امام، عاشورا و سیاست
حجة الاسلام ابوترابی
الحمدلله رب العالمین و لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم و صلی الله علی سیدنا و نبینا ابوالقاسم محمد(ص). قال رسول الله(ص): اِنّ الحسین مِصباحُ الهُدیٰ و سَفینةُ النَّجاة.
از درگاه ذات اقدس پروردگار - جل عظمته - مسألت داریم ارواح پاک و طاهر و طیب شهدا و روح مطهر و ملکوتی حضرت امام - رضوان الله تعالی علیه - ،حاج احمد آقا حاج آقا مصطفی، شهدای افتخار آفرین و گمنام و گذشتگان عزیز را با مولایشان حسین بن علی(ع) محشور فرماید. مقام معظم رهبری را مؤید و منصور بدارد. خدمتگزاران به این نظام و ملت شریف را در خدمت موفق کند. ملت ایران را سربلند کند. نظام اسلامی پایدار و همه شما خواهران محترم را از رهروان راه زینب کبری(س) قرار دهد تا در تداوم بخشیدن به انقلاب و اقتدار هرچه بیشتر این نظام و فراهم آوردن زمینه فرج آقا امام زمان (عج) موفق باشید. با عرض تسلیت به مناسبت ایام عاشورای حسین بن علی(ع) و سالگرد ارتحال فرزند زهرا(س) و یار و یاور حسین بن علی(ع)، بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی - سلام الله علیه - .
بنا بود فرصت بیشتری را در خدمتتان باشیم، امّا این از کم توفیقی ماست، زیرا مجلس شورای اسلامی برنامه ای داشت که تا همین چند دقیقه پیش ادامه پیدا کرد. در نتیجه به همین مقدار فرصت بسنده می کنیم. موفقیت شما و عزت و سربلندی ملت شریف و پایداری این نظام مقدس را که به یقین خونبهای خون حسین بن علی(ع) است تا زمان فرج آقا امام زمان (عج) مسألت داریم. امید آن داریم به دست رهبر عظیم الشأن انقلاب این نظام ارزشمند الهی تقدیم به پیشگاه صاحب اصلیش بگردد، و چشمان همۀ شما به جمال نازنین آن حضرت روشن و منور گردد و در زیر سایه شان از بیشترین برکات بهره مند باشیم. بحث را در رابطه با افکار حضرت امام به صورت خیلی فشرده و کوتاه در این مسأله خلاصه می کنیم. رسول گرامی اسلام در زمان طفولیت، حضرت سیدالشهدا، ابا عبدالله الحسین(ع) فرمودند: اِنَّ الحسین مصباحُ الهُدی و سفینة النجاة. حسین مشعل فروزانی است که تا پایان هستی و عالم وجود، سعادت و عزت و عاقبت به خیری این ملت را تضمین می کند. دشمن هم به گمان خودش که حضرت حسین بن علی(ع) را به شهادت رسانده سر از پیکر پاکشان جدا ساخت و دیگر اثری هم از آقا امام حسین(ع) نگذاشت تا در بیابان کربلا باقی بماند. عزیزان آن حضرت را هم به اسارت برد. دشمن خودش را پیروز می دید، ولی از همان زمان به عبیدالله پیغام دادند که چه نشسته ای و چه گمان می کنی؟ زینب کبری در کوفه خطبه ای را ایراد می کند که گویی علی مرتضی زنده شده است، و در حقانیت و عظمت اهل بیت پیغمبر خدا و مظلومیت حسین بن علی(ع) و رسوا کردن شما با فجایعی که به بار آوردید چیزی از شما باقی نمی گذارد. این از اینجا؛ در کوفه هم که آقا حضرت سجاد(ع) بساط جشن آنها را درهم فروریخت و کوس رسوایی آنها را کوبید، بدانگونه که اجازه دادند اهل بیت پیغمبر خدا(ص) سفری به کربلا داشته باشند.
بعدها خواستند آثار مربوط به عاشورا و کربلا را از بین ببرند، شخم بزنند. حیوانی که قرار بود شخم بزند، همه قسمتها را شخم زد، اما وقتی به کنار مرقد مطهر آقا امام حسین و یاران و عزیزانش می رسید قدم جلوتر نمی گذاشت. خواستند آب ببندند، تا آب بستند که اثر را از بین ببرند آب در اطراف مرقد مطهر حسین بن علی(ع) روی هم موج زد. ولی مرقد مطهر حسین بن علی(ع) را فرا نگرفت.
این نهضت، مشعل فروزانی است که با ایثارگری، با کمال اخلاص و به قیمت خون پاک حسین بن علی و عزیزانش به منظور فراهم آوردن زمینۀ هدایت و رستگاری امت به وجود آمد.
حسین بن علی(ع) در عصر عاشورا می فرماید: «خدایا تو شاهد باش، من صرفاً برای خیر و صلاح این امت قدم در این راه گذاشتم.» حسین بن علی(ع) درس بندگی و وظیفه شناسی را به این امت آموخت و یاد داد که با چه اخلاصی باید قدم به میدان وظیفه شناسی گذاشت. این درس حسین بن علی(ع) باعث شد که شاگردان آن حضرت، مکتب او را زنده نگه دارند تا آنکه رهبر عظیم الشأن انقلاب، فرزند زهرا(س) و حسین بن علی(ع)، حضرت امام خمینی ابر مرد تاریخ و بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی و احیاگر اسلام و عزت بخش این امت، با الهام گرفتن از مکتب حسین بن علی(ع) به میدان آمدند، و درسی را که از حسین بن علی(ع) آموخته بودند در گفتار و عمل بیان داشتند و به صحنه نمایش گذاشتند. و بنده فکر می کنم بارزترین مظاهر این شایستگی بعد از فتح خرمشهر از حضرت امام به چشم می خورد.
سه روز قبل از فتح خرمشهر بود، حضرت امام در مقابل دنیا قیام کرده برد، دنیا در مقابل آن حضرت ایستاده بود. همه امکاناتشان را به کار گرفته بودند و آن بزرگوار جز با تکیه بر خدا و داشتن یار و یاورانشان که رهروان راه حسین بن علی(ع) و رهروان راه زینب کبری(س) بودند چیز دیگری نداشتند. بعد از فتح خرمشهر موقعیتی بود که باید حضرت امام خودنمایی بکند و به جولانگاه بیاید و قدرت و توانایی خودش را به رخ دنیا و همۀ ابرقدرتهای جنایتکار بکشد. می بینیم حضرت امام در فتح خرمشهر، در یک چنین شرایطی که هر فرمانده ای و هر رهبری باشد قدم به میدان می گذارد و از خود و تواناییهای خودش سخن می گوید فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد».
این درسی است که امام از مکتب حسین بن علی(ع) گرفته بود. و به بهترین وجه در حساس ترین شرایط به این ملت آموخت که اگر توانستیم با ایمان به خدا مخلصاً لِوَجْهِ الله در راه وظیفه، از خود و خودنمایی و غرور و خودپسندی دست برداریم و با کمال خضوع و فروتنی در مسیر بندگی خدا و انجام وظیفۀ بندگی قدم برداریم. آن وقت توانسته ایم که درس لازم را از مکتب حسین بن علی(ع) بگیریم. هم به عزت دنیا برسیم و هم به عزت جاودانه و رستگاری و جاودانه در فردای قیامت.
با یک خاطرۀ کوتاه به عرایضمان خاتمه می دهیم: در تنگنای اسارت یازده ماهی را در وزارت دفاع بودیم. افراد متعددی بودند، یک تیمسار هم بود. از بین هر پانصد اسیر یک نفر را می بردند پهلوی آن تیمسار برای مصاحبه و برای بازجویی، برادری که مترجم بود با من در یک زندان به سر می برد؛ عرب زبان و ایرانی متعهدی بود. روزی رفت برای بازجویی و برگشت، دیدم خیلی خوشحال است. گفتم: آقا صالح! دشمن تحویلت گرفت که خوشحالی؟ گفت: نه. گفتم: پس موضوع چیست؟ گفت: یک بازجویی تیمسار قاسم داشت که دنیایی از عظمت و غرور و عزت و افتخار را برای نظام مقدس اسلامی و حضرت امام به همراه داشت. جوانی را آوردند، تیمسار قاسم از او سؤال کرد اسیر شدی؟ گفت: من اسیر نیستم. گفت: چکاره هستی؟ گفت: پناهنده هستم. کجا پناهنده شدی؟ در فلان نقطۀ ایران. کجا بود؟ گفت در کارخانه «ری - اُ - واک» مهندس بودم. گفت: آمدی چکار کنی؟ گفت: من دوران دانشجوییم در آلمان بودم، آن روزهای خوش دوران دانشجویی در آلمان باعث شد من بیایم عراق که بروم لبنان. تیمسار قاسم نگاهی به او کرد و گفت: ببینید برکات طرز فکر نهضت مقدس حسین بن علی و طرز فکر حضرت امام که الهام گرفته از نهضت مقدس امام حسین است چه می کند؟ می گفت تیمسار قاسم رو کرد به این جوان و گفت: چقدر انسان پست و هواپرست دلبسته به دنیا بودی. من می دانم نصایح حکیمانۀ امام تحول روحی در بین ملت ایران به وجود آورد. تو چقدر انسان پست و دنیاپرست و خودفروخته ای بودی که در این شرایط حساس با اینکه در جبهه نبودی این نصایح در تو تأثیر نگذاشته و در این شرایط پشت به ملتت کردی و رو به ما آوردی!
خدا ان شاءالله به عزت و آبروی حسین بن علی(ع)، روح پاک و پرفتوح و ملکوتی حضرت امام - که یاد و خاطرۀ شهدای کربلا و حضرت سیدالشهدا ابا عبدالله الحسین(ع) را در بین این ملت شریف زنده کرد، و همانگونه که پیامبر گرامی فرمود: «ان الحسین مصباح الهدی» - حسین چراغ هدایت است و کشتی نجات، به یقین رهبر عظیم الشأن انقلاب الهام گرفته از افکار و نهضت افکار حسین بن علی است. همانگونه که مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای فرمودند، خمینی یک حقیقت همیشه زنده است. بدون شک همان طوری که نام و نهضت مقدس حسین بن علی زنده است، برای اینکه از این طرز فکر مقدس الهی و از این اخلاص و ایثار برخوردار است، نام مبارک حضرت امام نیز یک حقیقت همیشه زنده است، چون الهام گرفته از مکتب حسین است و باعث نجات و سربلندی این ملت شریف بوده و در آینده نیز مایۀ عزت و سربلندی بیشتر این ملت شریف و اقتدار هرچه بیشتر این نظام مقدس خواهد بود. عرض ما تمام شد. با این دعا عرایضمان را خاتمه می بخشیم:
خدایا خدایا تا انقلاب مهدی از نهضت خمینی محافظت بفرما - خامنه ای رهبر به لطف خود نگهدار - رزمندگان اسلام نصرت عطا بفرما - زیارت کربلا نصیب ما بگردان - ظهور حجتت را نزدیکتر بفرما.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
منبع: مجموعه مقالات هفتمین سمینار بررسی سیره نظری و عملی حضرت امام خمینی(س)، ص 129.
.
انتهای پیام /*