سخنان رئیس جمهور دربارۀ شخصیت انقلابی امام راحل
امام و سه دوره خودسازی برای انقلاب
بخشهایی از سخنان حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور در اولین نماز امت پس از رحلت امام، در دانشگاه تهران:
دوران زندگی حضرت امام به سه دوره تقسیم می شد:
دوره اول، دوران تحصیلی ایشان بود که دورانی پرکار و با نشاط بود. تا می رسد به دوران حضرت آیت الله العظمی بروجردی که مرجعیت در قم متمرکز می شود. ایشان وارد دستگاه آیت الله العظمی بروجردی می شوند. امام با روح بلندش شرایط اطراف مرجعیت را که در هر دستگاه ریاستی وجود دارد تحمل نکرد و خانه نشین شد. این دوران در ساخت شخصیت امام بسیار مهم بود و چون امام زمینه کامل از لحاظ علمی اطلاعات و تحرک داشت، در شرایط خاص خانه نشین شد که بسیار برای ایشان سازنده بود.
حدود ده، پانزده سال انزوایی که ایشان داشتند (معمولاً همه انبیاء در طول زندگی خودشان این انزوا را داشته اند) برای ایشان سازنده بود و وی در این دوران پشتوانه خاص رهبری را به دست آورد که ما هم در این دوران محضر ایشان را درک کردیم.
در این دوران هر کس از انسانهای وارسته و غیر آلوده به امام نزدیک می شد مانند آهنربا وی را جذب می کرد و آدم نمی توانست مرید نباشد؛ در این دوران، امام انسانهای خوبی با جاذبه خاص خودشان جذب کردند و بعد ایشان با این شخصیت وارد مبارزه شدند و از حدود سال 41 این مبارزه آغاز شد و آن زمینه و شخصیت و غنای وجودی ایشان همه عواملی بود که مسأله را با سرعت پیش برد و شاید در تاریخ کم باشد که انقلابی در مدت پانزده سال در شرایطی مثل ایران به نتیجه برسد و پیروز شود و به اولین اهداف خودش برسد.
وی افزود: امام در این دهسال و طی دهسال گذشته پیروزی انقلاب اسلامی با سن بالایی که داشتند خداوند این توفیق را نصیب ایشان کرد که به مسائل مختلف برسند و عمده مسائل ما را ایشان حل کردند و از اینجا به بعد ابعاد دیگری از انقلاب باید مورد توجه قرار گیرد. ایشان به هر حال یک مرجع تقلید و روحانی بودند که در حوزه علمیه قم رشد کرده بودند افکاری که ایشان مطرح می کردند، اینها همه یک سوژه انقلابی است که باید در جمع آوری نظرها و نقاط قوت ایشان مورد توجه قرار گیرد.
از: کیهان 20 خرداد 1368
منبع: حضور، ش 1، ص 20.
.
انتهای پیام /*