روایتی دیگر از درس فلسفه امام و تدریس دروس خارج

آنچه که از شواهد تاریخی بر می آید این است که شخصیت فلسفی امام خمینی را باید در سه ساحت تحصیل، تدریس و تالیف شناخت. هر چند که معظم له علاوه بر فلسفه، به تدریس دیگر دروس حوزه از جمله خارج فقه و اصول نیز می پرداختند که تا آخرین روزهای حضورشان در حوزه علمیه نجف ادامه پیدا کرد.

عناوین مطالب آخرین مطالب

معرفی یکی از آثار عرفانی حضرت امام خمینی (س)

معرفی یکی از آثار عرفانی حضرت امام خمینی (س)

«تعلیقات علی شرح فصوص الحکم و مصباح الانس» از آثار عرفانی امام خمینی (س) و به زبان عربی است. موضوع کتاب، عرفان نظری و شرح مباحث مهمی چون صفات، اسماء و افعال الهی با نگرش عارفانه است.

ره توشه ماه مبارک رمضان (7) / ولایت و دوستی اهل بیت(ع)

ره توشه ماه مبارک رمضان (7) / ولایت و دوستی اهل بیت(ع)

ولایت و ولایت­ پذیری پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت او دارای دو بعد می ‏باشد: اوّل، جنبه اعتقادی آن است که گذشت و دوم، ‏بعد عاطفی و درونی نسبت به پیشوایان دین است. از این رو،‏ در کنار ولایت، محبت به خاندان عصمت و طهارت(ع) نیز قابل بحث می‏ باشد؛ به گونه­ ای که این جنبه با عنوان تولا و تبرّا در ردیف فروع دین قرار می‏ گیرد. تولا به معنای دوست داشتن دوستان خدا، و تبرّا به مفهوم بیزاری از دشمنان او است.

تلاوت آیاتی از قرآن با امام «1»

تلاوت آیاتی از قرآن با امام «1»

قرآن کریم یک سفره‏ اى است که خداى تبارک و تعالى به وسیله پیغمبر اکرم در بین بشر گسترده است که تمام بشر از آن هر یک به مقدار استعداد خودش استفاده کند.

نظام اسلامی مد نظر امام نظامی بود که در آن ظلم، حق کشی، استبداد و دیکتاتوری و منیت نباشد

نظام اسلامی مد نظر امام نظامی بود که در آن ظلم، حق کشی، استبداد و دیکتاتوری و منیت نباشد

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام با اظهار این مطلب که درست است انسان قرآنی داریم، اما با یک گل بهار نمی شود، اظهار کرد: جامعه زمانی اسلامی خواهد بود که صفات رذیله در افراد آن نباشد و این خواسته امام بوده است. امام به دنبال جمهوری اسلامی ای بودند که انسان در آن خداگونه باشد، چه حاکم چه غیر آن. در چنین جامعه ای همان طور که گفتم ظلم، تبعیض، منیت و استبداد جایی ندارد.

بسیجی دلباخته

بسیجی دلباخته

عشق هدف حیات و محرک زندگی من است. زیباتر از عشق چیزی ندیده ام و بالاتر از عشق چیزی نخواسته ام.

مناجات در رمضان

مناجات در رمضان

جناب امیر المؤمنین، علیه السلام، و اولاد معصومین آن بزرگوار در مناجات «شعبانیه» عرض می ‏کنند: إلهی، هب لی کمال الانقطاع إلیک، و أنر أبصار قلوبنا بضیاء نظرها إلیک حتّى تخرق أبصار القلوب حجب النّور، فتصل إلى معدن العظمة، و تصیر أرواحنا معلّقة بعزّ قدسک.

ره توشه ماه مبارک رمضان (4) / امیدواری به لطف و رحمت پروردگار

ره توشه ماه مبارک رمضان (4) / امیدواری به لطف و رحمت پروردگار

در آیات الهی و روایات نورانی معصومین(ع) از امیدواری به رحمت و لطف خداوند تعبیر به «رجا» شده است که در مقابل آن، صفت «قنوط» یا ناامیدی از رحمت خدا قرار دارد. حضرت امام خمینی(س) در این باره می ‏نویسد: رجاء، از فطریّات است، و قنوط برخلاف فطرت مخموره و از احتجاب است. و نیز مبدأ حصول رجاء حسن ظنّ به خدای تعالی، و مبدأ قنوطِ از رحمت، سوء ظنّ به ذات مقدّس است.

تاکید امام بر استفاده صحیح از بیت المال و وجوه شرعی

تاکید امام بر استفاده صحیح از بیت المال و وجوه شرعی

حضرت امام خمینی (س) به صیانت و مراقبت از بیت المال و وجوه شرعی مردم بسیار حساس بودند تا جایی که برای هزینه یک تلفن هم مراقب بودند که از محل بیت المال هزینه نامناسب نشود به طوری که در نامه به اعضای دفترشان نوشته اند: «حتی المقدور سعی کنید در تلفن افراط نشود؛ چون با سهم مبارک امام تأمین می‏ شود.»

دلم برای چمران تنگ شده است

دلم برای چمران تنگ شده است

یک روز حاج احمد آقا از دفتر امام به ستاد جنگ های نامنظم در اهواز تلفن کردند و گفتند که امام می‏‏ فرمایند: «دلم برای دکتر چمران تنگ شده است بگویید به تهران بیاید.» دکتر که در آن روزها در منطقه سوسنگرد از ناحیه پا مجروح شده بود، پس از شنیدن این پیام راهی تهران شد و به محضر امام شرفیاب گردید. در معیت ایشان نقشه‏‏ ها و کالک های منطقه عملیاتی را به خدمت امام بردیم.

ره توشه ماه مبارک رمضان (2) / توکل

ره توشه ماه مبارک رمضان (2) / توکل

حضرت امام(س) درباره این آیه «اللهُ لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَعَلَى اللهِ فَلْیَتَوَکّلِ الْمُؤْمِنُونَ» فرموده است: کلمه شریفه توحید را قرار داده و پس از آن امر فرموده که مؤمنین بر خدای تعالی توکل کنند، اشاره ممکن است باشد به مرتبه بالاتری از مقام اوّل و لهذا مؤمنین را که در آیة سابقه از خواصّ آن‏ها «توکّل علی الله» را قرار داده بود، در این آیه شریفه امر به توکّل فرموده. شاید این ذکر کلمه توحید اشاره به آن باشد که پس از مقام ایمان و کمال آن جلوه توحید فعلی در قلب سالک ظاهر شود.

بررسی زمینه های گسترش اندیشه های امام خمینی(س) در روسیه

بررسی زمینه های گسترش اندیشه های امام خمینی(س) در روسیه

در دیدار دکتر فاطمه طباطبایی عضو هیئت علمی و مدیر گروه عرفان پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی و همسر مرحوم سید احمد خمینی با رایزن فرهنگی کشورمان در روسیه، زمینه های گسترش اندیشه های حضرت امام خمینی (س) در روسیه بررسی شد.

ره توشه ماه مبارک رمضان (1) / اخلاص

ره توشه ماه مبارک رمضان (1) / اخلاص

در نجف که بودم از بعضی از افراد می­ شنیدم ‏که امام خیلی با ما گرم نمی ­گیرد. من این مسأله را به مرحوم حاج آقا مصطفی منتقل کردم. ایشان گفت: ما این مسأله را به امام گفته ­ایم و امام فرموده ‏اند: این از تسویلات و دسیسه­ های شیطان است؛ در حقیقت این نفس من است که مرا دعوت می ­کند با افراد بیش‏تر گرم بگیرم که تعداد علاقه­ مندانم بیش‏تر بشود ولی برای این‏که امر به من مشتبه شود شیطان می­ گوید: برای خدا و اسلام است! لذا من این کار را نمی ‏توانم بکنم.

ضیافت الله؛ مقدمات، فواید درک و مضرات عدم درک آن

ضیافت الله؛ مقدمات، فواید درک و مضرات عدم درک آن

گرچه همه روزها و همه زمان ها از آن خداوند است و در قبضه قدرت و در ساحت رحمت او باری تعالی، اما این قطعه از زمان را فضیلت و شرافت دیگری است تا آن جا که «شهرالله – ماه خدا» نام گذاری شده و از برکات آن همین بس که «دعیتم فیه الی ضیافة الله». از منظر امام ماه های رجب و شعبان و ایام با فضیلت و ادعیه نورانی وارد شده در آن همگی - مقدمه ورود به این ضیافت و مهمانی ویژه و حضور در سفره گسترده قرآن مجید و درک موقعیت لیلة القدر است.

مبانی عرفانی تفسیر امام خمینی(س)

مبانی عرفانی تفسیر امام خمینی(س)

مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم معتقد است که مبانی عرفانی امام در تفسیر مغفول مانده است. حضرت امام شخصیتی عرفانی بودند و عرفان اصیل اسلامی در همه ابعاد زندگی شان از جمله تفسیرشان از قرآن کریم تأثیر داشت. تفسیر عرفانی مورد گفت وگوی مفسران و عالمان بوده برخی این تفاسیر را نپذیرفته اند و گفته اند که این تفسیر نوعی تفسیر به رأی است اما تفاسیر عرفانی وقتی که مصداقش امام یا عارفان بزرگ می شود جایگاه ارزشمندی خواهد داشت.

صفحه 22 از 52 < قبلی | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | بعدی >