دستاوردهای انقلاب اسلامی در جهان امروز

پدیدآورنده: احمد هوبر

اشاره:

احمد هوبر روزنامه نگار سوئیسی که از مسلمانان متعهد اروپا و از طرفداران جدی انقلاب اسلامی است در بهمن ماه ۶۸ همزمان با یازدهمین سالگرد انقلاب اسلامی به دعوت هشتمین کنفرانس اندیشه اسلامی به ایران آمده بود. وی به دعوت سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در جمع کارشناسان این سازمان، سخنانی تحت عنوان «تأثیر انقلاب اسلامی در جهان امروز» ایراد نمود که متن ترجمه شده آن را ملاحظه می فرمایید.

بسم الله الرحمن الرحیم

خواهران و برادران گرامی از فرصت حضور در جمع شما خوشحال هستم موضوع سخن من «تأثیر انقلاب اسلامی در جهان خارج امروز» است. می دانم که شما گهگاه ممکن است تصور کنید جهان شما را تحقیر کرده و با شما دشمنی می کند من به اینجا آمده ام تا به شما بگویم که این احساس صحیح نیست و شما نه تنها آن اندازه که می پندارید منزوی نیستید بلکه در جهان دوستان زیادی دارید.

تأثیرات سه گانه انقلاب اسلامی

امروز در اروپا احساس می شود سقوط دیوار برلین با انقلاب و قیامی که شما یازده سال پیش آغاز کردید مرتبط است و این قیام و بپاخستن اسلامی که از ایران آغاز شد امروز در اروپا محسوس است در اروپا حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون مسلمان وجود دارد که ۱۰۰ هزار نفر آنها در سوئیس زندگی می کنند و من در یازده سال اخیر در بسیاری از کشورها بوده ام و تحت تأثیر انقلاب اسلامی سه تغییر اساسی را در بین مسلمانان اروپا که غالباً هم سنی هستند، مشاهده کرده ام.

اول اینکه امام خمینی (س) به ما مسلمانان خارج از ایران به مسلمانان اروپایی شان و شخصیت تازه ای بخشیدند به گونه ای که ما دیگر از مسلمان بودن خود خجل نیستیم. دوم اینکه امام مسلمانان را سیاسی کرده است یعنی اندیشه و تفکر سیاسی در میان مسلمانان ایجاد و بسط داده است. مسلمانان اکنون دریافته اید که اسلام و قرآن و سنت پیامبر یک منبع قوی و پرتحرک است که می تواند در زمینه های مختلف سیاسی و فرهنگی و اقتصادی تحرک ایجاد کند. امروز مسلمانان دریافته اند که اسلام تنها یک سلسله تشریفات و مناسک عبادی شخصی نیست. نماز جمعه ها و خطبه های آن روز به روز از نظر محتوای سیاسی غنی تر می شود. و بالاخره تأثیر سوم این است که امام، ما اهل سنت را به صدر اسلام که ریشه های اسلام در آن است بازگردانده است. ما اکنون در پرتو انقلاب اسلامی و رهبری امام می توانیم واقعیت تاریخی زمان پیامبر (ص) و وضع اسلام را در دهه نخستین و قرن اول درک کنیم و از آن به این نکته پی می بریم که در آغاز انشعاب و اختلاف شیعه و سنی در کار نبوده است. تنها اسلام بوده است و همه مسلمان بوده اند و غیرمسلمانان را منافقان و اشراف اموی و عباسی تشکیل می داده اند. این حقیقت قبل از انقلاب اسلامی و قیام امام خمینی برای ما پوشیده و در حجاب بود و ما از این حقیقت ناآگاه بودیم. ما دریافته ایم که ائمه چهارگانه اهل سنت یعنی امام احمد بن حنبل و مالک و شافعی و ابوحنیفه با اهل بیت پیامبر (ص) همراه و هم داستان بوده اند در محضر اهل بیت زانو زده و از آنها درس گرفته اند. و خود این ائمه سنی در مقابل خلفای اموی و عباسی ایستادگی کرده و شکنجه و زندانی شده اند. همان طور که در آن روز وحدت برقرار بوده است، اکنون پس از چهارده قرن امام منادی وحدت هستند. اکنون مقداری از این جهات سه گانه تأثیر انقلاب اسلامی بخصوص بر مسلمانان خارجی را توضیح می دهم:

تجدید هویت اسلامی مسلمانان

نخست درباره شأنی که امام خمینی (س) به ما بخشید صحبت می کنم. در سوئیس من از یازده سال پیش شاهد بوده ام که کارگران تـُرک که سابقاً در رستورانهای ما آبجو می خوردند حالا آب معدنی می خورند و از نوشیدن آبجو خودداری می کنند، همچنین زنان ترک در سوئیس و آلمان و اروپا به حجاب روی آورده اند. چرا؟ وقتی که ما از آنها سؤال می کنیم متوجه می شویم که هیچ گونه فشار و اجباری در کار نبوده است بلکه آنان متوجه شده اند که حجاب یک سلاح پرقدرت و شگفت آوری است که خدا به زنان داده است و آنها از این سلاح و سپر باید استفاده کنند. امروزه در غرب روانشناسان کشف کرده اند که این برهنگی حاکم بر تمدن غربی که همه جا را فرا گرفته و تمامی سینماها، مجلات و در و دیوارها آکنده و آلوده بدان است موجب سستی و تباهی روابط بین زن و شوهر گشته، به طوری که در سوئیس اکثر ازدواجها به طلاق منجر می شود و ۸۵ درصد خانواده ها عملاً به فساد جنسی آلوده هستند. همچنین بسیاری از زنان و مردان به هم جنس خود روی آورده و بچه ها نیز شاهد این وقایع تلخ هستند و همگی اینها از آثار حکومت و شیوع فرهنگ برهنگی در غرب است ما مسلمانانی که غربزده بوده ایم حالا به حکیمانه بودن دستورات و احکام اسلام و قرآن پی برده ایم و اکنون می فهمیم که خدا در قرآن با حجاب ما را از چه آثار سوئی مصون و محفوظ داشته است. اکنون نه تنها زنان ترک و عرب در اروپا به حجاب روی آورده اند بلکه زنان سوئیسی هم تقاضا دارند که برای آنان لباس مناسبتری با پوشش و حیای بیشتری تهیه گردد.

توجه دادن مسلمانان به امور سیاسی

درباره دومین تأثیر باید بگویم که پیام و انقلاب امام خمینی ما را سیاسی کرد و به اذهان ما قدرت تفکر سیاسی بخشید. در اروپای غربی امروزه نفوذ سعودیها رو به کاهش است. چند سال پیش سعودیها با پول زیاد خود توانسته بودند همه مراکز اسلامی را تحت کنترل و اشغال خود در بیاورند. آنها در این مراکز اسلامی، اسلام جهالت، تسلیم و خضوع در برابر امریکا را تبلیغ می کردند. علت اینکه امروزه نفوذ آنها کاهش یافته این است که اولاً نمایندگان سعودی در اروپا بسیار فاسد و بی شخصیت بوده و رفتار ناشایسته ای دارند. آنها مست از باده گساری و غرق در فحشا هستند به گونه ای که بسیاری از رجال عالیرتبه اعراب و سعودی در دادگاههای اروپایی پرونده دارند. به عنوان مثال خود شاه فهد در دادگاه سوئیس پرونده دارد. ثانیاً نحوه تبلیغی که در مساجد خودشان برای اسلام می کنند بسیار ابلهانه و احمقانه است و اصلاً جاذبه ای ندارد. مثلاً سعودیها چندین سال پیش با صرف هزینه ای بالغ بر ۵۰ میلیون دلار یک مسجد باشکوه در ژنو ساختند اما از عجایب این است که بعد از اتمام کار مسجد معلوم شد. قبلۀ آن رو به مکه نیست و منحرف می باشد لذا با آبروریزی مجبور شدند که یک چهارچوب چوبی در مقابل قبله نصب کنند و روی آن فرش پر زرق و برقی انداختند تا بدین وسیله جهت صحیح قبله را نشان بدهند. این به نوبه خود از رموز غیبی است که وقتی سعودیها مسجد می سازند، خلاصه یا سقف فرود آید و یا قبله کج آید!

بازگشت به صدر اسلام

تأثیر سوم، ارجاع و بازگرداندن ما به صدر اسلام و ریشه های اسلام است. هم اکنون به عنوان یک نمونه، زنان مسلمان اروپایی با دستیابی به منابع و سرچشمه های اسلام حقیقی دریافته اند که زن در اسلام دارای مقام و منزلت خاصی است. در طول چهارده قرن به وسیله بعضی علما و مردان خودخواه این تلقی ایجاد گردیده بود که در خانواده زن به منزلۀ خدمتکار و برده و بنده بوده و مرد به منزلۀ ارباب و رئیس. اما هم اکنون با رجوع به منابع اصیل اسلامی و همچنین مطالعه تاریخ صدر اسلام و دست یابی به اسلام ناب محمدی دریافته اند که زن و مرد در خانواده حکم دو شریک را دارند. دیگر اینکه اسلام و شخص پیامبر اکرم (ص) ارزش و احترام خاصی برای زن قائل است که به عنوان شاهد به برخورد پیامبر (ص) با همسران خویش از جمله ام سلمه می توان اشاره کرد. از آیه و المؤمنون و المؤمنات بعضهم اولیاء بعض» سوره توبه نیز می توان استفاده کرد که گرچه مرد به لحاظ جسمانی نوعی تفوق و برتری دارد، اما مبنا و اساس در روابط خانوادگی بین زن و مرد، همکاری متقابل و مشورت می باشد نه رابطه ارباب و خدمتکار این مطلب را نه تنها قرآن بلکه زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) نیز نشان می دهد. یعنی رابطه حضرت علی (ع) با حضرت فاطمه (س) در خانواده مانند ارباب با خدمتکار نبوده است بکله با همدیگر فرزندانی تربیت کردند که این فرزندان مایه نجات و احیای اسلام گشتند. در زمان ما نیز امام خمینی ـ قدس سره ـ در طول این مدت در کلیه پیامها و وصیتنامه، تمامی آن آموزشها را طرح کرده و ما را با آن آشنا نمودند.

تأثیر جهانی نهضت امام خمینی

امام خمینی نه فقط مسلمانان را بیدار کردند بلکه در جهان غیر اسلام و غیر مسلمانان جهان نیز تأثیر بر جا نهادند، که به اختصار یک نمونه شگفت آور را توضیح می دهم. دیوار برلین فرو ریخته و رژیمهای کمونیستی در اروپای شرقی یکی پس از دیگری سقوط می کنند. مردی به نام گورباچف در شوروی مجبور شده است تا تحولاتی در روسیه و اروپای شرقی ایجاد کند. زیرا دیگر حفظ رژیم کمونیستی در شوروی ممکن نبود. به چه علت این اجبار برای گورباچف پیش آمده بود؟ علت این بود که اقتصاد شوروی رو به ورشکستگی بود و دیگر برای شوروی ممکن نبود که بتواند اقمار متعدد خود را در اروپای شرقی زیر بال و پر داشته و آنها را اداره کند. جنگ افغانستان عامل مهمی در به ورشکستگی کشاندن اقتصاد شوروی بود. زیرا روسها پیش بینی کرده بودند که این جنگ، سه یا حداکثر چهار هفته بیشتر طول نخواهد کشید و افغانستان تحت کنترل درخواهد آمد. اما این جنگ ده سال طول کشید و اقتصاد شوروی را به ورشکستگی کشانید، علت ورود روسها به افغانستان این بود که برژنف گفته بود بعد از انقلاب اسلامی ایران من نمی خواهم در مرزهای جنوبی خود یک انقلاب اسلامی دیگری داشته باشم. علت ترس و وحشت برژنف از انقلاب اسلامی این بود که او دیده بود یک پیرمرد با میلیونها مردم مستضعف توانستند در ایران قویترین حکومت خاورمیانه را ساقط کرده و به نفوذ امریکا در این منطقه خاتمه بدهند بنابراین اگر انقلاب اسلامی دیگری در مرزهای جنوبی شوروی به وجود آید، روشن است که شوروی چه خواهد کرد و شما می بینید که یک واکنش زنجیره ای مرحله به مرحله از ایران به افغانستان از افغانستان به شوروی از شوروی به کشورهای اروپای شرقی تا دیوار برلین پیش رفته است و لذا آغازگر این واکنش شما مردم ایران بودید و این تأثیر انقلاب اسلامی ایران بود که تا اروپا و امریکا کشیده شده. این تحلیلی نیست که شما ارائه کنندگان آن باشید این قولی است که خود اروپاییها در بررسیهای خود، عنوان می کنند.

نگاهی کوتاه به آینده

در پایان این بحث خوب است نگاهی به آینده داشته باشیم. دو مسیر و دو روند وجود دارد که این هر دو مستقیماً تحت تأثیر انقلاب اسلامی است. دیوار برلین سقوط کرده است و آلمان خواه ناخواه ظرف یکی دو سال آینده به صورت یک آلمان متحد در خواهد آمد و این قولی است که در اروپا جملگی بر آن هستند و امریکا و شوروی هم برای جلوگیری از اتحاد آلمان هیچ کاری نمی توانند بکنند و اعلام کرده اند که کاری از دست ما ساخته نیست و اتحاد دو آلمان قطعی است با اتحاد آلمان اروپاییها متحد شده و بسیاری از کشورها در این اتحاد یک شکل تازه ای پیدا می کنند. آلمان با صنعت فوق العاده پیشرفت و اروپا با ۵۰۰ میلیون جمعیت باعث بوجود آمدن قدرت تازه ای می شوند و مرکز تسلط ناتو بر اروپا که بروکسل بود، از بین می رود و مرکز قدرت به برلین منتقل می شود و در نتیجه تسلط صهیونیستها بر اروپا زایل گشته و اروپای نوینی با رهبری آلمان و همکاری ژاپن بوجود می آید که به جای ابرقدرت، ابرهمکار خواهند شد.

آینده امریکا

ابرقدرتها رو به سقوط هستند. ما سقوط شوروی را دیدیم حال خوب است راجع به سقوط امریکا قدری صحبت کنیم. افتادن امریکا به سراشیب سقوط و ضعف، تبلیغی نیست که ایرانیها یا مسلمانها کرده باشند بلکه هشداری است که بانکدارهای سوئیس می دهند. البته در ظاهر امریکا خیلی پولدار و مرفه به نظر می رسد ولی در واقع اقتصاد امریکا بیمار است همان طور که اقتصاد شوروی بیمار بوده و هست. امریکا ۲۳۰۰ دلار به اروپا و ژاپن مقروض است که این بدهی دو برابر کل بدهی جهان سوم است و این زنگ خطری است برای اقتصاد امریکا. امریکا بر خلاف پانزده سال پیش که در بسیاری از صنایع پیشتاز بود و در واقع بانک اعتباری برای کشورهای دنیا بود، امروز پیشگامی خود را در بسیاری از صنایع از دست داده و به مراحل دوم و سوم و چهارم در صنعت سقوط کرده و جای خود را به ژاپن و آلمان داده است. دلیل آن، افت نظام آموزشی و سطح علمی در امریکاست امروزه امریکاییها سعی بسیاری در جذب مغزهای متفکر و دانشمندان از اروپا دارند ولی برخلاف گذشته که استقبال زیادی برای رفتن به امریکا بود امروز در این مورد اکراه وجود دارد و علت آن نیز این است که آنها نسبت به تأمین زندگی سالم برای زن و فرزند و خانواده شان ایمن و خاطر جمع نیستند. آنها از فساد، اعتیاد به مواد مخدر، تجاوز به عنف و امثال این گرفتاریها که در جامعه امریکا برای کودکان و زنان بوجود آمده بیمناک هستند. امریکا بیمار است و بانکداران

سوئیسی این را پیش بینی می کنند که حداکثر در سه سال آینده بوش مجبور خواهد شد یک «پروستریکا» در امریکا بر پا کند و این امر بدین معناست که امریکا نیز همانند شوروی از حضور خارجی و پشتیبانی از کشورهای دور دست و اقمار خودش، دست بر خواهد داشت و همان طور که رژیمهای اروپای شرقی مثل رومانی و... سقوط کردند، ما باید منتظر سقوط چائوشسکوهای عرب در بین کشورهای که در خاورمیانه نوکر امریکا هستند باشیم. اینها همان سرنوشتی را پیدا می کنند که نوکرهای شوروی در اروپای شرقی پیدا کردند با ضعف امریکا، کسانی مانند مبارک و شاه حسین و فهد و دیگران باید به دنبال کار خودشان بروند. شما بدانید آن مرد سالخورده ای که رهبر شما بود هرگز نمرده است بلکه همواره زنده و فعال است. چرا که این همه تحولات به دست ایشان ایجاد شد. ما خدا را شکر می کنیم و به خودمان تبریک می گوییم که یک چنین گوهر و نعمت را به ما مسلمانان عنایت کرد و شما ایرانیها که نسبت به سایر مسلمانان افتخار مضاعفی دارید مراقب باشید که مغرور نشوید و بدانید که خدا با صابران و شکیبایان است.

از: نشریه رشد معارف

منبع: حضور، ش۱، ص۲۴۳.

. انتهای پیام /*