نبوت ختمیه چیست؟/پاسخ امام خمینی به این پرسش

امام خمینی معتقدند که ولایت، باطن نبوت است و این پیوستگی آثار و برکات علمی و عملی بسیاری دارد، آنجا که می فرماید: ما قائل به این هستیم که نور نبوت و نور امامت از صدر خلقت بوده است و تا آخر خواهد بود.

عناوین مطالب آخرین مطالب

نمونه بودن جوانان ایران

نمونه بودن جوانان ایران

نمونه بودن جوانان ایران در تاریخ‌ تاریخ اسلام جز یک برهه از صدر اسلام، جوانانی مثل جوانهای ایران ما سراغ ندارد.‌‎ ‎‌و ملتی مثل ملت ایران در تاریخ ثبت نشده است. شما در کجای تاریخ ـ جز یک برهه در‌‎ ‎‌صدر اسلام آن هم نه به طور وسیع بلکه به طور محدود ـ سراغ دارید که جوانان یک‌‎ ‎‌کشور این طور عاشق جنگ باشند؟ این طور عاشق دفاع از کشور خودشان باشند؟ و این‌‎ ‎‌طور ملت، همه با هم یکصدا دنبال پیروزی ارتش و سپاه پاسداران و سایر قوای مُسلَّحه‌‎ ‎‌باشند؟ و کجا دیدید که عاشقانه دنبال شهادت باشند؟ من به این چهره های نورانی و‌‎ ‎‌بشّاش شما، و به این گریه های شوق شما حسرت می برم. من احساس حقارت می کنم. من‌‎ ‎‌وقتی با این چهره ها مواجه می شوم. و این قلبهائی که به واسطۀ توجه به خدای تبارک و‌‎ ‎‌تعالی این طور در چهره ها اثر گذاشته است، احساس حقارت می کنم. من غیر از دعا که‌‎ ‎‌بدرقۀ شما کنم چیزی ندارم که به شما بکنم. من چطور به این احساسات خداگونه و به این‌‎ ‎‌توجهاتی که شما به خدای تبارک و تعالی دارید، و به این عزم راسخ شما و این شجاعت‌‎ ‎‌بینظیر شما، چطور من می توانم از شما ستایش کنم؟ ‌صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۳۹۱

امام خمینی و عزاداری امام حسین(ع)

امام خمینی و عزاداری امام حسین(ع)

امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.

محبت و عشق در مشرب عرفانی حضرت امام (س)

محبت و عشق در مشرب عرفانی حضرت امام (س)

حضرت امام مانند بزرگان دیگر، حقیقت محبت را از امور وجدانی و ذوقی می دانند که دریافت حقیقت آن، نه با «بصر» ممکن است و نه با «نظر». ایشان بر این عقیده اند که محبت قابل تعریف نیست؛ از این روی در آثار ایشان برای محبت، حدی منطقی یا تعریفی خاص ذکر نشده است. با این حال، در جای جای کتب و رسایل ایشان به توصیف هایی برمی خوریم که باید آن را تعریف محبت به خواص و آثار آن نامید.

هنر دینی

هنر دینی

امام خمینی (س) با تأسی از مولایش آقا امام رضا – علیه السلام - که فرمودند، توکل یعنی اینکه از احدی غیر از خدا نترسی، با توکل و اعتماد تمام امور را به صاحب آن واگذار می نمود و در راه رضای محبوب گام برمی داشت و یقین داشت که اینگونه حرکت، غایتِ رحمت و عطوفت و لطف و مهربانی خدا را نصیب انسان می کند.

اهمیت حدیث ثقلین از چه بابتی است که حضرت امام(س) وصیت نامه سیاسی الهی خود را با آن آغاز می کنند؟

اهمیت حدیث ثقلین از چه بابتی است که حضرت امام(س) وصیت نامه سیاسی الهی خود را با آن آغاز می کنند؟

حدیث ثقلین از احادیثی است که اهل سنت و شیعه، هر دو با سندهای متعدد از رسول خدا(ص) روایت کرده اند.

 نظر امام خمینی درباره اعلامیه جهانی حقوق بشر چیست؟

نظر امام خمینی درباره اعلامیه جهانی حقوق بشر چیست؟

یکی از پرکاربردترین واژه ها در آثار امام خمینی (س) که در آثار مختلف ایشان اعم از فلسفی، عرفانی، اخلاقی، فقهی و سیاسی فراوان بکار برده اند حق، حقوق، مشتقات و اضافاتی از ریشه حق است.

پاسخ امام به نامه های محبت آمیز مردم

پاسخ امام به نامه های محبت آمیز مردم

خدمت رهبر کبیر انقلاب و نایب بر حق امام زمان سلام؛ امیدوارم این سلام گرم و ناقابل من را که از فرسنگها راه دور می‏ آید بپذیری. سلامی مملو از مهر و محبت؛ سلامی که از اعماق قلبم برمی‏ خیزد و به سوی شما می‏ آید. سلامی که از این تونل های پر پیچ و خم جاده ‏ها گذشته و هزاران خاطره‏ های گوناگون در برگرفته و برای شما بازگو می‏ کند. سلامی که از وجود این جانب به شما امام عزیز گزارش ها می‏ دهد.

عید نوروز

عید نوروز

عید نوروز از تاریخی ترین اعیاد ایرانیان است که برگزاری آن به صورت یک سنت دیرینه برجای مانده است و با حضور اسلام در ایران نه تنها این آیین ملی رنگ نباخت بلکه تطابق برخی از آداب آن با دستورات اخلاقی موجب جلای بیشتر آن شد.

گنجینۀ اسرار انقلاب و از مظلوم ترین های انقلاب بود

گنجینۀ اسرار انقلاب و از مظلوم ترین های انقلاب بود

ایشان قبل از شهادت آیت الله حاج آقا مصطفی به نجف تشریف آورد و در نجف در کنار حضرت امام ماندگار شد. انسان بسیار زیرک، باهوش و خوش فهمی بود و کوشش می کرد تا با قضایا واقع بینانه برخورد کند. حیثیت حضرت امام را بسیار خوب لحاظ می کرد. ایشان به عنوان فرزند امام، کوچک ترین عملی که امام رغبتی به آن نداشتند، انجام نمی داد.

آینه ای از فکر، روش و هدف امام بود

آینه ای از فکر، روش و هدف امام بود

به خاطر دارم از استعداد ایشان خیلی تعریف می کرد. مدتی بیش از یک سال، در درس ها و بحث های مرحوم پدرم شرکت می کرد. حتی مرحوم طالقانی زمانی می گفت در بعضی از درس ها ایشان اشکال می کند. من آن نوارها را داشتم؛ ولی از بین رفته است. یعنی ایشان مستشکل هم بوده است؛ نه این که حضور تشریفاتی داشته باشد. بلکه حضورشان با تعمق و دقت همراه بود. مع ذلک از این جهت هم مقلد امام بود و این ویژگی ارزشمند مرحوم حاج احمدآقا بود.

صفحه 5 از 52 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | بعدی >