولوبون تاریخ‎شناس مشهور، در زمینه دوران جاهلیت در غرب می نویسد که سازمان تفتیش عقاید در غرب وجود داشت و موضوع گالیله را مثال می‎زند. با اینکه هزار سال قبل از آن دوران در قرآن به گردش کرات، زمین و آسمان اشاره شده است. گالیله از کشورهای اسلامی یاد گرفت که زمین گرد است و به دور خود می چرخد ولی در کلیسا که از دین تحریف شده مسیحیت پیروی می کرد وی را محاکمه و به مرگ محکوم کردند. گالیله از نظر خود بازگشت اما وقتی که از آن محکمه بیرون آمد با پای خودش یک دایره کشید و گفت که ای زمین من می‎دانم که تو هم گرد هستی و هم می گردی. در غرب بسیاری از  دانشمندان را که به کشورهای اسلامی آمده بودند و به دنبال علم و دانش بودند زنده زنده در آتش سوزاندند. بعد از آن یک رنسانس در غرب به وجو آمد و حدود 500 سال قبل، کشورهای غربی از آن افکار منحرف مسیحیت رهایی پیدا کردند. آنجا بود که دین را- در واقع همان دین تحریف شده را- افیون ملت‎ها دانستند در حالی که دین باعث حرکت و رشد فکری و آگاهی ملت‎ها بود. 750 آیه در قرآن فقط درباره تفکر، تعقل و اندیشیدن آمده است. کشورهای اسلامی مهد تمدن، علم و دانش بودند. وقتی که کشورهای غربی علم و دانش را از ما گرفتند ما را دچار انحطاط و عقب‎افتادگی کردند و وقتی که بحث رهایی کشورها مطرح شد سران این کشورها را به خودشان وابسته کردند. سران بسیاری از کشورهای مسلمان  به غرب وابسته بودند و هستند و با حمایت و پشتیبانی غرب به حکومت ها خود ادامه دادند. حکومت آنها ادامه همان حکومت‏های باطلی بود که از سالیان قبل وجود داشت. به عنوان مثال بحرین یک استان کوچک ایران بود اما بعدها با سیاست انگلیس این استان به آل خلیفه داده شد در حالی که 85 درصد آنها شیعه هستند. در حال حاضر این شیعیان در انواع محرومیت به سر می‎برند و پست های مهم و کلیدی را به آنها نمی‎دهند. این شعار دموکراسی آمریکا مانند دم خروس درآمده و نشان داده است که همه این کشورهای غربی به دنبال منافع مادی خود هستند. حرکتی که غرب در لیبی انجام داد با هدف تضمین برقراری نفت پیگیری شد. در حال حاضر مسلمانان لیبی متوجه شده‎اند که کشورهای غربی حسن نیت ندارند و همواره دروغ گفته‎اند. تاریخ ایران پر از خیانت‎های آمریکا، شوروی، انگلیس و فرانسه است. این کشورها اندیشه کمک به مردم را ندارند. بحث دموکراسی هم که از سوی آنها مطرح می شود صددرصد دروغ است و آنها فقط به فکر منافع خودشان هستند.

 

حضور: ارزیابی شما از آینده این انقلاب‎ها که به تازگی در برخی کشورهای اسلامی شکل گرفته چیست؟ فکر میکنید که مردم این کشورها به نتیجه دلخواه برسند؟

ثروتی: حرکت مردم در مجموع مثبت است. بر اساس فرمایش حضرت امام که فرمود "بکشید ملت ما را چرا که ملت ما بیدارتر می شود" هر قدر که شهدا و مجروحان کشورهای اسلامی بیشتر شود آنها بیشتر بیدار می شوند. مردم کشورهای اسلامی هر قدر خون بیشتری بدهند انقلاب آنها استوارتر می‏ شود. قطعاً این مردم به پیروزی می رسند چرا که وعده الهی است. خداوند وعده داده که زمین را به دست صالحین بسپارد و وارثان زمین صالحان خواهند بود. امام معصوم زنده است و به مسلمانان کمک می‎کند. رهبر معظم انقلاب در دیدار  با سفیران و نخبگان کشورهای اسلامی به دو ویژگی ملت ایران اشاره کردند که باعث پیروزی نهضت انقلاب اسلامی شد 1- صبر 2- پایداری و استقامت.

خداوند به مؤمنان سفارش کرده که انسان هم خودش صبر کند و هم اینکه دیگران را به صبر دعوت کند و لازم است که انسانها با هم وحدت و هماهنگی داشته باشند. بعد از هر سختی آسانی است و این وعده حتمی الهی است که زمین را بندگان صالح خدا به ارث خواهند برد. آیات فراوانی در قرآن آمده که اگر مسلمانان صد نفر باشند و صبر کنند بر هزاران نفر از نیروهای دشمن غلبه پیدا می کنند. کشورهای اسلامی هم باید در جریانات اخیر صبر و پایداری از خودشان نشان دهند. بر اساس آیات سوره بقره خداوند انسان‏ها را با سختی، گرسنگی، از دست رفتن اموال و از دست رفتن عزیزان مورد آزمایش قرار می ‏دهد. به هر حال صهیونیستها و غرب در تلاش هستند که انقلاب‏های اخیر در کشورهای اسلامی را دچار انحراف کنند. مردم این کشورها باید آگاه و هوشیار باشند و بصیرت به خرج دهند و الا در این حرکتی که شروع کرده‎اند دچار مشکلات جدی می‎شوند.     

  

حضور: در پایان اگر خاطره‎ای از روزهای اول انقلاب و امام دارید بیان فرمایید.

ثروتی: قبل از انقلاب، نوارهای صوتی و سخنرانیهای حضرت امام را پخش می کردیم. بعد از آنکه حضرت امام تصمیم گرفتند که به ایران بیایند و بختیار هم فرودگاه را بسته بود من جزء نیروهایی بودم که از شهرستان بجنورد به تهران آمدم و در ستاد استقبال از امام قرار گرفتم و در راهپیمایی ها و جنگ و گریزها با ایادی شاه شرکت ‎کردم. زمانی که حضرت امام به ایران تشریف آوردند از آنجا که ما جزء ستاد استقبال از حضرت امام بودیم شب را در بهشت زهرا سپری کردیم و در آنجا خوابیدیم. در روز 22 بهمن هنگامی که امام وارد بهشت زهرا شدند غوغا و محشری برپا بود. من دقیقاً در بخشی نگهبانی می‎ دادم که روبروی محل سخنرانی حضرت امام بود. هنگامی که امام گفت که من توی دهن این دولت می‎زنم و من به پشتوانه این ملت دولت تعیین می‎ کنم کف زدن و شادی مردم را به دنبال داشت که سپس به صلوات تبدیل شد و این یکی از خاطرات بسیار شیرین من بود.

در زمانی که امام در شهر قم تشریف داشتند چندین بار برای دیدن وی به آنجا رفتیم و در سخنرانیهای وی حاضر شدیم و در آن موقع سر از پا نمی‎شناختیم. در اوایل انقلاب هنگامی که فرماندار و بخشدار بودم دو بار به دیدار امام رفتم که از شیرین‎ترین لحظه‎های زندگی من به شمار می رود.

آن روزی که حضرت امام به رحمت الهی پیوستند یکی از بدترین روزهای زندگی من بود که تاکنون تجربه کرده‎ام. آن موقع در منزل مشغول فعالیت بنایی بودم که این پیام را شنیدم و غم سنگینی بر دوش ما وارد شد. از زمانی که با اندیشه‎ های امام آشنا شده ام سعی کرده‎ام که در رفتار، گفتار و کردار، امام گونه باشم. از هنگامی که وارد مجلس شورای اسلامی شده‎ام سعی کرده‎ام که بیشتر امام را بشناسم. به اعتقاد من امام ابعاد ناشناخته بسیار زیادی دارد. معنویت امام، حکمت امام و عرفان امام بی‎نظیر بود. باید تلاش کنیم که امام را بیشتر بشناسیم و در جهت اهداف و منویات ایشان بیشتر قدم برداریم.      

 

مصاحبه کننده: سید مسعود حسینی

 

منبع: حضور، ش76، ص144.

. انتهای پیام /*